Esitän kysymyksen Amigaan liittyen.

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 04/2003 » Esitän kysymyksen Amigaan liittyen. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

rt
Maanantaina, 14. huhtikuuta, 2003 - klo 18.44:   
Joo, eli kuinka tehokasta prosessoria tarvitaan Amiga-tietokoneeseen, jotta se pystyisi laskemaan sujuvasti mp3-pakkausta auki (winamp-tyylisesti soittamaan myös, toki) ja/tai avaamaan Internet-sivustoja? Järkevällä nopeudella, tarkoitan. PC-tietokoneilla tuo mp3-soitto näyttäisi onnistuvan useimmilla pentium-kokoonpanoilla, riittääkö 060:n teho, vai pitääkö olla PPC? Nettiselaus puolestaan PC-koneilla alkaa olla käyttökelpoisen nopeaa vasta 300+ MHz-koneilla. Amigalle ei ole vastaavantehoista prossua lainkaan, vai onko? Siis "classic"-amigalle?

 

JPQ
Maanantaina, 14. huhtikuuta, 2003 - klo 19.52:   
rt: tottumus kysymys ja sivusto kysymys on netti juttusi mulle riittää 68060 ja jotenkin 68030/50:llakin olisin tullut toimeen käyttämieni sivujen kanssa tosin ne on lähinnä saku foorumi ja muusikoiden.net,gentle eyen sivu,ja aminet. ja jos noita hommia tekee yhtä aikaa epäilen että PPC on se joka välttämätön edes 040/25Mhz:lan kanssa mutta PPC puolen kellotaajuudella ei ole paljon väliä vielä tässä määräässä hommia arvioisin.
PS. Tyytyväinen 68060/50Mhz:llaansa jolla kyllä yksin mp3:sia soittaa (ainakin äänikortin kanssa) ja surffaa eri aikaan netissä. Kyllä tuossa samaan aikaan jotenkin muutakin tekee kun Mp3:sia soittaa muttei kovin miellään.
PPS. PPC väki ja vaativammat muutenkin auttakaa eteenpäin...

 

jPV
Maanantaina, 14. huhtikuuta, 2003 - klo 20.28:   
Joku 40MHz:n 040 varmaan riittää just täyslaatuisten mp3:sten soittoon, mutta ei ehkä jää hirveesti prossua muuhun käyttöön. 060:lla mp3:n soitto vie karkeasti 40% cpuloadia, joten muutakin voi tehdä (itse soittelin mp3:sia samalla kun käytin nettiä ja poltin cd:tä jne). Prioriteetteja voi joutua säätämään playeristä riippuen, ettei tule pätkimisiä musiikkiin joissain tilanteissa... Nykyään itselläni on Delfina Lite -äänikortti, jolla olevalla dsp:llä mp3:t soivat prossua kuormittamatta (jotain 0.4%). Myös muita hardware-purkulaitteita on (esim mas-player), jolla hitaammillakin Amigoilla pääsee nauttimaan musiikista ;)

Webbisurffailu sujuu varsin näpsäkästi classic-amigalla, mikäli on vaan graffakortti käytössä. Eräskin tuttuni ihmetteli kerran surffailun nopeutta ja joustavuutta 060-koneellani verrattuna hänen x00MHz:n linux-myllyynsä ;) Toki flash yms raskas tökkii 68k:lla, mutta perussurffailu on nopsaa...

 

JPQ
Maanantaina, 14. huhtikuuta, 2003 - klo 23.48:   
Ai niin täällä ehkä joskus Delfina Lite myynnissä.

 

miksuh
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 16.58:   
rt: 040 40mhz pystyy soittaan taustalla mp3:ja stereona puolella tarkkuudella tai monona täydellä tarkkuudella. Hirveästi ylimäärästä tehoa ei kyllä jää, mutta kyllä esim irkkailin samaan aikaan. Itselläni oli aikanaan Apollon 040 40mhz, joka on nopein 040 turbo. mutta edes tuon turbon kanssa ei oikein täydellä tarkkuudella soitto onistunut muuta kun monona.

060 50mhz sitten rouskuttaa oikein ilosesti taustalla täydellä tarkkuudella ja stereona. Ja tehoa jää kivasti muuhunkin käyttöön.

mhz=MHz tietenkin :) Niin ja joo MAS-player jos on koneessa kiinni, niin mp3-soitto onnistuu vaikka perus A1200:lla ja 14Mhz 020:lla :)

Joo ja kyllä Amigalla, jossa on 040 tai 060 ja näytönohjain, tosiaan munkin mielestä surffailee webissä oikeen ilokseen. Pelkkien AGA-piirien kanssa homma oli aika tukkosta, eikä asiaa auttanut, että graffamuistikin loppu turhan helposti. Mutta heti kun sain ekan näytönohjaimeni Amigaan, niin homma alko luistaa ihan eri malliin. 040 hidasteli webissäolevien isojen jpeggien purussa, mutta 060 hoitaa senkin homman ihan tarpeeksi nopeasti. Asuin vielä syyskuussa HOAS:lla ja ihan kiitettävää vauhtia ne sivut aukes kiinteän 2Mbit nettiyhteyden yli :)

[Edit: Kolme viestiä yhdistetty. -Thoriel]

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: