Tiedostot Amigasta PC:hen

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » Tiedostot Amigasta PC:hen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2003 - klo 21.04:   
Tarkoituksenani on siirtää Amigani kiintolevyltä tiedostoja PC:hen WinUAE-käyttöön ja koneet olisi tarkoitus yhdistää nollamodeemikaapelilla.

PC:ni sarjaportti on näemmä D9-tyyppinen ja Amigan D25-tyyppinen. Eräällä firmalla on nettisivuillaan tällainen kaapeli: Nollamodeemikaapeli DB9n-DB25n, pituus 5m 4,50. Tuollaistako siis haen? Entäs tuo pituus, olisi myös 1.8m ja 10m. 5:n metrin kaapeli taitaisi riittää yhdistämiseen nykyisellään. Kuinka luotettavasti tieto siirtyy 5 tai jopa 10 metrin kaapelilla?

Softapuoli. Terminaaliohjelmaahan tässä haetaan. Omista Amy & modeemi -ajoistani on 9 vuotta, mitä ohjelmaa suosittelisitte Amigalle? Entä PC:lle ja mistä saa? Kertokaapa vielä minulle onnettomalle, että miten termisohjelmalla se yhteys siis oikein sitten muodostetaan. Itse kun muistan hämärästi vain, että modeemilla soiteltiin jotain ATDT-komentoja käyttämällä... :)

Kysytään nyt vielä, että kun minulla on C-kääntäjistä asennettuna DICE, GCC ja StormC, että kannattaako muodostaa PC:n puolelle identtinen hakemistorakenne suhteessa nykyiseen Amigani hakemistorakenteeseen ja siis siirtää kääntäjien jokainen pienen pienikin file erikseen vai kannattaako siirtää esim. vain GCC:n paketit ja asentaa se emulaation alla uudestaan? Kaikkea sitä tuleekin kysyttyä... :)

 

JPQ
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2003 - klo 22.49:   
Markus: minä käyttäisin tuo yhdestä paketista purkamista ei tule pahoja kämmejä edes väsyneenä.

 

jPV
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2003 - klo 23.01:   
NComm on hyvä terminaalisofta Amigalle. Freewarea nykyään.. Aminetistä löytyy julkinen keyfile. PC:n termiksistä en tiedä mitään :-)

Terminaalisoftalla siirto vaatii vaan, että kummassakin päässä on samat asetukset (baudrate, data lenght, parity, handshaking, stop bits, duplex...). Sitten vaan valitaan siirtoprotokollaksi esim zmodem ja esim ncommissa valikosta upload. Sit pitäis data liikkua ;)

Kannattaa ehkä katsella jotain muuta vaihtoehtoa kuin termistä, jos pitää siirrellä useampia tiedostoja. Aminetissä on jotain graafisia kikkareita, jotka toimivat filemanagerin tavoin seriaalipiuhan yli. pc2am tai jotain sellaisia... ei tahdo muistaa enää :-)

 

Markus
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2003 - klo 23.46:   
Aminetista löytyi pc2am308.lha. Taitaa olla sopiva hommaan. Onhan tuo esittämäni piuha oikeanlainen? Kaippa noita löytyy paikallisistakin liikkeistä, ettei tarvitse välttämättä lähteä tilaamaan...

 

jPV
Maanantaina, 24. maaliskuuta, 2003 - klo 23.53:   
Kaipa se on, jos siinä on normaalin nollamodeemipiuhan tavoin 3 tai 7 piuhaa kytkettynä. Itsellä on ollu joskus 25-25 piuha ja modeemin mukana tullut 25-9 adapteri. Nollamodeemipiuhoja kyllä löytyy vaikka tavarataloista yleensä...

 

Flux
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 2.19:   
Itselläni on itsetehty 10 metrin mittainen suojavaipallinen 0kaapeli, tuon ohjeen mukainen:

http://www.tpu.fi/~pepesa/0modem.txt

Siirtoon käytän twin-ohjelmaa (noin 50kilon ohjelma Amigalla (A1200, määritellään bps) ja PC:lle (aito dos-ympäristö, määritellään com-portti ja bps), millä toisen koneen dirikasta saa dirikan ja kopiointi copy-komennolla jokerimerkkien kera. Oleellinen nopeus taisi olla 57600 bps.

 

tnt
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 6.14:   
Piuhan pituus tuskin ongelma. Minulla 25m 9/25 ja hyvin jytää.
Liekö puuceelle mitään järkevää siirtosoftaa? hyperterm osaa vain tiedosto kerrallaan siirron. on lystiä siirtää monifileisiä juttuja...

 

Flux
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 10.55:   
Onhan PC:lle monia hyviä terminaaliohjelmia kultaisilta purkkiajoilta eli ovat siten DOS-pohjaisia.

Itse käytin purkkiaikoina Front Doorin terminaaliosuutta, jossa oli ominaisuuksia vain kaikki tarvittava. Lisäksi Front Door hoiti oman purkkini viestien pollaamisen.

Front Door käyttää sarjaliikenteessä softan ja raudan välissä fossiiliajuria. Näin ollen se toimii NT-pohjaisissa windowseissakin mainiosti, kunhan asentaa win32bit fossil-ajurin.

http://www.defsol.se/ffosw95.html

 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 23.41:   
Tuossa kun aluksi kysyin, miten siirtää C-kääntäjät, niin onkai se nyt viisampaa asentaa ne uudelleen, paitsi DICE:n taidan siirtää kaapelia pitkin, kun se on kiintolevyasennuksen lisäksi vain 4 korpulla, joista en jaksa alkaa ADF-tiedostoja tekemään jne...

Aika yllättävää muuten, että kun tänään kysyin Auria/Expert-liikkeessä nollamodeemikaapelia, niin siellä ei tiedetty, mikä se on... :( Kuitenkin sellaisen sain muualta ostettua, mutta vain 1.8m... Täytyy kai siirtää pöytää tai laittaa Amy lattialle operaation ajaksi... :)

 

Flux
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 1.11:   
Laita perään printterin jatkopiuha. Hyvän mittaisia kaikkikytkettyjä D25u-D25n piuhoja myydään kiitettävän monessa paikassa.

 

Markus
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 17.37:   
Tiedonsiirto Amigalta PC:lle menossa. 800 MHz:n Win98-kone on polvillaan tiedonsiirron aikana: Kaikki tahmaa - hiiren pointterin liikettä myöten. 25 MHz:n Amiga pyörii iloisesti ja SnoopDos tulostelee DirectoryOpuksen tekemisiä ikkunalle. Jostain syystä tiedostojen kopiointi pysähtyy välillä. Kun tuolloin suljen PC-puolelta PC2Amiga-ohjelman, mikä tässä systeemissä on ensimmäisenä käynnistettävä, ja käynnistän uudestaan, niin homma toimii. Melkoista tahmausta PC:ssä: Kun kirjoitan tekstiä, niin tekstintulostus pysähtelee vähän väliä, Amigassa voi kirjoittaa normaalisti.

 

tnt
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 20.55:   
hypertermillä siirto onnistuu mulla 700mhz puuceella ilman tahmausta??? tosin hyperterm muuten hanurista kotosin. vastaanottamassa amyn päässä term ja siirtonopeudet molemmissa (yllätys) 57600.
Tarttis ethernet-verkko rakennella ja muutenkin kytkeä amy pikkuhiljaa kaapelimodeemiin. tahtoo vaan onnahtaa miamidx:n asennus. ei jostain syystä saa avattua mediatornet.deviceä. onko vinkkejä kellään?

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 21.12:   
tnt: epäilen minäkin koodarien taitoa koska tietynsortin koodaus taidot syö vaikka kone olisi 4Thz Juron prossua käyttävä taskulaskin hirveästi tehoa. Sehän näkyy vertaa Linuxia ja Windowsia samalla koneella. Vaikka eivät olekkaan idettiset sinänsä eli testi ei toimi täysin.

 

Markus
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 23.19:   
En PC-asioita kovin tunne, mutta lienee jotain merkitystä tuossa minun tapauksessani, että PC-puolelta käytän DOS-ohjelmaa Windowsista...(?)

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 0.23:   
Markus: luulen että pieni merkitys on muttei noin suurta koska dos tila kuitenkin kait emulaatio jossain mielessä. Mutta ei se noin paljon minusta silti pitäisi vaikuttaa.

 

tomppa
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 10.16:   
DOS ikkunalla tuntuis olevan tapana haalia tehoja aika ahneesti itselleen, varsinkin i/o hommissa. Esim. rawritella disketti-imagejen kirjoittaminen hyydyttää koneen täysin. Sen prioriteettia saa kyllä kai ainakin uudemmissa windoissa säädettyä, 98:sta en ole varma. hmm.. kuuluiskohan tämä nyt sitten windows-itkuihin..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: