Edelleen ongelmia USB-hiiren kanssa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 07/2003 » Edelleen ongelmia USB-hiiren kanssa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Maanantaina, 7. heinäkuuta, 2003 - klo 12.29:   
Jostain syystä en tunnu saavan USB-rullahiirtä toimimaan Spiderin kanssa. Hiiri kyllä näyttäisi toimivan ensi alkuun, mutta ongelmia syntyy kun yritän esimerkiksi avata GoldEDiin dokumentin työkalupalkin nappulasta tai käyttää Cinema4D:n valintapainikkeita. Tällöin kone vain yksinkertaisesti tuntuu jumahtavan - hiiren osoitin jää paikalleen eikä näppäimistökään tunnu toimivan. Ainoa keino tässä tilanteessa on resetoida kone. Tämä jumiutuminen ei välttämättä tapahdu ensimmäisellä kerralla mutta muutama kerta yleensä riittää. Ensi alkuun luulin ongelman olevan Intellimousen kanssa, josta oli USB-laitteiden tukisivulla maininta "Reset problems" ja hankin tilalle Logitechin perusrullahiiren. Siitä ei kuitenkaan ollut apua vaan sama jumiutumisongelma tuli vastaan sillä. Kokeilin myös poistaa startup-sequencesta, user startupista ja WBStartupista useimmat patchit. jättäen lähinnä cyberpatcherin, amidockin ja deficonsin (käyttiksenä on siis OS3.9), mutta siitä ei ollut sen enempää apua. Edelleen kone jumittuu samalla tavalla.

Tällainen on todella rasittavaa, koska nykyisellään USB-kortti on täysin hyödytön. Jos en saa edes hiirtä toimimaan lienee turha toivoa saavansa esimerkiksi kirjoitinta, skanneria tai digikameraakaan toimimaan. Ongelmaan tulee mieleen lähinnä seuraavat vaihtoehtoiset syyt:

1. Spider on viallinen
2. Spider ei yksinkertaisesti toimi (ei siis viallinen vaan epäyhteensopiva)
3. Poseidon on törkeää huijausta ja rahastusta (tuskin sentään)
4. Toimin jotenkin väärin Poseidonin rekisteröinnissä ja se sotkee kaiken
5. USB ei toimi OS3.9:llä/B1260:lla/jollain muulla

Lähinnä tulee mieleen vaihtoehto 4, koska en ole ollenkaan varma siitä teinkö asiat oikein. Muistaakseni toimin jotenkin seuraavasti:

-Tilasin IOSpiritin sivulta Poseidonin
-Imuroin Poseidonin sivulta
-Sain sähköpostissa keyfilen jonka kopioin kiintolevylle
-Valitsin Poseidonissa "inject key" (tjsp.) ja valitsin sen avaintiedoston jonka talletin.

Nimenomaan tuon avaimen asennuksen jälkeen asiat menivät päärynänmuotoisiksi. Ennen sitä yksinkertaisesti hiiri (siis USB-hiiri) lakkasi toimimasta jonkin ajan kuluttua ja piti tehdä unplug-replug että sen sai taas toimimaan, mutta kone ei sentään jumiutunut. Voisiko olla että minun olisi pitänyt asentaa koneeseen se ostamani Poseidon ja tehdä avaimen injektointi sille. Nykyisellään käytän jonkinlaista demoversiota jonka imuroin joltain demosivulta. Auttaisiko jos instaan sen ostetun version ja teen sen kanssa avaimen injektoinnin ? Joltain Poseidonin kanssa kokeneemmalta olisi hyvä saada vähän infoa, nykyisellään jää USB:stä tosi paha maku.

J.

 

Joanna
Maanantaina, 7. heinäkuuta, 2003 - klo 13.22:   
Poseidon on itsessään hyvä tuote ja toimii vallan kivasti Pegasoksissa. Tiedän useita käyttäjiä joilla on siinä erilaisa härpäkkeitä hiiristä digikameroihin saakka.

Yksi suurimpia ongelmia Spiderissä on se että Elbox käyttää ja levittää jotain poseidonin vanhaa versoita ilman tekijän lupaa ja lisenssiä.

Jos olet ostanut Pesidonin suosittelen että asennat sen kokonaan uusiksi oikeista tiedostoista jotka saat poseidonin tukisivuilta. Sitä on parannettu parikin kertaa tänä vuonna joten on täysin mahdollista ettei se uusi avaintiedosto edes toimi antiikkisen version kanssa.

 

miksuh
Maanantaina, 7. heinäkuuta, 2003 - klo 19.21:   
Joanna: Tuossahan kyllä sanottiin, että oli imuroinut poseidonin tekijöiden sivulta, ja hankki niiltä keyfileen. Ei siinä sillon voi olla kyse Elboxin levittämästä vanhasta versiosta. En edes tiedä onko tuo elbox juttu nykyisellään edes totta. Eli jostain muusta tuossa on kyse.

Aika moni käyttää kuitenkin Spiderin kanssa hiirtä
ihan toimivasti, eli hiukka outo juttu... Kannattaa kysyä apuja suoraan elboxilta...

 

miksuh
Maanantaina, 7. heinäkuuta, 2003 - klo 19.25:   
Eikun enpäs lukenut loppuun, joo jos ostettu poseidon ei ollut kokeiltaessa vielä asennettuna, niin tuossa tapauksessa syy voi todellakin olla vanhan poseidon version ja keyfileen yhteensopimattomuus tjsp.

 

J.
Maanantaina, 7. heinäkuuta, 2003 - klo 20.47:   
Jaa, pitäneepä kokeilla instata tuo ostettu versio. Miten muuten tuo Intellimouse, siellä yhdellä sivulla mainittiin siitä se "Reset problems" mutta ei tarkemmin eritelty. Tuo olisi hyvä saada toimimaan sillä se on kyllä ensiluokkainen hiiri (vaikka onkin Mikkisoftan tuote) ja optisuus on ihan kiva lisä. Onko joku käyttnyt tuota Intellimousea toimivasti ?

 

J.
Lauantaina, 12. heinäkuuta, 2003 - klo 13.17:   
Ei tuntunut olevan tuosta apua. Asensin sen imuroidun version, tosin kumma kyllä se näytti olevan vanhempi versio (2.0) kuin aikaisemmin imuroimani (2.1). Asensin sen vanhan päälle mutta avainta ei saanut instattua vaan Poseidon valitti että avain on jo käytössä. Ja edelleen USB-hiiren käyttäminen jumiuttaa koneen. Jumiutumisesta sellainen maininta vielä että kerran kone jumiutui kesken tiedostovalitsimen avaamisen. Muistaakseni näytölle ilmestyi harmaa laatikko ikään kuin kone olisi tyhjentänyt näytöstä alueen valitsinta varten ja jumahtanut sitten. Yleensä jämähdys tapahtuu kuitenkin heti kun painan esimerkiksi GoldEDin toolbarista open file-nappulaa. Mieleen tulee vielä pari vaihtoehtoa jotka voisivat olla syynä:

1. Jotenkin samanaikainen perushiiren ja USB-hiiren käyttö jämäyttää systeemin. Ei tunnu kovin uskottavalta mutta pitäisikö kokeilla ottaa perushiiri irti ?
2. Vanha versio PCI-librarystä tai muusta sellaisesta. Olen kyllä pistänyt talteen kaikki Elboxilta tulleet MediatorUpit mutta koneella on kai jokin 3.1 versio. Pitäisikö instata uusin versio jos siitä olisi apua ?
3. Jotain häikkää Mediator Multimedia CD:n asentamisessa. Vaihdoin sen piirin ja tein jonkin asennuksen mutta kukaties siinä on jotain mennyt vikaan. Muistelen lukeneeni jostain että Spider vaatii tuon Mediator Multimedia CD:n. Voisiko tuossa olla jotain ?

J.

 

Henkka
Lauantaina, 12. heinäkuuta, 2003 - klo 14.39:   
Ootko kokeillu ihan puhtaalla os 3.9:llä?

Ite en oo vielä tilannu Spideria vaikka se kyllä kiinnostais kovasti. Kaikki muut kortit mitä oon kokeillu mediaattorissa o toiminu loistavasti.

 

J.
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2003 - klo 21.29:   
Ai että 3.9 uudelleenasennettuna ? En ala siihen enää, turha luulo. Jos en saa kohtapuoliin systeemiä toimimaan revin tuon käyttökelvottoman romukortin irti koneesta ja teen siitä perusteellisesti selvää.

Kokeilin jo asentaa uudemman version MU:sta, joskin uusin mitä siellä tuntui olevan oli 3.6. Muistelen että siitä taisi olla uudempiakin mutta en pikaisella haulla löytänyt niitä. Ei ollut apua.

Kokeilin myös ottaa normaalin hiiren irti tuon USB-hiiren käyttämisen ajaksi. Ei ollut apua siitäkään. Edelleen jämähtää.

En jaksa uskoa että olisin kovin pahasti kämmännyt tuon multimediarompun kanssa. Alkaa pahasti tuntua siltä että Elbox huijaa ihmisiä myymällä käyttökelvotonta romua kovalla hinnalla. Spider ei toimi eikä takuulla koskaan tule toimimaankaan. Ei kai auta muu kuin repiä se irti ja hakata sentin säleiksi jollei kohta ala apua löytyä.

 

Markus
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 0.03:   
Täältä voi imuroida MUI 3.8:n demoversion. Rekisteröimällä saa täydenversion.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 4.14:   
J.: älä hajota korttia vaan myy/lahjota postikuluilla se.
Mitäs tuo Spider tekikään ?
PS. En itse halua sitä mutta silti.

 

jPV
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 11.17:   
Löytyyhän toi MUI 3.8 Aminetistäkin...
«AmiHunter» 1. mui38usr.lha util/libs 0.9M 334 MagicUserInterface 3.8, user files

Yksi vaihtoehtohan olisi kokeilla tuota Spideriä jossain toisessa koneessa, jos siinäkin temppuilee, niin lienee epäkunnossa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: