A500: Kickstartin versio yms.

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 04/2003 » A500: Kickstartin versio yms. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

temssi
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 15.58:   
1. Eli mitenköhän sitä saisi selville tuon kickstartin version. Sain tuon koneen tutulta ilmaiseksi, eikä hänellä ollut enää mitään levykkeitä (edes WB), eikä mitään hajua mitä tuo kone sisältää. 512k lisämuisti näkyisi olevan, mutta muusta en tiedä mitään.

2. Miten kickstartin voisi päivittää 1.3:ksi jos se on 1.2, tai lähinnä mistä semmosen sais :). Miksei uudemmaksikin, mutta ainakin joku puhui muistaakseni, että vanhemmat pelit toimii vähän huonosti uudemmilla kickstarteilla

Ja

3. Mistäs sen WB:n sitten hommaisin, kun sitä kuitenkin tarvitsee vaikka mihin.

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 16.18:   
1) Laita kone päälle ilman että levyasemassa on diskettiä ja katso mitä ruudussa lukee :)

2) Vaihtamalla koneen sisällä olevan ROM-piirin jolla Kickstart sijaitsee. Kyllähän noita aina silloin tällöin liikkuu, itseasiassa mulla on 1.3 Kickstart-piiri A500:lla olemassa jos haluat/tarvitset.

3) Se on copyrightien alaista tavaraa eikä ole ilmaiseksi jaossa missään. Noita vanhempia ei taida oikein saada mistään enään valitettavasti.

 

miksuh
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 16.35:   
Ilmeisesti kyseessä on pelkällä korpulla varustetttu A500 tjsp ? Sillon pätee tämmöiset ohjeet.

1. Esim näin: Käynnistä Amiga niin, että korppuasemassa ei ole korppua, kun pistät virrat päälle. Mikäli Amiga on kunnossa, niin ruudulle tulee alkukuva, joka pyytää korppua asemaan. Muistaakseni myös 1.2:n ja 1.3:n alkukuvassa lukee mikä kickstart versio koneessa on. Ainakin uudempien kicstarttien kohdalla lukee. Tosin saattoi olla, että se versio ilmotetaan vanhemmillakin kickstrt-versioilla varsinaisena versio.revisio -numerona joka on päälle 30, siitäkin voi päätellä mikä kickstart on kyseessä.
1.2:lla ja 1.3:lla ruudulle tulee käden kuva, uudemmilla animoitu levyasema.

2. Amigan emolevyllä on Amiga-mallista riippuen 1 tai 2 Kickstart-rom piiriä. Jos Kickstartin haluaa päiittää uudempaan, pitää vanha piiri/piirit poistaa kannoiltaan ja laittaa uudet tilalle. A500:ssa esim on yksi rom-piiri, A1200:ssa kaksi. Kicktarttia ei kannata päivittää versiosta 1.2 versioon 1.3, ellet ole hankkimassa kovalevyohjainta koneeseen. 1.3 ei tuo mitään järisyttävää uutta 1.2:n verrattuna, paitsi mahdollisuuden bootata kovalevyltä. Kicktart 1.2 tukee kyllä kovalevyjä, mutta sen kanssa pitää vielä bootata korpulta.

Yleensäkin jos sä vain lähinnä pelaat sillä Amigalla, niin kickstartin päivittämisestä ei juuri ole hyötyä. Pikemminkin siitä saattaa tosiaan olla haittaa. Se mitä olet kuullut, että jotkin vanhat pelit ei tykkää uudemmista kickstart-versioista, on ihan totta. Onneksi ongelmia tuottaa lähinnä juuri ne kaikki vanhimmat rautaa suoraan iskevät pelit. Mutta tosiaan, jos vain pelaat pelejä, ei ole oikeen syytä päivittää rommia.

Mikäli aiot tehdä Amigalla muutakin hyödyllisempää kun van pelata, niin sitten todella kannattaa päivittää kickstart vähintään versioon 2.04, uusin on 3.1 ja sen ostaminen on nykyään varmaankin helpointa, ellei sitten revi käytettyä piiriä jostain toisesta Amigasta. Kickstart rom-piirejä voi kysellä esim Gentle Eye:ltä, jonka sivu on:

http://www.ge.vip.fi

3. No WB 1.2:n ja 1.3:n kohdalla varmaan ei hirveää vahinkoa käy vaikka kopsit netistä.
Kyllä niitä hakukoneilla löytyy. Noiden versioiden käyttöarvo on sen verta vähänen, että kukaan tuskin harmistuu.

Jos sitten päivität Kictsrt 3.1:n, niin sillon suosittelisin kysymään esim Gentle Eyeltä olisko niillä myydä myös korput piirin mukana, piirinhän joudut kuitenkin ostaan.

 

miksuh
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 16.46:   
Tietty kun kerran tossa heti sulle näköjään tarjotaan 1.3 piiriä niin ei se päivitys mitään haittaakaan :) On siinä 1.3:ssa kai jotain pieniä bukikorjauksiakin kovalevytuen lisäksi.

 

JPQ
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 17.06:   
miksuh: no en minäkään hirveästi harmistu koska minusta jokaisella joka omistaa jonkun kickstartin tai laitteen on oikeus sen vaatimiin softiin. Ja on siinä aika paljonkin kait bugi korjauksia. Siis jos suurutta mietitään bugien laadullakin eikä määrällä. Tyyliin että yksipiste=pikkubugi kaksipistettä=iso bugi tai paljon haittaava bugi. Ja lasketaan pisteet yhteen.

 

temssi
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 18.27:   
Kannattaisi ehkä näköjään tutkia sitä konetta vähän enemmän ennen kuin kyselee noin tyhmiä, mutta olen vain kerran käynnistänyt enkä huomannut tuota versiota ja nyt se on jäänyt tuonne "vanhaan kotiin" kun ei ole muistanut tänne opiskelijakämppään tuoda.

Lähinnä pelailuun ja demojen katseluun tuo tulee rajoittumaan varmaan, ellei sitten protrackerilla nostalgian takia chiptuneja väsäile. Tarkoitus on ostaa joskus parempi amiga muuhun kivaan, kun saa sitä rahaa joskus. Tuota päivittämistä kysyin sen takia, kun ainakin sain sellaisen käsityksen että ADF Sender Terminalia käytettäessä kannattaisi(pitäisi?) olla se 1.3 ja kun siihen päästiin, niin juuri sitä varten tarvitsisin sen wb:nkin, jotta saisi sen transdiskin sinne pyörimään, kun tosiaan mitään softaa ei ole vielä.

Ja eikös wb yleensä tullut amigan mukana kun sen osti, että sinänsä ajatellen kyllähän minulla oikeus sen käyttöön on :)

Jani Kuituniemi:
Tarkistan ensin sen oman version ja jos se on 1.2 niin voisinhan minä tuon haluta. Kerro vaan hinta :)

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 19.46:   
Kyllä, koneen mukana sinun olisi pitänyt saada ainakin jotkin versiot Workbench disketeistä - harvoin näin kuitenkaan on. Jos haluat ton 1.3 ROM piirin niin voit sen saada parilla eurolla plus postikulut päälle .. en minä sillä mitään itse tee :)

 

temssi
Maanantaina, 21. huhtikuuta, 2003 - klo 21.51:   
Joo oli se 1.3 eli en tarvii tota.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: