Värit sekaisin

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 02/2003 » Värit sekaisin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.04:   
Olen liittänyt wanhan A500:n vanhaan Commodore 1084 -videomonitoriin. A500:n mukana ei tullut monitorijohtoa, mutta TV-modulaattori tuli. Liitin A500:n monitoriin TV-modulaattorin video out -liitännästä monitorin CVBS-liitäntään rca-johdolla, mutta ikäväkseni värit ovat sekaisin; kun näytöllä pitäisi olla yhtenäinen sininen väri, siellä on välillä jotain "roskaa" sekä suurimman osan aikaa kuva on mustavalkoinen. Lisäksi näyttää siltä, että välillä osa väreistä lankeaa mustavalkoisiksi, mutta joku yksittäinen väri puolustaa paikkaansa alkuperäisenä värinä. Kuvan ollessa mustavalkoinen tuota "roskaa" ei tosin ole, vaan kuva melko hyvä.

Joten, lieneekö vika

1) Monitorissa
2) TV-modulaattorissa
3) A500:ssa
4) Muussa, missä?

Monitori oli vielä vuosi sitten PlayStation-käytössä, jolloin kuva oli OK. TV-modulaattori ja A500 ovat kaikesta päätellen n+1 vuotta vanhoja. RCA-johdoissa vika tuskin on, ne kun ovat uudet.

 

JPQ
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.11:   
Markus: tuohon johto epäilyysi minä ostin ihan tehdastekoisen johdon joskus jossa oli vikaa.
pS. en tiedä missä vika on mutta epäilen jotain muuta kuin Amiga500:sta. Eli epäilen väri singnaalin pätkimistä eli Luminanssi tulee kunnolla läpi mutta chrominaissi pätkii.

 

Markus
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.24:   
Kirjoitinpa huonosti... Kuva on siis välillä kokonaan mustavalkoinen, välillä osittain mustavalkoinen, välillä värit ovat kehissä, mutta tuolloin kuvassa on ylimääräisiä värejä horisontaalisina viivoina sotkemassa kuvaa.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 18.11:   
Kuulostaisi melkeimpä jonkinlaiselta kosketusvialta. Varsinkin, jos tuo ongelma vaihtelee tuollatavalla. Äkkiseltään tulee mieleen, että modulaattorin/amigan liittimissä on jotain vikaa ja jokin signaali pätkii (hapettumaa jne ehkä) Toinen vaihtoehto on, että joku piiri koneen sisällä on hiukan poissa paikaltaan ja lämpeneminen sitten aiheuttaa tuommoisia ongelmia.

Ja tietty vika voi olla monitorissakin, mutta veikkaisin ennemminkin Amigan päätä. Kannattaa tietty testata se monitori esim PSX:n kanssa.

Yksi asia mitä kannattaa tässäkin tapauksessa testiä on, se että avaat Amigan kuoret ja poistat häiriösuojapellin. Sitten voi varovasti painella emolevyn piirejä kannoilleen. Piirien jaloissakin voi toki olla hapettumia, eli esim piirien vipuaminen varovasti ruuvimeisselillä hiukan ylös kannalta ja sitten takaisin paikalleen painaminen voi auttaa. kannattaa vaan sitten muistaa se staattinen sähkö, eli ensin kiinni kädellä jostain maalaamattomasta vesiputkesta ja sitten vasta piirejä painelemaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: