Stupido kysymys V387.6

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 05/2003 » Stupido kysymys V387.6 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

tnt
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 11.38:   
Miten saa "vanhat" ohjelmat toimimaan voodoo3-kortin kanssa? vai saako? Olen yritellyt Protracker 3.61:tä saada pelsimään, mutta potkii aina videolähdön puolelle. Muuten toimii kyllä. Sama ongelma muutamien muiden ohjelmien kanssa.
Terveisin pässi

 

itix
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 14.12:   
Protracker hakkaa suoraan kovoa eli sitä ei saa millään ilveellä tulemaan graffakortin kautta.

 

tnt
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 14.19:   
Woe Flittu. Niin vähän pelkäsin. Siitä tuo väite otsikossa kysymyksen terveydestä... Pitäis vissiin olla Amigassa Amigaemulaattori... Sounds pretty mezzy, eh? Oikeesti, itsestään käyntiin pomppaava, käyttäjälle näkymätön emu olis hyvä peli. Vaan tuskin lienee kellään intoa moiseen hässäkkään ryhtyä. Kiitos varmistuksestasi.

 

JPQ
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 18.11:   
tnt: hakkaa tosi suoraan siis kovoa eli tarkoittaa suomeksi sitä että tekee senkin todella rumasti.

 

Markus
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 18.26:   
Itse käytin joskus NewTrackeriä, mikä on AHI:n tekijän omien sanojen mukaan hänen pikaisesti kyhäämä trackeri. Sen saa Workbench-screeniin. NewTrackerissä tosin ei ole kaikkia toimintoja, mitä on ProTracker 4:ssä. NewTrackerin pitäisi löytyä Aminetista.

 

JPQ
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 20.09:   
Markus: niin saa mutta nykyään 68060:lan kanssa ei tunnu toimivan eikä se lataa samplesta looppia ainakaan täällä.
Ja Octamed Sound Studion saa kanssa näyttökortin kanssa toimimaan harmi kun uupuu AHI/Sunrize AD516 tuki. Ja kun Delfina tuki ei toimi Delfina Litelläkään.

 

itix
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 20.24:   
UAE ;-)

 

Markus
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 20.39:   
Tarkennetaan, että tuo NewTracker on alunperin Bjornar Hendenin tekemä, Martin Blom on myöhemmin tehnyt siihen jotain muutoksia. Tässä on tosiaan omat puutteensa, AHIa tukee sentään. 68040:llä ainakin toimii. Harvoissa käyttisrutiineilla tehdyissä ohjelmissa muuten olen nähnyt copperlistoja käytettävän väriefekteihin. :)

 

tnt
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 20.43:   
JPQ: Itse joskus tuota komeasti kovoa hakkaavaa assemblyä veivanneena suunnilleen ymmärrän tilantenn. Flituttaa vain, että joutuu hyvistä ohjelmista luopumaan. Ei 19" svga:n jälkeen pysty katsomaan videomonitoria, eikä pöytätilaakaan riitä.
Ja noin yleisesti: mikään vanhempi ohjelma ei tunnu pitävän 060:sta. Eikä minua kiinnosta boottailla konetta jatkuvasti, sitähän saa tehdä PC:llä...
ps tuosta pc:stä sitten tuttuun wintötterö pillitys threadiin jatkoa, jos siltä tuntuu, ei ryvetetä Classic Amy Threadia niillä...

 

tnt
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 20.45:   
ÖH ... TILANTEEN

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 12.23:   
Markus: käyttis rutiinit sallii copperlistatkin jos sitä ihmettelet.
tnt: mulla riittää pöytätilat just tolle monitori tveelle joka oli uutena parempi kuin 8833 videomonitori. plus 17" modernille kuvaputki näytölle. Siksipähän tässä yritän opetella koodamaan josko saataisiin käyttökelpoista softaa.:)

 

Markus
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 12.54:   
JPQ: Niin, tiedän, omia copperlistoja vain näkee kovin harvoin.

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 19.29:   
Markus: joo nykyään ja toiseksi jos vanhan ajan demoissa taas näki niitä liikaakin.

 

Markus
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 20.42:   
JPQ: Niitä vanhan ajan demoja tosin ei tehty käyttisrutiineilla.

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 21.50:   
Markus: no ei tosiaankaan. Kun äänihardistakaan ei aina varattu kuten esim. kait protracker 2.1a ainakin tekee. (siis ei varaa)

 

Markus
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 22.10:   
JPQ: Toisaalta, eihän niitä (demoja) moniajoympäristöön oltu suunniteltukkaan - ja kaikissa ei ollut edes mahdollisuutta poistua. Oleellista oli, että kuitenkin vapauttivat varaamansa resurssit (muisti), jos demosta pystyi poistua. Toisaalta mitä tuohon muistinvaraukseen tulee, niin alkuaikoina oli demoja, jotka eivät varanneet edes muistia (AllocMem), vaan C64-mäisesti olettivat tietyn muistialueen vapaaksi, ja lätkäisivät esim. bitplane-datat sinne. :) Tästä tosin voinee hivenen syyttää Commodorea, nimittäin Hardware Reference Manualin esimerkeissä tehtiin juuri noin (oletettiin että esim. että $21000-osoitteesta alkaen sopiva määrä muistia on vapaasti käytettävissä). Manuaalissa tosin luki, että niin ei saa tehdä, vaan muisti pitää kunnolla varata. Kuitenkin on hieman outoa, että AllocMemillä ei varattu muistia (Manuaalissa); eihän se ole kuin muutama rivi koodia. Ja jos se pidentää esimerkkejä liikaa, niin hyvä käytäntö olisi ollut esim. edes kerran varata muisti kunnolla ja sen jälkeen käyttää jotain labelia suhteellisen osoitteen ominaisuudeesa (ja oletuksena olisi, että tästä suhteellisesta osoitteesta alkaen muistia on varattu sopivasti). Eihän kirjan kirjoittamisen kannalta ole oleellista eroa kirjoittamisvaivassa kirjoittaa "BitPlane1" "$21000":n sijaan. Ne oli niitä aikoja... :-)

 

Markus
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 22.24:   
Höpötetään vielä, että toki niitä vapautettavia resursseja on muitakin kuin muisti, esim. olisi fiksua, jos demosta palattaessa käyttiksen keskeytysjutskia ei ole sekoitettu. :)

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2003 - klo 23.44:   
Heh, ainakin täällä guilty as charged aika usein tuolla 80/90 luvun taitteessa kun tommosia koodeje väsäsin.. :) Tosin käytin aika paljon labeleita erinäkösen kaman tallentamiseen sen sijaan että olisin lätkinyt niitä suoraan muistiin..

Tietysti voitaisiin sanoa, että kun kone käynnistyy AmigaDOS:iin suoraan (esim. early startupin kautta) niin vois melko varma olla joidenkin muisti-alueiden tyhjyydestä. Ruma tapahan se kyllä silti on :)

 

Markus
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 0.11:   
Muistan, että joidenkin vanhojen demojen kanssa tilanne oli se, että kun niistä poistui, niin suurin yhtenäinen vapaa muistialue oli niin mitättömän pieni, että shell-ikkunan koon muuttaminen ei onnistunut. :) Tämä oli ikävää, jos samalla disketillä oli muitakin demoja, koneen kun joutui boottaamaan uudestaan.

Taisi muuten olla yksi Komplexin demo, olisikohan ollut nimeltään "Sportmad", jossa oli demoon sisällytetty lähdekoodi, jota pystyi demossa scrollamaan. Demossa oli animoitu juokseva ukko, scrolliteksti, ja jos muistan oikein niin kuu heijastettuna aidonoloisesti veteen. Näitä kätsyjä copper-trickejä... :)

 

JPQ
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 0.21:   
Markus&Jani: Amiga3000:sen muisti kartta sitä paitsi eroaa oliko ainakin Kickstartin sijainnin suhteen muista amigoista.
PS. SIksi onkin harmi AmigaOnesta noiden trickien teko uupuu.:(

 

jPV
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 18.08:   
tnt: jotkut ohjelmat saa "promotoitua" parempaan näyttötilaan, vaikka eivät itse antaisikaan valita asetuksista sellaisia. Tuohon tarkoitukseen on useita eri ohelmia aminetissä.. esim modepro. En sitten tiedä onnistuuko tuon Protrackerin kanssa sekään. Itixin kommentista päätellen ei.

Yksi vaihtoehto on ostaa tv-kortti ja vetää vaikka komposiittina pal-kuva graffakortille. Kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen, mutta kyllä se tuollaisena scandoublerin korvaajana menee esim demojen kanssa :)

 

JPQ
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 18.56:   
jPV: ei onnistu olen kokeillut ainakin PT3.61 versiolla sitä.
Ja tuo TV kortti juttu on omassa mielessä parempi kuvainen kun scandoubler ei tule näet ikäviä ylhäältä alas olevia raitoja.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: