A500 + A520 = harmaa kuva!? ym. Helpp...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 01/2003 » A500 + A520 = harmaa kuva!? ym. Helppiä.. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Raine
Perjantaina, 31. tammikuuta, 2003 - klo 3.20:   
Kirjoitin tämän tuonne yhteen toiseen foorumiin mutta ehkä täällä keskustelu on vilkkaampaa ja saan tämän wörkkimään.


Elikkä ostin tuon juuri huuto.netistä kovaan hintaan ja eipä näytä toimivan niinkuin pitäisi.

Varmistetaanpa nyt ensiksi että johdot on mennyt oikein: A520 on RGB video portissa, sen audio in portista lähtee 2 johtoa audio r ja audio l portteihin. Ja rf out portista lähtee tv:seen se video johto (kokeilin myös mega driven johtoa samalla tuloksella). Tv:llä ei kuvaa yhtään paremmaksi joten onko a520 hajalla vaikka myyjä vakuutti että kaikki toimii (puolet peleistä ei tietenkään toiminut kun oli irrallaan isossa pahvilootassa kun hänellä ei ollut välähtänyt laittaa niitä 5 mukana tulleen aidon pelin originaali boxeihin joiden disketit oli myös tosi huonossa kunnossa. Ja hiirestä puuttuu pallon sisällään pitävä "klipsi". Tyhmyyden piikkiin nämä voisi toki pistää mutta ainakin helvetin epäilyttävää.. Ja nuo kaikki portit joita amigassa ja a520:ssa on ovat sen näköisiä kuin poralla viilattuja tai ainakin haurean näköisiä, ehkäpä tässä syy?

Ja paljonkohan tässä on tuota lisämuistia? kortissa lukee RM550C-E S/N:550C - 923494 ja siitähän lähtee tuo on/off kytkin millä laittaa se päälle.


oniin meninpä tässä avaamaan tuon 520n kun se näytti jo kerran avatulta ja kokeilin säätää sitä talttapäiselle ruuvimeisselille tarkoitettua no "juttua" ja eikä se paljoa liikkunut ja eikä kuvakaan parantunut. Kyllä alan kohta karjumaan suomalaista koti-jumalaa jos se ei ala tästä korjaantumaan... Kohta ollut valveilla 24h ja armoton vitutus päällä. X| Että toivottavasti tänne joku guru pian eksyy.


Kokeilin niitä kaikkia 4 ruuvia eikä harmaa kuva lähtenyt vain muuttui sekavaksi ym. Mutta koska ne mustat säätöruuvit olivat tosi huonossa kunnossa (ruuvi meisseliin jää sellasta hartsia) meni se toinen niistä sitten hajoamaan. No kokeilinpa sitten voodoo 3 3000 mukana tullutta scart johtoa jonka laitoin a520:n video outista telkkariin ja kuva on juuri samanlainen kuin rf:lläkin eli harmaa (poikkeksena tietenkin se että en tiedä miten sen audio piuhan kiinnittäisi joten ei äänet kuulu). En tiedä mitä tästä pitäisi päätellä onko vika kahdessa telkassa joita olen jo kokeillut, amigassa vai tuossa a520:ssa. Voisiko vika olla siinä että tämä amiga on ntsc ja telkkani pal??

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 31. tammikuuta, 2003 - klo 8.02:   
> Voisiko vika olla siinä että tämä
> amiga on ntsc ja telkkani pal??

Tästä se todennäköisesti johtuu. Suurin osa vähänkään uudemmista telkuista kyllä osaa NTSC:tä toistaa, mutta eivät kaikki, ja vanhemmista/halvemmista ominaisuutta on turha hakeakaan. Pelkästään PAL-töllössä NTSC-signaali näkyy aina harmaasävyisenä.

Hämmästelen kyllä sitä, miten yleensä olet onnistunut NTSC-Amigan hommaamaan. OCS-Amigathan eivät muistaakseni tukeneet kuin joko NTSC:ää tai PAL:ia. A500+:ssa oli jo ECS eli se tuki molempia. Käsittääkseni NTSC-Amigasta voi vaihtaa tuon Agnus-piirin PAL-Amigasta otettuun, jolloin koneen pitäisi periaatteessa pukata PAL-signaalia ulos.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: