Babylon 5:n erikoistehosteet

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » Babylon 5:n erikoistehosteet « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 5.34:   
Edit: Keskustelu siirretty Vapaasta sanasta Classic Amigaan. -Thoriel

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 0.47:   
Babylon5:senhan erikoistehosteet tehtiin alunperin Amigalla tietääkseni vaihtoiko tekijä tiimi jossain välissä koneita ? jos niin mihin ja miksi.

 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 2.38:   
Vuonna 1993, jolloin pilotti julkaistiin, tehtiin kaikki renderöinti kahdeksalla 25 MHz:n 68040-Amigalla (Fusion Forty, 32 Mt RAM) ja Lightwave 3D + Video Toaster -yhdistelmällä. Vielä ensimmäisen kauden aikana suurin osa efekteistä tehtiin Amigoilla, mutta efektien laatu sentään jonkin verran parani uusien Lightwave-versioiden myötä - ja hyvä niin, pilotti on aika karkeaa katsottavaa.

Kun Lightwave ilmestyi PC:llekin, siirryttiin kärkikoneena puolen gigan muistilla varustettuun Alphaan ja renderöintifarmiin, joka koostui tusinasta Pentium-koneesta, neljästä Alphasta ja lisäksi kolmesta Macista, joilla luotiin lavasteiden tietokonenäytöt. Siirtymisen syynä oli yksinkertaisesti se, ettei Amigoissa enää riittänyt potku aina vain parempiin rendauksiin ja tehosteisiin.

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 2.52:   
Anu: Niinpä ja toiseksi onhan amigan huollonkin saaminen ainakin suomessa vaikeahkoa. Mutta ei erikoistehosteiden laadun kesken kaken tarvitsisi nouseta. Ja toisaalta LightWave lienee Amigan osalta kuollut eli kehittäähän sitä voisi mutta ei silti ei kehitetä kait ?
mitäs noi tarkat tiedot on peräisin ? Oliko Fusion Forty (minusta kylläkin Fusion Fourty) joku turbo ?

 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 4.37:   
Se mikä on Suomessa vaikeaa, ei välttämättä ollut vaikeaa 10 vuotta sitten muualla (etenkään jenkkilässä) ja varsinkaan efektifirmalle. Ei siinä muutenkaan rahasta tai huollon saatavuudesta kyse ollut, vain raa'asta laskentatehosta.

Ettäkö laadun ei tarvitsisi nousta? Katsokaa nyt hyvänen aika sitä pilottia - onneksi ne leluefektit sentään kauden myötä paranivat hieman. Detaljeja tiedän, koska seurasin aikanaan sarjan tuloa ja kehittymistä varsin tiiviisti.

Ja se on todellakin "Fusion Forty". You say tomatoe, I say tomato... "Fourty" on brittienglantia. Fusion Fortyn valmistaja oli kanadalainen RCS, joten se on Forty. Lightwaven viimeinen Amiga-versio taisi olla 5.0 vuodelta 1996. En ainakaan itse muista, että sitä olisi sen jälkeen enää päivitetty.

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 4.50:   
Anu: Eipä ollutkaan mutta tarkoitan että siinä yksi syy kait amiga katoon ammatti käytössä. Olemmepa myöhään hereillä ?
PS. Raha mielessähän amiga halvin erikoistehosteiden tekoon sanoisin.

 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 5.10:   
Rahamielessä kenties halvin (missä yksiköissä mitattuna?), mutta ei siitä ole enää lähes kymmeneen vuoteen ollut vastusta paremmille koneille. Ja kyllähän totuus on se, että Amiga maksaa aivan hunajaa siihen nähden, paljonko siitä saa vaikkapa tehostekäytössä irti, ellei nyt sitten ihan kotivideoista ole kyse. Ei 060 tai edes PPC pärjää mitenkään vertailussa.

Tosiaankin, Fusion Forty oli siis 040-turbo A1500/2000-koneille. Täällä on lisää tietoa, vaikkakin siellä virheellisesti sanotaan pienimmäksi kellotaajuudeksi 28 MHz - kyseessä oli siis ylikellotettu 25 MHz:n prosessori. Olen itse nähnyt ensimmäisiä Suomeen tuotuja Fortyja, ja ne kyllä hyrräsivät tuolla alkuperäisellä 25 MHz:n taajuudella.

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 12.10:   
Viimeinen Lightwave versio Amigalle on 5.20a .. en tosin ole aivan 100% varma siitä onko tuo virallinen Newtekin julkaisu.

 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 15.13:   
Jani: Oukidou... Olisiko tuo ollut sitten joku päivitysversio? Newtekin viimeinen täysversio taisi olla tuo 5.0, joten 5.20 voisi hyvinkin olla sille päivitys.

 

Markus
Sunnuntaina, 2. maaliskuuta, 2003 - klo 19.04:   
Tuolla Bjorn Lynnen http://www.lynnemusic.com/ sivuilla on myös "Space Wars"-niminen video, joka on tehty kokonaan Amigoilla. Video on vuodelta 1992.

 

Teemu I. Yliselä
Tiistaina, 4. maaliskuuta, 2003 - klo 2.20:   
Minullapa oli aikoinaan tuo Space Wars ihan osto-vhs:nä. On vaan tainnut hävitä nauha jonnekin...

 

JPQ
Tiistaina, 4. maaliskuuta, 2003 - klo 17.49:   
Onkohan tuo se minkä olen jopa joskus nähnyt hieno on ja mitä parhainta mainosta amigalle jos multa kysytään nykyäänkin joku voisi vastaavia tehdä tuleville.
Tulevat0=AmigaOne/Pegasos/CommodoreOne.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: