Ultima-sarjan pelit Amigalla?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2003 » Ultima-sarjan pelit Amigalla? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 8.16:   
Mitä mieltä Ultimoista? En ole koskaan pelannut, mutta näin joskus vuosia sitten Ultima 5:n kaverilla.

PS. voisin ostaa Amiga-versioita (4,5 ja 6) tai Ultima Collection kokoelman, jos jollakin olisi myynnissä.

 

Markus
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 11.37:   
Itse olen olen Ultimoiden 4 ja 5 suuri fani. Viime syksynä aloittelin PC:n Ultima4:ssä alusta peliä ja melko pitkälle pelailin, tosin yhtään kiveä ei ole matkassa (huonossa muistissa on se hyvä puoli, että ei muista kaikkea selvitettävää ulkoa :-) ). Harmi, että Amigan Ultima4 käyttää erilaista formaattia/tapaa pelitilanteen tallentamiseen, niin ei voi siirtää PC:llä pelaamaani tilannetta Amigan Ultima4:lle. Siinä kun olisi miellyttävät musiikit (en pidä niistä Ultima4 upgrade-laajennuksen kautta saatavista midi-musiikeista, omalla äänikortillani instrumentit kuulostavat kauheilta). Ehkä tulee vielä aloitettua uusi peli Amigalla.

Ultima5:n pelasin joskus läpi C64:llä, mutta käytin lopulta apuna Pelit-lehdessä/kirjassa julkaistua ratkaisua, kun en pitkään aikaan saanut enää mitään uutta selville...

Amigan Ultima5:ssä on, kuten muualla on tullut sanottua, se huonopuoli, että siinä on vain yksi musiikki, mikä soi koko pelin ajan. Tosin C64:llä musiikkeja ei soi ollenkaan (jos ei lasketa esim. leirityessä bardin soittamaa pientä sävelmää), mutta ääniefektejä kylläkin (C128:ssahan musiikit soivat) on.

Ultimat 4 ja 5 löytyvät Ami Sector Onesta ilmaiseksi ja sivuston politiikan mukaan ovat kirjallisella luvalla levityksessä. Ultima5 tosin on kräkätty versio, mutta sehän ei muuta sitä tosiasiaa, että saitilla on lupa levittää peliä ilmaiseksi. Hieman vaikea saada vain emulaattorilla toimiaan tuo Ami Sector Onen Ultima5. Tuntuu, että hieman onnenkauppaa on. Amyn Ultima5:lle löytyy kyllä muistaakseni Aminetista fixi, jolla alkuperäisen saa kovalevylle -- peli kun kaiken lisäksi käyttää omaa trackloader-systeemiä.

Onhan alkuperäisissä toki sitten pelidiskettien lisäksi muuta rekvisiittaa, kuten kankainen kartta ja Ultima5:ssä lisäksi mm. jonkinlainen kolikko. Netissähän tosin on tarkkoja koneellisesti tehtyjä karttoja peleihin.

Ultima3 on mielestäni hieman liian yksinkertainen, esim. ei ole varsinaisia keskusteluja, vaan ihmiset heille puhuessaan sanovat vain aina sen yhden repliikkinsä. Peli on lisäksi ehkä hieman liian tappelupainotteinen. Lisäksi hyvefilosofiaa ei Ultima3:ssa vielä ole, joten esim. hevosen varastamisesta ei ole haittaa. Täytyy sanoa, että Ultima5:ssä aina mietin, että onko luvallista kerätä ruokaa ihmisten pelloilta. :-) Tosin U5:ssä ei taida hyveet laskea, vaikka mitä tekisi.

Ultima6:sta en ole oikein osannut kiinnostua ja siitä ylöspäin en ole pelannut muita ultimoita.

Näissä kaikissa Ultimoissa muuten näyttää olevan jonkinlaiseksi bugiksi määritettävä ominaisuus näkymän piirrossa. Ideanahan on, että esim. seinien taake ei nää, mutta seinistä olevista ikkunoista näkee. Kuitenkin kun asettuu sopivasti siten, että linjalla on 2 ikkunaa (4:ssa ja 5:ssähän kulkusuuntaa ei hahmolla ole, eli hahmon voidaan tulkita katsovan mihin suuntaan hyvänsä) avautuu toisesta ikkunasta eritavalla näkymä, vaikka kaiken logiikan mukaan se pitäsi olla vastaavalla tavalla. Tämä bugi ilmenee siis esim. siten, että toisesta ikkunasta piirtyy ainoastaan yhden blokin levyinen suora näkymä, ja toisesta ikkunasta "kolmiomainen" näkymä, vaikka molemmista pitäisi siis tulla samankaltainen. Joskus lisäksi tuo "kolmiomainen" näkymä piirtyy siten, että vain "kolmion" reunat on piirrettynä, mutta "kolmion" sisäosa on mustaa.

 

Jon
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 18.55:   
Ilmeisesti myös Ultimaa 7:aa voi pelata Exult-moottorin avulla. En ole oikein koskaan pelannut tämän tyylisiä roolipelejä, mutta ehkä sitä voisi kokeilla joskus. Luulen kyllä että aika ei oikein riitä läpäisyyn :)

Maailmassa on liikaa hyviä pelejä.

Noista hyveistä vielä, että Faery Talessa ainakin Kindness-arvo laski kun huitaisi ystävällisen henkilön hengiltä.

 

Markus
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 19.25:   
En enää oikein muista Faery Talea tarkemmin, mutta minkäslainen merkitys sillä kindness-arvolla on Faery Talessa? Tulee esim. mieleen, että voiko käydä niin, että ihmiset eivät suostu puhumaan tai myymään tavaroita, jos on liian tuhma?

 

Jon
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 20.43:   
Luullakseni niin. Tai niin olen lukenut - itse peliä en ole kovin pitkälle päässyt vielä.

3 veljeksellä on alussa eri brave-, luck- ja kindness-arvot. Taistelussa nousee rohkeus, onni mahdollistaa uudelleensyntymisen ja kindness ilmeisesti sitten helpottaa kanssakäyntiä (en tiedä vaikuttaako taisteluihin).

Luulin olevani hautausmaan aidan takana turvassa örkeiltä mutta sitten tuli jousimiehiä ja sinne kupsahti sankari. Pelissä on otettu huomioon monet eri jutut :)

 

Markus
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 20.49:   
Aluksihan pelaajalla on käytössä vain tikari, mutta kun saa monstereita hengiltä, ja miekan kerättyä mukaan, niin rupeaa taistelut sujumaan paremmin. :) Jousipysyy onkin jo kätevä, kun saa otettua monstereita hengiltä matkan päästä. :)

En ole varma, kuvittelenko vain, mutta olisiko ollut niin, että kindness-arvo olisi vaikuttanut hintoihin, millä myyjät myyvät tavaroita?

 

Jon
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 21.08:   
Eikös esim. Moriassa tinkaus onnistu paremmin jos on karismaa?

Faery Talessa kannattaa ottaa se Jade Skull jostain alun talosta ja käyttää sitä vihollisiin, hyvällä tuurilla saa paremman puukon.

Jaa, nämä ketjut ois kannattanu laittaa alunperin yhteen kun asiat menee ristiin :)

 

tomppa
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2003 - klo 16.08:   
Kuusnepulin U5:ssä muuten tuo musiikin puute ei niin haittaa, ne vähät ääniefektit luo todella hienosti tunnelmaa. Kellontikitykset, luutunsoitot ja vastaavat, tyylikkään minimalistista.

 

Äntte Päkarenen
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2008 - klo 6.03:   
Pelailen Ultima kutosta ja se on kova peli näin 18 vuodenkin jälkeen. Joutuu kyllä joskus luntata kun tulee paha umpikuja. Ei muuten riittäisi aika eikä ehkä kärsivällisyyskään. Seiska oli ihan kiva myös.

 

virgo
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2008 - klo 18.22:   
ultima 5 on kyllä musiikit mutta vaativat C128
(ehkä c64 toimii lisämuistilla)
ja jotain muutakin pesiaalia tuli 128 pelatessa
olikohan siinä burtload päällä jos oikein muista