Miksi kiintolevy ei näy systeemille ?...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 02/2003 » Miksi kiintolevy ei näy systeemille ? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 16.47:   
Guruille hieman selvitettävää. Ostin koneeseeni uuden kiintolevyn vanhan rinnalle jotta olisi enempi tilaa käytettävissä. Levy oli Seagaten 20-gigainen (pitäisi riittää aivan hyvin). Koneessani (tornitettu A1200) on EIDE '99-liitinki joka jakaa sisäisen IDE-portin kahdeksi. Lisäksi tuo ilmeisesti jakaa HW-tasolla isot kiintolevyt 4-gigaisiksi paloiksi.

Aikaisempi konfiguraatio sisälsi kiintolevyn primäärisessä väylässä ja romputtimen sekundaarisessa väylässä. Jumpperoin uuden levyn slaveksi ja liitin sen primääriseen väylään. Kone päälle ja HDToolbox auki. Kone näytti kaikkiaan 8 tunnusta:

1. HD-osio, kokoa en muista. Tämä oli ilmeisesti alkuperäisen kiintolevyn alin 4 gigaa.
2. Toinen HD-osio, kokoa en muista. Tämä oli ilmeisesti alkuperäisen kiintolevyn toinen lohko.
3-6. Neljä 3.9 gigaista palaa. Nämä olivat ilmeisesti uuden kiintolevyn ensimmäiset ~16 gigaa.
7. Noin 2.6-gigainen pala. Tämä oli ilmeisesti uuden kiintolevyn viimeinen pala.
8. Osio, joka ilmeisesti oli romputin

Kokeilin ottaa installin noille uusille osioille ja lopuksi HDToolboxin pyynnöstä resetoin koneen jotta muutokset näkyisivät. Bootin jälkeen uusista osioista ei ollut hajuakaan. HDToolbox näytti osiot edelleen kuten ennenkin mutta systeemi ei huomannut niitä. Info näytti vain alkuperäiset asemat.

Mikähän tuossa voisi mättää ? HDToolbox sentään näkee nuo osiot joten kai niiden pitäisi näkyä systeemillekin ? Olen aika ummikko kiintolevyjen kanssa leikkimisessä joten rautalankaa olisi syytä vääntää.

Selvyyden vuoksi: Kone siis tornitettu A1200 Mediatorilla ja Voodoolla, käyttiksenä OS3.9. Alkuperäinen kiintolevy on neljänä osiona - Boot, Work, Data ja Games. Jos uudelle kiintolevylle ei tee lisäosiointia olisi kiintolevyosioita kaikkiaan 9 (ehkä vähän överiä mutta olkoon). Ei liene järkevää enää jakaa noita, jos nuo jakaisi kaikki kahtia minulla olisi koneessa sitten 14 kiintolevyosiota enkä edes minä keksisi niille järkeviä nimiä...

J.

 

miksuh
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 19.25:   
Hmm tarkotatko siis, ettei ikonia ilmesty Workbenchin työpöydälle ?

Oothan määritelly HDToolboxin partitio asetuksissa kaiken tarpeellisen, kuten filesysteemin, max-transferin, maskin, laitetunnuksen (esim dh0: dh1: jne) jne ? Jos kaikki asetukset on kunnossa, niin ootko bootin jälkeen yrittäny formatoida sitä partitiota ?

Aikaa kun itse asentanu levyä, mutta eikös se ikoni ilmesty työpöydälle vasta, kun levy on formatoitu...

 

miksuh
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 19.27:   
Hmh jaa info-komentokaan ei näytä niitä...

 

JPQ
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 20.01:   
miksuh: kyllä mulla ainakin ilman formattia ne näkyi mutta niiden nimenä oli törkyä ja toiseksi niihin ei päässyt ns. sisälle.

 

jPV
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 2.03:   
Niin jos se Eide'99 jakaa sen levyn 4 gigan _levyiksi_ eikä _osioiksi_, niin teitkö myös osioinnin niille eikä pelkästään installia (joka on levykohtainen)? Vähän turhalta kuulostaa tehdä noin monta erillistä levyä/osiota, että onkohan siinä Eide'99:ssä joku jumpperi, jolla voisi estää sen paloittelun?

 

J.
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 8.21:   
jPV: En tehnyt osiointia, tuntuisi ehkä hieman överiltä jos koneella olisi vaikka *14* kiintolevyosiota, eikö ? Pelkästään tuon EIDE:n jaon vuoksi tuo uusi levy näkyy viitenä erillisenä levynä. Jos vielä jokaisen jakaisi vaikka kahtia olisi levyosioita niin monta ettei kaikille millään keksisi järkevää nimeä (ellei tekisi tyyliin Work2, Work3...). niin, ja en muista nähneeni tuossa EIDE:ssä mitään jumpperia. Tosin ei 9 osiota vielä NIIN paha ole, eihän Amigalla tarvitse käyttää kirjaimia niin kuin PC:llä.

miksuh: jaa, pitääpä vielä kokeilla tuota. Muistaakseni laitoin niille vain nimen mutta sehän ei taida riittää...

Ei tuo tuntunut auttavan. Kokeilin tehdä partitioinnin (en kuintenkaan jakanut noita "levyjä" osiin). Oletusasetukset kai pitäisi kelvata. Bootin jälkeen ei edelleenkään ollut hajua uusista osioista. Vielä kerran installointi - ei apua.

Mutta nyt kun muistelen asiaa OS3.9:ää asennettaessa olin vastannut kysymykseen 4-way IDE-adapterista kieltävästi, muistaakseni sitä ei muuten saanut toimimaan. Voisiko tuo vaikuttaa ? Mutta miten se sitten näkyy HDToolboxille ?

J.

[Edit: Kolme viestiä liitetty yhdeksi. -Thoriel]

 

jPV
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 12.40:   
Joo siis tarkoitinkin, että tekee vaan yhden partition per 4G "palanen". Eli HDToolBoxissa ei riitä pelkkä "Install drive" vaan pitää myös tehdä "Partition drive". Muuten ne ei ainakaan näy missään muualla. Ja partitiointi vasta installoinnnin jälkeen. Sulla ei sitten ole mitään ohjeita sille EIDE:lle, että vaatiiko se jotain erikoisasetuksia tms? Tuntuisi hassulta, että se levyn jako ei olisi valittavissa... ei kovin pitkänäköistä suunnittelua, mikäli niin on :) Tarkista nyt vielä, että automount:kin on varmasti päällä siellä osiointitiedoissa ;)

 

J.
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 18.08:   
jPV: Automount on päällä. Valitsin kaikille osioille default-setupin ja siinä se oli aktiivisena. Vilkaisin pikaisesti EIDE99:n readmeä ja en ainakaan huomannut mitään erikoisohjeita paitsi että neuvottiin ajamaan 4xdriver ennen ison kiintolevyn alustusta. Tein niin muttei ollut apua.

Vaikuttaisi siltä että ongelma piilee tuossa OS3.9:n 4-waykäsittelyssä. Asennusvaiheessa asennusohjelma kysyi onko käytössä 4-wayadapteri ja vastasin kieltävästi koska muistaakseni siitä oli seurannut aiemmin ongelmia. Onko jotain keinoa vaihtaa tuon tilaa vai pitääkö asentaa uudestaan ? Ei huvittaisi asentaa uudestaan jos on vaarana että graffakortti palaa taas alkutilaan (eli ei toimi) tai jos menetän jotain tärkeää.

 

jPV
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 0.42:   
Ei sitä ny uudestaan kannata asentaa. Tutkii ennemmin mitä toi 4-way-jutska tekee siinä installerissa... äkkiseltään vois veikata sen asentavan vaan idefix-softan ja oot varmaankin asentanu jonkun vastaavan itse eide99:iä varten....

 

Jupp3
Sunnuntaina, 16. helmikuuta, 2003 - klo 12.06:   
Keronpas eräästä ongelmasta, joka itselläni oli, saattaa olla kyse samasta asiasta...

Eli HD on 25 gigainen, aiemmin käytin FastFileSystemiä, ja kaikki toimi ok (no, ok FFS:ksi... :) )

No, sitten ajattelin testata tuota SmartFileSystemiä, asennus onnistui ok, pistin vain yhdelle (<4G) osiolle testiksi, ja hyvin tuntui toimivan.

Mutta sitten piti saada se muillekin... Eli pistin 2 viimeiselle (6 ja 7G) osioille SFS:n, onnistui ok, reboottia vaati, ja boottasin. Asemat tuli ok "Ghost Iconeina" (eli ei filesystemiä) ja eikun formatoimaan. Ei mitään ongelmaa. Vähän kamaa uusille osioille ja boot.

Ja nyt ne olivat taas "Unitialized"??? (Tässä vaiheessa meinasi järki loppua)

No, lopulta huomasin, että toimii, kun Automountin pistää POIS päältä, ja mounttaa kyseiset osiot "manuaalisesti" Mounterilla user-startupin lopussa...

Mutta siis FFS:llä toimivat, SFS:llä eivät

En ole varma, mistä toi johtui, epäilen, että jotain ROM Updateen liittyvää... Niin, ja koneessa on Power Flyer (splittiä en käytä) Ja toihan kai(?) korjaa yhteensopivuuden isojen levyjen kanssa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: