A1200 pc-torniin

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 05/2003 » A1200 pc-torniin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tx3
Tiistaina, 29. huhtikuuta, 2003 - klo 13.44:   
Ajattelin siirtää a1200:sen Infintiv-tornista pc:n torniin. Millainen tornin pitää olla mitoilta? Tietenkin vähintään sen emolevyn kokoinen, mutta mitä kuinka paljon kannattaa olla "extraa"?

Entä mikä käy amigalle parhaiten at, atx vai micro-atx?

Kaikki mahollinen aiheeseen liittyvä kiinnostaa. :)

 

tnt
Keskiviikkona, 30. huhtikuuta, 2003 - klo 6.10:   
Suosittelisin tutkimaan nettiä. Jotain projektiselityksiä löytyy. Ja se heti, että tornin on oltava korkea. Jo pelkkä amy vaatii taatusti enemmän, kuin microtornin. Midikin melkovarmasti matala. Mitta käteen ja kauppaan... Tornin tyypillä (at/atx) ei liene hirveesti merkitystä, paitsi tulevaisuutta ajatellen. Mediator SX:ään käy atx powerisysteemi, perus Mediatoriin ei.
Tiedän jotain aiheesta, koska rakensin jonkinaikaa sitten omalle Amylleni tornin. Koin sen helpoimmaksi vaihtoehdoksi. Jätin vaan amyn omat liittimet takalevyn pintaan ja Mediatorin kortteja varten tein syvennyksen. Ei tarvinnut alkaa tinailemaan joka liitintä erikseen. Ja taisin jo tuolloin väittää omistavani ehkä Suomen ainoan haponkestävän amigan...

 

Tx3
Keskiviikkona, 30. huhtikuuta, 2003 - klo 10.42:   
Onhan tuo amiga aika korkea etenkin ppc kortin kans.. Tekis mieli änkää tuo vaihteeks johonkin todella pieneen koteloon. :9 Sais kätevästi mukaan ja veis vähän tilaa. Se projekti missä oli amiga siirretty video koteloon oli kyllä aika magee. :) Turhan haastava mulle..

Sellanen kysymys tuli tässä mieleen.. Jos laitan perus 200W powerin samaan tapaan kuin amigan ulkoiset virtalähteet niin toimiiko se? Elikkä amiga olis kotelossa ja siellä lähtis virtapiuhat yhdeksi nipuksi joka menisi sitten koneen ulkopuolelle.

Koitin netistä ettiä, mutta tuli lähinnä valmiita tornituspaketteja vastaan.. :(

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. huhtikuuta, 2003 - klo 15.26:   
Korkeutta pitää tietty olla vähintäänkin emo+turbokortti yhdistelmän verran. Kannattaa myöskin varata tilaa myös väyläkortille. Väyläkorttin läpivientihän nostaa turboa ylöspäin sentin pari. tietty mitä isompi torni sitä helpompi sinne on jotain asentaa :) AT-poweri sopii amigalle si9käli paremmin, että ATX-powerithan tarvii herätteen, nehän on softaohjattuja. Tosin on olemassa virityksiä, jolla ATX poweria voi käyttää koneessa jossa normaalisti on AT-poweri (Tosin myös virtaliitin on sit erilainen)

 

tnt
Torstaina, 1. toukokuuta, 2003 - klo 10.18:   
Atx powerit muuten on sekä softa että hardisohjattuja. Se tarvitsee vain napin, joka ei jää pohjaan, eli herätevirta käytetään päällä. Ainakin Mediator SX:ssä on liitin nappia varten ja mediatorin ja powerin välinen liitäntä käskyttää poweria. Tuskin ohjelmallisesti.
Ja powerin fyysisellä sijainnilla ei ole väliä, eli se voi olla myös koneen ulkopuolella. Johtoja varmasti voi jossain määrin jatkaa tarvittaessa, eí kuitenkaan ylettömän pitkiksi. ehkä metrin pari sietää??
Ps suuri on kaunista: happoamigan korkeus 53cm... Saapi ainakin turboa etc ryönää kiinni, ennen kuin ovat katossa...

 

Tx3
Torstaina, 1. toukokuuta, 2003 - klo 11.55:   
Kyllähän se on tietysti hieno kun on iso torni, mutta toisaalta erittäin pieni kotelokin on hieno. :) Välimuoto on ehkä pahin. En aio päivitellä tuota konetta enempää, joten ei haittaa vaikka olis pieneen tilaan ängätty.

Varmaankin helpompi olis rakentaa amiga tuohon AT powerin omaavaan koteloon..

Mitenkäs tuon takapaneelin kans.. kannattaako emolevyn liittimet viedä kaapeleilla kotelon taakse vai pitäiskö koittaa saada emo sijoitettua siten että liittimet tulee taakse hienosti?

Jos päätän sijoittaa emolevyn kotelon takaosaan niin kannattaako alkaa jokaiselle liittimelle poraileen reikiä(jokaiselle liittimelle erikseen) vai kannattaako ottaa suoraan isompi palanen kotelosta pois?

 

tnt
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 6.07:   
Kaapelilla vienti vaatii älyttömän sählingin, olettaisin. Minulla on liittimien ympärillä valkoinen muovi emolevyn perässä. Luulisin tuon olevan alkuperäinen. Sen sitten upotin kotelon takapintaan. Eli yhteen isoon reikään. Tosin haponkestävä teräs on hankalaa porattavaa, mutta helppoa leikattavaa kulmahiomakoneella. Tuon vuoksi minulla ei erillisiä reikiä... Onkos sulla pci-väylä?

 

Tx3
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 10.44:   
Tässäpä kokoonpano:

- a1200 emo
- cd-rom
- 3.5" kovalevy
- blizzard ppc
- bvision
- prelude 1200 (löytyy, mutta en ole saanut asennettua, kun menee bvisionin kans päällekkäin :6)

Sellanen pikku setti pitäis uuteen koteloon saada. :)

 

JPQ
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 13.07:   
Tx3: meneeko tuo äänikortti siis fyysisesti samalle kohtaa ?
PS. Tornituksessa en voi auttaa mutta silti tuo asia kiinnostaa.

 

miksuh
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 14.03:   
tnt: No ohjelmallinen ohjaus ei välttämättä tarkota sitä et softa olis muistissa tavalliseen tapaan :) Sen voi toteuttaa myös rautalogiikalla :)

ATX-poweri tarvii herätteen eikä se ilman virityksiä pelkällä AT-poweri tyylisellä napilla herää. Mediator SX:n kanssakin mun käsittääkseni se ATX-poweri nappi on tosiaan kytketty Mediatoriin. Eli Kun virtanappia painetaan, niin mediatorille tulee signaali, jota rautapohjanen logiikka sitten käsittelee ja herättää powerin. Jonkinmoinen logiikkaohjelma siinäkin siis on takana :)

 

Tx3
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 14.08:   
jpq: Fyysisesti noi menee päällekkäin. Gentle Eye:ssä kehotettiin vääntäämään kelloportin pinnejä niin että äänikortti ei ole vaakatasossa vaan hieman vinossa. Ei kiitos. :) Toinen vaihtohto on kelloportin korotuspalat. Zuikkis tais mulle ystävällisesti lähettää sellaset, mut se oli aivan liian löysä.

Englanissa tosin myydään jotain settiä millä ton sais asennettua, mut enpä ole jaksanut tilata.

 

tnt
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 14.16:   
Infinitivin powernappulasta kiskoin sisukset pellolle ja vähän modasin niitä, muistaakseni vain yksi jousi pois, ja peli toimii kuin reset-nappi. Sitten upottelin Infinitivin naaman haponkestävän kotelon lärviksi.

 

JPQ
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 19.47:   
tx3: Jo on kumma neuvo en tosiaankaan suosittele varsinkin jos kortti on hyötykäytössä niinkuin epäilen. Mulla kun äänikortit on hyötykäyttö mielessä.

 

Piru
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 23.06:   
Kirjoittelin aikojen alussa tornitusartikkelin sakuun. Tuo selittää kohtalaisesti miten tornitin oman A1200:ni, aika puukotushan tuo on, ja kuvat tuskin herättävät luottamusta... :)

 

Tx3
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 23.33:   
piru: luinkin tuon mainion artikkelin. :) Aion tosin toteuttaa hieman toisella tavalla elikkä laittaa emon pystyyn niin, että liittimet tulee kotelon persuuksiin.

Ainoo vaan, että en oo löytäny sopivaa at-koteloa, joka olis tarpeeks korkee. Tänään yhtä koteloa katoin, mut se oli n. 1cm liian matala.. Pirun ppc(ei siis Sintosen ppc vaan..) ;)

ps. jos jollain on joku kotelo merkki/malli tiedossa mikä olis just sopiva a1200 + ppc:lle niin postaa tänne.

pps. onko at/atx vain virtalähteen merkintöjä vai tarkoittaako se koteloa ja virtalähdettä? veikkaan jälkimmäistä, mut jos joku tietää varmaksi niin kertokoon. :)

 

Tx3
Perjantaina, 2. toukokuuta, 2003 - klo 23.42:   
No nyt se selvis mulle.. atx tarkoittaa myös koteloa. :)

Voikos atx koteloon asentaa at-virtalähteen?

 

Piru
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 1.47:   
Tx3: toki voi, tarvitsee vaan sen AT-powerkytkimen, tosin sehän on yleensä kiinni powerissa muutenkin.

Ongelmia muodostuu jos tornin maskin nappi ei sovi yhteen sen AT kytkimen kanssa. Tuossa mun tornissa kytkimet olivat fyysisesti saman kokoisia joten ongelmaia ei ollut. (Alkuperäinen power on ATX, tuossa artikkelin häkissä power oli AT, nyt on taas ATX).

 

Tx3
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 10.53:   
piru: no enköhän tosta ongelmasta selviä. :) Pitää vaan vähän säätää etupaneelia tai vaihtaa kytkintä/nappia. ;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: