Kuvien avaaminen ja tallentaminen

Saku-foorumi » Classic Amiga » Ohjelmointi » Viestit 2003 » Kuvien avaaminen ja tallentaminen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 17.15:   
Jälleen siirretty asiakokonaisuus Uusi sukupolvi: Genesi -alueelta tänne. -Thoriel

 

JPQ
Torstaina, 24. huhtikuuta, 2003 - klo 23.13:   
Tohe: anrteeksi johtui fontista.
Pitäisi munkin ruveta järkeviä tekemään mutta kun esim. JPEG lataus / talletus ei ole helppoa....

 

Markus
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 0.57:   
JPQ: Hae Aminetista jpeglibrary.lha. En ole itse tuota koskaan käyttänyt, mutta tämmäistä siitä lukee: jpeg.library is a shared library that can be used to examine, load and save
jpeg images.

 

JPQ
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 2.46:   
Markus: porttauvuutta ei ratkaise ja tuossa oli vasta JPEG.
eikä tuo selviä kaikista kuvista kuulemma.

 

Markus
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 12.59:   
JPQ: Sanoisin, että ei kannata haukata kerralla liian isoa palasta; projektia ei kannata jäädyttää, jos ei jonkin tietyn palikan jokaista pientä karamelliyksityiskohtaa osaa heti toteuttaa. Tarkoitan, että jos sovelluksessa pitää olla kuville load/save-"palikka", niin jos osaa tehdä tuon aluksi vaikka vain iff-kuville (Aminetista löytyy tarkoitukseen iff.library), niin se riittää alkajaisiksi, ja voi koodata projektin muita osia. Tietty perustoiminnallisuus on kuitenkin se olennainen seikka. Kun se on tehty, voi alkaa selvittelemään esim., miten muita kuvaformaatteja käsitellään (uskonpa, muille käyttiksille löytyy valmiita palikoita tuohon siinä kuin Amigallekin, tai kenties paremminkin).

Ilmeisesti viittaat portattavuudella muihin käyttiksiin porttautuvuutta. Tietyt algoritmit sinällään pysyvät samoina, minkä vuoksi aluksi onkin olennaista tehdä ne. Mutta esim. GUI ja sen tapahtumienkäsittely täytyy kirjoittaa jokatapauksessa uudelleen.

 

miksuh
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 15.15:   
JPG: No jos porttaavuutta haluut ni sit se GCC tulee taas mieleen :) Sille löytyty libjpg.a libpng.a jne libraryt.

 

JPQ
Perjantaina, 25. huhtikuuta, 2003 - klo 15.23:   
Markus: TARGA kuvia pystyn käsittelemään (tietyissä rajoissa on näet oma koodi tehty). Ja mietinkin miten IFF kuvan planar datan voisi muuttaa nopeasti RGB muotiseksi kuvaksi entäs HAM kuvat?
PS. esim. Imagemagick löytyy mutta siitä en vielä saa tolkkua enkä ole varma mutta kait senkin saisi amigalle portattua. Ja LibPNG menee myös yli kaalin. Ja muutamia muitakin on mutta tolkun saanti kyky on pulmana ja toiseksi jostain koodesta minusta kääntäjä urputtaa erilaisisista virheistä. Olisipa StormC4 sillehän olisi LibPNG käänettynä aminetissa valmiiksi. Tuo käännös ei toimi HiSoftC++:ssan kanssa enkä GCC:tä voi edes ajatella yli iso ja kankea yms.
PPS. Muille alustoille on GUI editoreja nyt kun tuo yksi toimii tuon HiSoftC++:san kanssa amiga puoli siinä mielessä ratkaistu.
PPPS. Kiitoksia ylläpito kun siirsitte ketjun, ymmärrän kyllä että ilmoituksen yhteydessä puhuminen on sitä mita sanotte mutta ongelma on siinä että siihen uuteen ketjuun joka on samasta aiheesta käyttäjien huomion kiinntyvyys ei ole välttämättä hyvää luokkaa.
PPPPS. Iff kuvissahan on isona pulmana lähinnä Planar-RGB kuva muunnoksessa. Sekin riittäisi jos osaisi tehdä planar-chunky muunnoksen no siihenkin löytyi kait aminetista koodi mutta sehän on hidas. Tuosta Chunkysta osainkin jo jatkomuunnoksen tehdä.
PPPPPS. Projekti ei ole jäässä älkää säikähtäkö syynähän on se että itselleni sitä naputtelen. Mietin jopa hankinko ImageFX:än ja teen siihen vain tarvitut plugarit...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: