Fontit

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 04/2003 » Fontit « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 0.23:   
Kysymys kuuluu, että mitkä fontit ovat "pop"? Mitkä fonteista, jotka eivät tule OS:n mukana, ovat saavuttaneet sellaisen aseman, että ne olisi jokaisella hmmm... aikaansa seuraavalla Amigistilla syytä olla? AmiStart-ohjelman prefs-tiedostossa on käytetään Arial-fonttia, mistä fonttipaketista sen löytää?

 

JPQ
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 2.35:   
Öö tuo arial löytyi hämärän muistikuva mukaan paketista jossa kaikki mäsä perus fontit netti selain käyttöön bittikarttana ja sivu oli venäläinen tosin tästä ei liene apua. Mutta lienee paketti purettuna juuri nytkin eli pitäisiköhän se koota? ja SgiScreen joka on ainakin AmigaOS3.9:sin CDeellä on minun mielestä tosi ok ja xen on myös. Mutta tuo SgiScreen ei ole siellä normaali hakemistossa siksi mainitsin sen. En tosin keksi onko tästä viestistä jotain apua. Ja alkuperäinen Arial löytyy mikkisoftan sivulta zippinä ? muiden mäsä perusfonttien kanssa.

 

Thoriel
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 6.45:   
TTFLib ja TTFManager, molemmat saatavana Aminetistä. Niillä onnistuu melkein fontin kuin fontin (TrueType) tuominen Amigaan. Mukana on myös työkalu, jolla saa tehtyä tietyn kokoiset bitmap-fontit niiden nopeuttamiseksi Amiga-käytössä. Hyvä ohje käyttöön ja valmiit linkit Aminetistä imurointiin löytyy Kittycatin sivulta. Tuo JPQ:n mainitsema "venäläinen" sivu oli ihan englanninkielinen ja sijaitsee nykään eri paikassa - tuolta saa myös yleisimmät "M$-fontit" imuroitua näppärästi paketissa. Microsoftin omilta sivuilta niitä ei enää saa imuroitua.

 

JPQ
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 13.45:   
Thoriel: tuo TTF sydeemi on siinä mielessä surkea että jotenkin sen jälki eli kun piemmistäkin fonteista tulee kamalan korkeita eli WB fonttejahan sillä olisi muuten kiva käyttää. Ja toiseksi jotenkin WordWorth skaalaa fontit nättimmin jos saisi tuollaista jälkeä niin sillä tekisi myös WB somistus käytössä jotain. Ehkä jo nykyään jos WB olisi vain 1600x1200 tilassa tosin omani on 1024x768 tilassa. Muuta valittamista en näe kuin pikkukokojen jälki ja se miten korkeita pienistäkin fonteista tulee.
Ja hyvä kun kerroit unohdin mainita tuon sivun kielen jostain ihme syystä. Arial on ainakin mikkisoftalle tehty oliko myös Verdana mutta ainakin osa paketin fonteista on tehty Micro$oftille.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: