AmigaOS 3.5 asennus ilman romppuasemaa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 04/2003 » AmigaOS 3.5 asennus ilman romppuasemaa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

allu
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 0.46:   
AmigaOS3.5 asennusrompun sisältö on kovalevyllä. Käynnistän sieltä asennuksen ja valitsen pre-install:in. Homma toimii niin kauan kunnes kopionti on päässyt 60%:iin, jolloin kopiointi jämähtää. Ja jämähtää niin pahasti, ettei edes näppisresetti toimi enää. Sillä hetkellä kopioitavana oleva tiedosto näyttäisi olevan "version". Sanomattakin on selvää että, alla ollut WB on totaalisen käyttökelvottomassa kunnossa.

Mikähän mahtaa olla AmigaOS:in cd-aseman tunniste? CD0:?

** VUODATUS **
Olen ollut jo 80-luvulta Amiga:n omistaja. Aina on systeemit toiminut(vaikkakin aika yksinkertaiset). Mutta, nämä uudet ohjelmat ei ole kertaakaan antanut hyvää kuvaa itsestään. Mikään ei toimi laakista. Oliskohan omissa asenteissa vikaa?
nimim. rikkinäinen mies :)

Auttakaa jos osaatte

 

J.
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 7.56:   
Tiedä sitten paljonko tästä on apua, mutta:

Normaalisti romppuaseman tunnus on CD0: ellei käytössä ole useampia romputtimia. Mutta ilmeisesti sekin voi vaihdella kuten esmes kiintolevyillä perinteinen tunnus on DHn tai HDn. Oudolta tuntuu että kopiointi keskeytyy vasta tuossa vaiheessa. Jos ongelma olisi "romppuaseman" tunnisteessa luulisi ettei asennus edes pääse alkamaan. Lähinnä tulee mieleen pari vaihtoehtoa:

-Asennusohjelma haluaa levyn nimen (esim OS3.5) eikä romputtimen nimeä. Tämäkin tuntuisi aika epätodennäköiseltä vaihtoehdolta, luulisi asennuksen keskeytyvän jo alkuun jos niin olisi.
-Kopioitava file (version) on viallinen. Tosin jos kyse on vain kopioinnista ei sillä pitäisi niin suurta merkitystä olla.
-Alla oleva vanha versio on kirjoitussuojattu. En tiedä osaako installeri tarkistaa tällaiset asiat mutta sillä saattaisi olla vaikutusta.
-Kiintolevy on rikki.

Vuodatukseen sellainen kommentti omalta osaltani että itselläkin on ollut ongelmia uusien sydeemien kanssa vaikka olenkin Amigistina vanha tekijä (-89 alkaen Amigisti). Kun tornitin koneeni ja asensin Mediatorin sain tapella pitkään koneen kimpussa ennen kuin sain systeemin graffakortteineen toimimaan. Sitten asensin uuden kiintolevyn vanhan rinnalle ja uuden romputtimen (CD-RW) ja taas sai tapella systeemin kanssa. Kai nuo uudet sälät ovat vähän niuhompia kuin vanha tekniikka. Tai sitten ikä alkaa painaa...

 

jPV
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.42:   
Mikäli se haluaa ton levyn nimen, niin assigni auttanee.. katsoo vaikka sieltä asennusscriptistä minkä nimistä levyä se haluaa.

Itselläni ei ole ollut mitään ongelmia os3.5:n eikä os3.9:n kanssa. Johtuu ehkä siitä, että en käyttänyt asennusscriptejä, vaan asensin kummankin käsipelillä kopioimalla tiedostot cd:ltä oikeisiin paikkoihin. AmigaOS on onneksi niin selkeärakenteinen, että tuollainen onnistuu, jos on vähänkään tuttu käyttiksen kanssa.

Joka tapauksessa kannattaa kokeilla saako sen version-käskyn kopioitua yleensäkään sieltä cd:ltä millään vai olisiko rompussa vikaa tms.

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 12.53:   
Sama täällä, OS 3.9 asennus meni ihan ok suoraan kovalevyltä, vaati juuri tuon assignin toimiakseen. En keksi tuohon ongelmaan mitään muuta kuin sen, että se kyseinen file on yksinkertaisesti rikki ja kun kopiointi ei onnistu niin homma kaatuu siihen.

 

JPQ
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 14.12:   
allu: kyllä asenteissasi vikaa on vähän mutta myös nyky softissa. Jotenkin tuntuu että OS3.9 ei ole niin hyvä kuin OS3.5 tietyssä mielessä ja muutenkin softien laatu kokenut inflaation.
Kaikki: PS.Mulla tuntuu joskus OS3.9:sin BoingBag1 lahoavan ja BoingBag2:sta en edes löydä tähän hätään netistä onhan se mulla rompulla mutta missä on se romppu ja toiseksi vaikka löytyisikin niin tuo tuntuu olevan ongelmallinen päivitys.:(

 

allu
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 15.43:   
Mielestäni romppuemulaatio on täydellinen, jos osion nimenä on cd-levyn nimi(AmigaOS35) ja assignina on annettu kyseisen osion aliakses CD0:.

J.: vanha "version" ei ole kirjoitussuojattu, tai ainakaan poistosuojattu. Koetin sillainkin että buutin jälkeen poistin "version" tiedoston. Edelleen jämähtää. Vaikka kovalevy onkin aivan uusi, niin vielä se ei ole ollut tositoimissa.

Koko homma lähti alkujaan siitä että, saisin yli 4GB:tä toimimaan. Taidanpa pienentää osiot alle 2GB:n ja aloittaa alusta.

JPQ: Asenteissani on todellakin sellaista vikaa että, kaiken pitäisi toimia heti ja yhtä nappia painamalla :).

 

JPQ
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 16.04:   
allu: no minustakin melkein pitäisi olla noin. Et ole ainoa outo lintu joka haluaisi tietotekniikan sellaiseksi kuin muunkin tekniikan.

 

miksuh
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 16.17:   
Allu: miten sä olet saanu noi fileet sinne kovalevylle jos et tiedä romputtimen laitetunnusta ? :) Siis tota cd0:aa. Kaihan sulla on se CD ? :) Jos ei ni murr..

 

miksuh
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 17.37:   
Ai no hah, "hyvimpä" mäkin osaan lukea näköjää :) threadin nimessä lukee "ilman romppuasemaa" eli siksi asennus kovalevyltä, ihmettelinkin että miksi et rompulta asenna :)

 

JPQ
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 18.14:   
miksuh: liika koulutus on pahasta.:)
PS. Jos olisi tosiaan ware cd tai muu sellainen laiton lähde, ei tässä auttaisi vaan tehtäisiin kiusaa.:)

 

allu
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 19.32:   
miksuh: PC:llä luin ja verkon yli heitin. Minulla on erittäin alkuperäisen oloinen CD, jonka taannoin ostin Pete:ltä. Ei ole piraatti.

 

Pete
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 21.56:   
Mulla ei ollut mitään ongelmia ton levyn kanssa, kun siltä aikanani joskus kolmisen vuotta sitten 3.5:n asensin. Jonkun Boing bag päivityksen kanssa oli muistaakseni sitten ongelmia senkin edestä. Installeri heitti aina virheilmoituksen ja loppujen lopuksi jouduin installoimaan sen käsin. Ootko kokeillut manuaalisesti kopioida 3.5:sta 3.1:n päälle?

 

allu
Maanantaina, 28. huhtikuuta, 2003 - klo 22.06:   
En vielä. Kokeilen vielä kerran "oikealla" tavalla. Pienensin osiot ja asensin tuoreen 3.1:sen. Saas nährä kuinka äijän käy.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: