Ei Boottaa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 » Ei Boottaa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 18.12:   
Amiga lopetti boottaamisen kovolta, emo on nyt vaihdettu joten ide ohjaimessa vika ei voi olla.

Jäljelle jää risa kovo tai vahingoittunut bootti sektori.

Häviääkö kovolta tiedot jos vain luon uuden boottisektorin hdtoolboksilla?

Toinen ongelma on,, ei boottaa korpultakaan mutta se ei voi liittyä tähän, lukee kyllä korppuja mutta ei bootta vika ollut jo pitkään, voisko olla fiksaus ohjeita?? Likainen??

 

jPV
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 18.36:   
Mitäs HDToolbox näyttää osiointitiedoiksi tällä hetkellä? Näyttääkö se osoiden olevan kuten pitäisikin vai ehdottaako se jotain default asetuksia uuden osioinnin tekemiseksi? Ja early startup control -ruudussa ei sitten näy kovalevyosioita? Kovalevyllähän ei ole disketin kaltaista boottisektoria... jos rdb:n tiedot ovat hävinneet (eli partitiotiedot), niin niitä voi koittaa arpoa kohdilleen. Datahan ei silloin ole itse levyltä hävinnyt mihinkään ja jos osiotiedot saa täsmälleen kuten aiemminkin, niin silloin levyn pitäisi alkaa toimia normaalisti. HDToolbox ei vaan hiirellä vedettäessä pistä aina tarkalleen samoja start/end sylinteriarvoja joka kerta, joten voi vaatia pientä hienosäätöä numerosyötön avulla.. mutta näin pelastettiin kerran eräs levy :-) Aminetissä on myös joitain softia, joilla voi kaivaa osiotietoja, jos rdb on kadonnut, mutta en tiedä toimivatko ne yli 4G alueella.. vanhat korjaussoftat eivät toimi.

Jos taas osiot näkyvät ja niitä pystyy käytämään, mutta kovalevy ei buuttaa, niin sitten ei kyllä tule heti mitään mieleen :) Jollei startup-sequence ole hävinny, mutta kyllä sen cli:hin pitäis silti mennä :)

 

Ibe U
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 20.40:   
Kovalevy ei näy early startup controllissa.

HDtoolboksia en ole päässyt kokeilemaan kun ei boottaa korpulta, vika levyasemassa, lukee kyllä levyjä mutta ei ole bootannut vuoteen.

Toivottavasti on vain likainen niin saan korjattua huomenna.

 

Ibe U
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2003 - klo 14.52:   
Putsasin korppuaseman mutta se ei boottaa siltä silti, missä voisi vika olla ei ainakaan emossa se on vaihdettu ongelman tulemisen jälkeen.

MItenkä korppuaseman piuha se on tavallinen PC:n korppupiuha vaatiiko amiga siihen jotain erikoista joka voisi ilmentyä näin???

ELi vielä kertauksen WB:ssä lukee/tallentaa korppuja mainiosti mutta boottaus ei onnistu

Jos neuvoja löytyy otetaan kiitollisena vastaan kun ei pääse tuota isompaa kovo ongelmaa rakaisemaan ennen kuin saa koneen jollain tavalla ylös.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: