Onko Amigalle äänikortteja?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 02/2003 » Onko Amigalle äänikortteja? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

rt
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 18.22:   
Löytyykö Amigalle ADAT-optical -liitännällä varustettua äänikorttia? Zorro-väyläinen vaikkapa. Vai onko tarjolla ajureita PCI-ADAT -korteille, kuten Terratec ja RME? Tukeeko mikään Amigan multitracker-äänentallennusohjelma (AUDIO EVOLUTION, PROStationAudio ...) ADAT-tyyppistä, useamman (16?) ääniraidan tallentamista kovalevylle? Vai onko syytä ottaa järki käteen ja hankkia PC?

rt

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 19.37:   
ADAT tukea ei ole. Eikä noin hienoille korteille muutenkaan. Ja tämä homma kiinnostaa minuakin en ole näet hirveä Guru mutta pahoin pelkään Mac tai PC on sinun hankittava. Mulla itselläni kylläkin äänikortti jossa yksi stereo tulo ja yksi sterolähtö + SMPTE In. Ja lienee ainoita kortteja jossa näitä vähän oudompia liitäntöjä joissain oli ehkä en muista jonkunlainen "kotiolo" digitaali tulo. Mutta ADAT tyyppistä ei liene missään. Minua harmittaa nämä eräät amigan rauta&softa aukot joista toinen lienee softa synat. Siis kunnolliset..
PS. Olisipa tarpeeksi koodaus taitoa (ja jaksais koodata) ja tuntisi rauta gurun olisi meinaan monta amigan nyky pulmaa tiessään.

 

tnt
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 19.57:   
Entäs pci-väylä? Taitaa olla sama onkelma, eli ei oo ajurei. Roinaahan pci-väylään fyysisesti saa kiinni melkeen mitä vaan, mutta ajurigurut on lievästi lazyja ja oma koodaustaito on vuodelta kivi ja keppi suoraa mc68000:n käskemistä assylla käyttiksestä välittämättä (yllätys). Rupeeppa näillä eväillä 3kk "uusioAmigistina" touhunneena tekemään moiselle hardikselle softaa, joka toimii jossain muussa, kuin omassa koneessa (tai edes siinä...) Mutta, näitä guruja varmasti on, pitäisi kai vaan elää toivossa, vaikkapa se välillä tuntuu toivottomalta.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 20.55:   
tnt: niinpä ja mun koodaus aito alusta. Yritän minäkin elää toivossa.
PS. Ajurien puute johtuu osin valmistajista jotka ei kaikkea kerro siis korttien/skannerien/digitaalikameroiden tekijöistä.

 

tnt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 6.48:   
JPQ: Tuossa ehkä osatotuus. Tuskin kovin iso osa. Ajattelepa Linuxia. tuo valmistajien mykkäkoulu oli ja on edelleen ongelma. Mutta hyvin pieni. Aina löytyy joku valmistaja, joka luovuttaa härveleidensä tiedot, ja voi korvata tarvittavan härvelin.

 

miksuh
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 13.29:   
Mikäli Amigasta löytyy Mediator PCI-väyläkortti, niin sille löytyy ajurit Terratec:n korteista vain Terratec 512i Digital kortille. Itseasiassa tuo ajuri on yleinen ajuri Fortemedia FM801-piireihin pohjautuville korteille. Elbox itse suosittelee tuota Terratec 512i korttia.

 

miksuh
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 13.33:   
ADAT:sta en osaa sanoa mitään, kun en edes tiedä mikä se on :)

 

JPQ
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 13.51:   
miksuh: Adat lienee Alesiksen digitaalinen SVHS:aa käyttävä 8 raituri.
Jonka äänenlaatu kanavaa kohti kait 16bit/48khz ja tuolla liitännällä
voisi siirtää materiaalit koneelle ja takaisinkin kait. Onhan
adatistakin paranettu painos joka oli kait 18bit/48khz. Ja systeemit
ontietääkseni häviöttömiä.

 

rt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 18.25:   
ADAT opticalilla tarkoitin tietysti optista digitaaliliitäntää, jossa nykyään kulkee 48khz/24-bit -audio, joskin 96/24 -audio on myös mahdollinen jonkun bittisplittauksen kautta.

Eikös sitäpaitsi PC:lläkin nuo audiokortit (ja perus-äänikortit myös) toimi yleisten standardi-ajureiden avulla? Eikös joku "guru", jolla on riittävästi aikaa leikkiä tuon kanssa, voisi kehittää jonkinlaisen rajapinta-siirtimen (hehheh), jolla PC:n ajureita voisi käyttää suoraan Amigassa?

Vaikka Amigalle onkin valmistettu uutta hardwarea PCI-yhteensopivuuden saavuttamiseksi yms., siitä saatava hyöty on melko minimaalinen, jos käytössä on vain muutama ajuri. Ja nämäkin ovat vain jotain naurettavia peruskotikäyttöpaskoja, kuten SBLive! ja muut vastaavat. (Voodoo3akin tukee Amigalla varmaankin vain muutama peli, joita sitten hehkutetaan vuosikausia.)

Eiköhän se ole jo huomattu (ehkäpä jo yli puoli vuosikymmentä sitten), että Amigalla ei enää ole asemaa koti/pelitietokoneena. Amigoita käyttävät nykyään näköjään vain "fanit" ja "friikit", jotka harrastuksenaan kehittelevät kotonaan uutta softaa ja ajureita. Olen sitä mieltä, että Amigaa olisi syytä ajaa ammattikäyttö-markkinoille mieluummin kuin kotiin. Nämä TV-kotitietokone-Internet -kokeilut, johon Amigaa on yritetty kai joskus käyttää, eivät selvästikään ole toimineet. PC-Windows ovat niin standardisoituneet alalla, ettei kukaan enää voisi selvin päin ajatella hankkivansa kotikäyttöön Amigaa; itse asiassa kukaan tuskin edes hankkisi kotiinsa Macintoshia, vaikka se on todistetusti hyvinkin nykyaikainen tietokone.

Miltäköhän kuulostaisi tehokas (PPC, tietysti) musiikki- tai videokäyttöön optimoitu Amiga-tietokone, jossa olisi tehokas ja nopea käyttöjärjestelmä, komprehensiivinen ohjelmistokokonaisuus, tukea hardwarelle ja halpa hinta. Ja mainontaa. Kuulostaa taloudelliselta itsemurhalta? Niinpä.

rt

 

JPQ
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 20.32:   
rt: ei oikein onnistu koska nuo ajurit on oikeastaan suht. pieniä ohjelmia. Mutta jos korteista saisi dokumentit ja omistaisin PCI väylän ja taidot kertyisi toki voisin yrittää itse tehdä ajureieta. Ei ole vaan intoa PCI väylään koska mulle riittävä äänikortti eli Sunrzie Ad516 toimii Zorro2:sessa
Amigasta minustakin pitäisi tehdä kotikäyttäjien deluxe mikro/ammatti väen työaseman sekoitus mitä alunperin jo Amiga 1000 yritti. Jota Mac oli myös alunperin ennenkuin rupesi tekemään ääri kompromissi mikroja. Ja kyllä koti käyttäjiäkin Amiga kiinnostaa aika monia vaikka eivät myönnä , kukaan järkevä ei kotiin Windows PC:tä ota se on vissi jos vaan vähemmän paapovia vaihtoehtoja Macille on saatavilla.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 12.35:   
rt: Noh noh otetaampas eka selvää asioista. Se on asia erikseen jos pelejä noin yleensä on vähän esim PC-peleihin verrattuna. Mutta siis ensinnäkin Voodoo3:n 2D puolta tukee jokaikinen vanhinkin ja tulevaisuudessa tuleva Amigan peli, joka osaa käyttää Picasso96 rajapinnan kautta näytönohjaimia. Sillä ei ole pätkääkään väliä mikä näytönohjain koneessa on kunhan peli tukee Picasso96:a, tai CGX:aa jollain muulla väyläkortilla kun Mediator.

Samaten ainakin lähes jokaikin peli joka tukee Warp3D-rajapintaa osaa käyttää hyväkseen Voodoo 3:n 3D ominaisuuksia. PSX:ltä portattu Vipeout
taisi olla ensimmäinen Amigan 3D-peli, ja muistaakseni sillä on ollut jotain ongelmia toimia voodoo3:n kanssa, muuten jokainen toimii.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 12.51:   
Sitäpaitsi SBLive! on se eniten myyty kortti PC-puolellakin, eli eikö sillon ole järkevintä järjestää ajuri tuki ensin niille korteille jotka on yleisiä. Ei oikein tunnu näin pienille markkinoille mielekkäältä tehdä ensin ajurit jollekin sikakalliille muusikoiden ihmekortille johon kellään ei ole varaa. Tosin Mediatorille ei itseasiassa ole varsinaista SBLive! ajuria vielä, mixeri on olemassa eli SBLiveä voi kyllä käyttää Mediatorin kanssa, mutta kaikkea siitä ei vielä saa irti.

Ihan sama pätee muihinkin ajureihin. Ensin kannattaa tehdä ne perusajurit sitten vasta alkaa vääntää jotain erikoisempia joita lopulta vain jokunen käyttää.

Sitäpaitsi jos katotaan verkkokortti ja TV-kortti tukea mediatorille, niin se on jo nyt hyvä.
Lähes kaikki markkinoilla olevat tv-kortit on ajureilla tuettuna ja verkkokorttejakin toimii iso läjä.

Ja vielä lisää, jos katot esim huuto.net:a niin Voodoo3 menee edelleen kaupaksi aika hyvin PCI-versiona. Porukka maksaa siitä ihan uskomattomia hintoja vieläkin. Toki on olemassa paljon parempia AGP-kortteja, mutta PCI-väyläistä korttia haettaessa Voodoo3 on aika hyvä hinta/laatusuhteelta.

Se, että PCI väylien hyöty olisi pieni Amigan käyttäjille ei kyllä ole totta. Näytönohjaimen puolesta jo PCI-väylä ja voodoo3 antaa kivasti lisää tehoa koneelle. Hyötykäytössäkin ero on huomattava. Tiedän kokemuksesta kun olen käyttänyt sekä AGA-piireillä, että tukkosella Zorro-II näyttökortilla konetta. ZII GVP Spectrumilla paras tila mitä pystyi silmiä tuhoamatta käyttämään oli 800x600 16bit, Voodoo pystyy kyllä melkosesti parempaan. Voodoo3:lla varustettu Amiga on kun uus kone nopeuden puolesta. Tottakai olisi kiva saada ajureita paremmillekin korteille, mutta hyvä se on tuokin.

Samaten osien saatavuus ja hinta on ihan eriluokkaa kun Amigan omilla osilla. Amigalle tehty rauta on aina ollut kallista. Ennen PCI-väylän ostoa en ikinä olisi voinut edes kuvitella että pystysin ostamaan näytönohjaimen, verkkokortin ja äänikortin kaikki vuoden sisällä.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 13.01:   
Niin korjauksena, siis Wipeout 2097 oli Amigan ensimmäinen 3D-kiihdytetty peli, ei todellakaan eka 3D-peli :)

 

Fabio
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 13.35:   
rt: Mulla on Aliendesign:in Repulse äänikortti jossa on s/p-dif -optical ulos ja sisään (max 96khz/24bit). Sen kotisivut löytyy osoit. www.aliendesign-gbr.de Valitettavasti se on myyty loppuun. Että tämmöistäkö etsit?

 

JPQ
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 14.24:   
Fabio: eikä toimi ainakaan minun väyläkortilla.
PS. Vaikka nyt sekoilee koko kone...

 

rt
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 13.31:   
Joo, se voi olla kyllä totta tuo mitä sanoitte näytönohjaimista ja muusta. En ole välitöntä nykyaikaa Amigan osalta seurannut. Tietysti kannattaa aluksi valmistaa suosituimmille korteille ajurit, joskin se johtaa käytännössä siihen, ettei erikoisemmille korteille ole/tule tukea lainkaan. Äänikortteja siis tarkoitan. Mutta tuskin siitä kukaan mitään hyötyisikään, nimittäin Amigan optimoiminen musiikkikäyttöön, tai oikeastaan nostaminen samalle tasolle PC:n ja Macin kanssa, on hyvin pitkälti mahdotonta, koska softaa ei ole. Dominatorit ja Camouflaget yms. "uuden ajan" Amiga-sekvensserit eivät ole mitään verrattuna Logic/DP/Cubase/Sonar-ohjelmistoihin. Tuskinpa Amiga-Logic-käännöstä, jos joku jostain syystä sellaisen tekisi, kukaan ostaisikaan; käytännön laitevaatimukset ovat sitä luokkaa, ettei 680x0-prosessoreista olisi mihinkään. Tietysti tehokkaimmat PPC-turbot ehkä pystyisivät pyörittämään noita, mutta harvoilla riittää motivaatiota ja rahaa tuollaisten hankkimiseen. Joo, mutta se siitä.


Fabio: Tarkoitin kylläkin ADAT-opticalia, en spdiffiä. Se on kyllä positiivista, että Amigalle löytyy 24/96-audiota tukeva kortti (tukeeko muuten mikään ohjelmisto 24-bittistä audiota?) .

rt

 

Thematic
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 14.07:   
miksuh: Ei PCI teknologiana ihmeitä tee, paitsi A1200:ssa, jota mallia itsekin käytän. Paljon merkittävämpi seikka on se, ettei ZorroIII-näytönohjaimia ole ilmestynyt vuosiin, jolloin PCI-kortit todellakin ovat paljon mielekkäämpiä vaihtoehtoja myös esim. A4000-koneille, jos vain viitsii asentaa uudet vermeet.

 

JPQ
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 16.39:   
rt: Ja toiseksi monille korteille ei ole tukea kun firmat kuulemma suostu antamaan tarvittacvia tietoja että tuen voisi tehdä.
Ja minulle amigan musasoftat on parempia kuin PC ja Mac akselin ne on ylihienoja... Nimimerkki pitäis Bars&Pipes opetella kun se on osin parempi OSS ja Bars&Pipes varmasti vieläkin osin edellä PC:een softia.

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 17.51:   
Varovasti kerron ettet järkyty, mutta B&B on tällä hetkellä noin 117v jäljessä pc:n sekvenssereitä

 

JPQ
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 19.05:   
Hooligan: Onkos PC:eellekkin AREXX ?
PS: varovasti sanottuna noi PC:een sekvenserit on syvältä mitä minä 95-96 vuoden demoja katselin eihän niistä mitään tajunnut ja uudemmat on pahempia vielä koska ominaisuuksia lisää ja tuo aidonlaitteen näköisyys look idea ei ole kiva.

 

rt
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 16.52:   
Niin, minä olen samaa mieltä tuosta look-jutusta kyllä. Amigalla useimmat softat (lähes kaikki?) pysyvät ulkonäöllisesti (gadtools-)asiallisina, eivätkä yritä olla jotain muka-hardware-look-vitsejä, kuten nuo PC-ohjelmistot. Esimerkiksi otettakoon Reason ja Logic ja Cubase ja muut. Tietokoneohjelmat menettävät osan selkeydestään ja tehokkuudestaan, jos niiden graafinen ulkoasu on tuollainen.

Bars and Pipes-ohjelmaa joskus kokeilin (en tiedä mikä versio), mutta sen ulkoinen olemus ei pahemmin innostanut perehtymään siihen syvemmin. Tällä hetkellä käytän Octamed Professionalia (versio 4?) 320x200 NTSC-tilassa midi-sekvensserinä. Naurettava ja vanha ohjelma, mutta pirun tehokas rumpukone/träkkeri -tyylisen käyttöliittymän ansiosta. Joskin tuo 16-raidan rajoitus häiritsee. Uudemman Octamed SoundStudion käyttö on rajoittunut itselläni lähinnä joidenkin erikoistoimintojen käyttöön; sen ikkunapohjainen käyttöliittymä ei miellytä. Toistaiseksi.

Hei, onko Amigan midi-sekvenssereissä muuten missään tukea useammille serial-porteille tai midi-porteille? Onko missään midi-interfacessa useampaa (eri) midi-porttia? Näyttää siltä, että omassa HiSoftin midi-interfacessa toinen Midi Out on kanssa ensimmäisen kanssa rinnakkain. Kysyn tätä siksi, koska hiemankin laajemmassa midi-järjestelmässä yhden midi-portin rajoitus on melko rasittava piirre.

rt

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 17.22:   
rt: selkeydestä puhun ainakin omasta puolesta ja mulle
octamed sound studio on ollut paras mutta b&p pitää tutustua.
Bars&Pipes tuki kait omaa palikkaa jossa oli kolme itsenäistä outtia. Palikan nimeä en tiedä mullakin on midi palikka jossa useita ulostuloja ja tuntuvat olevan rinnan.
Tämä lienee ainoa: (pitäisi opetella kunnolla koodamaan tehdä oma softa?)
Montakos midi laitetta sai ketjuttaa ilman viivettä oliko 3 vai 4. Noh jos hyvin voi noi valita niin ei ole pulmia minulla siis. En vain tiedä mitka kaksi pitäisi jatkeeksi aikoinaan ottaa.
(soundin muokkaajan unelmia tietenkin VAatkin niihin lasketaan)
Yamaha S30:ntä tällä hetkellä + Roland M-OC1 (myynen pois , tilalle on tiedossa jo muuta jätän salaisuudeksi mitä , jos homma menee puihin ei minusta johtuen ainakaan mene mutta silti)
Tuo Bars&Pipes on vain hieman vaikea ilman ohjeita mutta rupean hakemaan niitä just. nyte.

 

Hooligan/DCS
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 17.36:   
Mulle oli aluks SoundStudion uuden GUIn opetteleminen todella hankalaa, olen käyttänyt med 1.01 -> octamed v4, joista v4 todella monta vuotta. Mutta niin se vaan iskostui päähän.. sama pätee niihiin pc:n sekujen real look-käyttöliittymiin.
Jos vuosittain tulee 50 featurea lisää niin kyllä se väkisinkin tekee ohjelmasta aina vaikeamman ja vaikeamman oloisin, mikään ei tule ilmaiseksi.
Ja mitä tulee B&B arexx-tukeen, niin olihan se aikanaan hieno idea kun sai pari viissatasta kiinni ja kommunikoimaan keskenään, mutta mitä sillä nykyään tekee?

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.31:   
Hooligan: eikös sillä voisi jotenkin esim. arpegiaattorin tehdä ?

 

rt
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 12.16:   
jpq: Joo, tuosta MIDI-viiveestä sanottakoon sen verran, että viivehän on aina olemassa, vaikka ketjua ei olisi. Toisin sanoen, jos ajat vain yhteen laitteeseen yhden midi-kanavan kautta vaikka 15-nuottia sisältävän soinnun ja referenssinä soitat toisella midi-kanavalla vaikka simppeliä rumpukomppia, huomaat, miten rytmi hidastuu aina soinnun nuottien lähettämisen aikana. Tämä siis johtunee mididatan serial-luonteesta. Monet syntikat eivät ehdi prosessoimaan tulevaa midi-dataa yhtä nopeasti kuin teho-tietokone lähettää. Ongelma on läsnä näköjään myös uudemmissa syntetisaattoreissa. Rasittava piirre.

Ei se ketjussa olevien koneiden määrä kai ole mitenkään määrätty etukäteen, käsittääkseni ainakin jonkin verran tapauskohtainen, mutta ensisijaisena ongelmana itse pidän midi-kanavien loppumista kesken.
Voisihan niiden kanssa yrittää leikkiä ja säätää jakamalla kanavat laitteiden kesken tyyliin: laite1 soittaa midikanava 0 alueelta c0-c3 ja laite2 soittaa midikanava 0 alueelta c#3-c6 ja silleen.

Tuo Octamed (käytän versiota 3.00) Professional on sikäli kätevä, että kaikki on aina näkyvillä samanaikaisesti. Tai korkeintaan yhden klikkauksen takana. Ikkunapohjainen säätäminen on liian hidasta. Toimintoja pitää hakea jostain helvetistä, jolloin joku sika-ikkuna avautuu tracker-ikkunan eteen ja häiriköi siinä. Eikä kaikkia ikkunoita voi pitää yhtä aikaa auki, koska resoluutio on niin matala eikä koneessa ole VGA-näyttöä ja AGA on liian hidas ja muisti loppuu. Pitäisikö päivittää? ;-/

Voisiko muuten Octamedin slidereitä, kuten volume-asetuksia ohjata midi CC-llä? Arexxin kautta muistaakseni ainakin pääsee käsiksi slider-tyyppisiin asetuksiin.

rt

 

JPQ
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 12.48:   
rt: no niin on. Ja tuohon slideri hommaan en sano mitään mutta kysyn silti olisiko käyttöä ?. Mutta kohta jatkanen tutkimus matkaa B&P:een ihmeelliseen maailmaan. Ja olet tuossa jo yhdenlaitteen kanssa hidastumisessa oikeassa. Ikävintähän siinä on se että se pitäisi ottaa huomiooon tempoa määriteltässä jos tarkkoja ollaan.
PS. Sinun pitäisi päivittää.

 

rt
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 14.01:   
jpq:En tiedä, olisiko sille oikeasti käyttöä käytännössä, mutta jonkinlaisen hardware-controller -elementin lisääminen Octamediin olisi näppärä idea.

Joo, tuo päivitys on nyt sikäli ongelmallista Amigan osalta; olet varmaankin huomannut tässä keskustelussa sen, että Amigalle ei välttämättä ole musiikkikoneena käyttöä kuin kakkoslaitteena. Sitä paitsi hinta/teho -suhde pc-tietokoneilla on aivan eri luokkaa nykyään. Jos joskus puoli-ilmaiseksi löydän Amiga-tavaraa, voinen pyrkiä virittämään konetta, muussa tapauksessa PC is the way to go.

rt

 

JPQ
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 14.04:   
rt: mulla amiga ykköslaitteena ja riittää jos sekoile B&P/OSS ja äänitys softan pyöritykseen kerralla enkä muuta yhtä aikaa tarvitse. Ja arvaan kyllä ettei amigan viritys huvita. Varsinkin kun sulla noi digitaali tulotkin vaatimuksena.

 

deeq/RNO
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 22.32:   
Sekkareista puheenollen, kannattaa myös tsekata http://www.hd-rec.de/
Sivuilta löytyy myös joulun tienoilla julkaistu julkinen beta.
Varsin lupaavan oloinen uusi ohjelma jossa myös softasyna, midi, (sekä muita plugineja suunnitteilla, kuten softasampleri yms.)
Vaatii hieman puhtia koneelta joten alle 040:llä ei kannata lähteä softasynaa säätämään. pelkkä midi voi toimia laiskemmallakin koneella.

Itse olen betatestaillut ohjelmaa jo jonkin aikaa
mutta silti veri vetää Octamed Soundstudion pariin. Tähän asti soundstudio on riittänyt hyvin parin syntikan ja samplerin kanssa. Ainoana puutteena on se että en omista äänikorttia.. 14bit paula rahisee aikalailla, joten sitä tulee käytettyä vain ääniefekteille ja joillekin rummuille ja spiikeille.

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 23.48:   
deeq: voisitkos kertoa mitkä vehkeet sulla on ?
ps. kiitos linkistä pitääkin ärsyttää sillä PC väkeä.

 

deeq/RNO
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 18.20:   
JPQ: Tällä hetkellä tietysti Amiga1200t (060/PPC) + midiboksi, Yamaha CS1x ja PC joka toimii samplerina (Nemesys Gigastudio softa), itsetehty mikseri ja vahvari. Aiemmin mukana oli myös Rolandin Mc-303 mutta myin rahapulassa pois.

Mietin aiemmin kelloportti-Delfinan ostamista amigaan mutta luovuin ajatuksesta kun kuulin että latenssi kasvaa melkoiseksi midin kanssa käytettäessä.

 

JPQ
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 19.36:   
deeq: Mulla jopa ZorroII delfina Lite pykii jos käytän midiä sen kanssa yhtä aikaa ja ilmankin. Ja siksi oli "pakko" hankkia tuo Sunrize Ad516 ja jos sitä en olisi hankkinut olisi pitänyt hankkia laite jolla olisi voinut ilman amigaa polttaa musastani cdeitä ja sitten siirtää koneelle vasta editointi vaiheessa mutta se olisi mennyt saksasta tilaamiseksi (ainakin hinnan takia) ja se olisi ollut kait noin 500-600e sisältäen postikulut eli melkoinen säästö. Vaikka ääni ei ilmesesti ole yhtä hyvä. AD516:sen kanssa ei ole ollut minun korvilla kuultavaa eikä minun silmillä näkyvää pykimistä. Kun käytän Octamed Sound Studiota toivotaan kun siirtynen B&P:hen ongelmia ei tule. Jos tulee sitten kyllä harkitsen tuota laitetta uusiksi.
Mulla on tällä hetkellä Yamaha S30 ja Roland M-OC1 (menee ehkä myyntiin). Ja pitäisi olla tulossa Roland JV-1080. Pitää vain mikseri hankkia ja lisää syntikoita (yms.) + kompura...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: