Ultima4

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2003 » Ultima4 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 16.00:   
En saa peliä alulleen Ami Sector Onesta hakemalla Ultima4:llä. Ilmeisesti play-diskin sain tehtyä, mutta sitten pian, kun kone pyytää boot-diskiä, niin homma jämähtää siihen, kun sille ei tunnu kelpaavan boot-diski. Olen lisäksi kokeillut tarjota play-diskiä tuossa, mutta ei (tietenkään) kelpaa. Onko kukaan päässyt Britanniaan asti tuossa Ultima4:ssä?

 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 14.53:   
Kokeilin uudestaan tuota Ultima4:ää... Nyt pääsin Britanniaan! Nyt lähtötilanne oli se, että play-diski oli muuten valmis, paitsi "active party" puuttui. Hiiren pointteri tosin hävisi yhdessä välissä, mutta return hoiti homman.

Tässä Amigan Ultima4:ssä on taikaa! C64:n U4 on hieman karu, mutta aikoinaan sitä tuli kuitenkin pelattua _paljon_. PC:n Ultima4:ssä en oikein pääse tunnelmaan. Yksi syy siihen varmaan on, että tuossa Origin Systemsin vapaaseen levitykseen laittamassa PC:n Ultima4:ssä ei ole musiikkeja (Ultima4 upgradeen saatavat midi-kappaleet ovat kyllä järkyttäviä verrattuna Amigan ja C64:n musiikkeihin pelissä). Jotenkin PC:n Ultima4 tuntuu niin konemaiselta, elottomalta. Ehkä Moslo-ohjelmalla saisi lisää tunnelmaa, kun peli animaatioineen hidastuisi vähän.

 

tomppa
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 10.14:   
Kuusnepalla aikoinaan tuo U4 oli hauska siitä että se oli vielä melko pelattava olematta kuitenkin liian yksinkertainen, vitonen oli jo aika raskas. Onko kukaan muuten kokeillut Ultima 6:tta kuusnelosella, aikas hauska ;-)

 

Markus
Sunnuntaina, 11. toukokuuta, 2003 - klo 0.14:   
Emulaattorilla olen C64:n Ultima 6:sta kokeillut. Kiinnostavaa, että alkumusiikkina on sama musiikki kuin Ultima5:ssä.

Kun on vähän aikaa pelannut peliä, niin alkaa tottumaan monivärimerkkigrafiikkaan 160 x 200 resoluutiolla, mutta ihmiset ovat kyllä vaikeasti tunnistettavia. Se hovinarrikin, vai mikä jester-tyyppi se nyt onkaan, on ruskea pläntti, jossa muutama muu pikseli lisäksi (jos muuten itse olisin Lord Britishin saappaissa, niin antaisin moiselle hovinarrille potkut; niin ilkeämielisen jesterin juttuja ei kyllä jaksa kuunnella :) ).

Oudosti puhuessa muille hahmoille sekä katsoessa esineitä tulostuu a-kirjaimia rivi.

Levy pyörii varsin paljon. C64:n Ultima 6:ssa on taidettu yrittää haukata hieman liian suuri palanen.