PFS3 asennus

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 01/2003 » PFS3 asennus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 17.22:   
Edit: Siirretty Uusi sukupolvi: Amiga -alueelta Classic Amigaan. -Thoriel

 

Tommi
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 17.15:   
Hei!

Sain 1,5 gigaisen kovon PERUS a1200seeni jossa on blizzard1220+4meg chip.

Osioin wb3.1n install levyn HDtoolbox ohjelmalla kovon 3 450 megan osioon ja
formatoin ne ja asensin HDH0:n wb3.1sen.
Nyt haluaisin asentaa PFS3sen perus FFSsän tilalle. Kovoja formatoidessa en asentanut FFSssää.

Asensin PFS3sen ja se asentui siis ensimmäiselle partitiolle Workbench:/tools/PFS3 hakemistoon.

Ohjeiden mukaan käynnistän HDInstallToolssin ja valitsen Filesystem ja sieltä ADD ja lisään PFS3n, määritän dostypeksi PFS\3 (v18.3).
Sitten menen Partition Drive ja valitsen ensimmäisen partition HDH0:(eli sen missä on myös Workbench ja myös PFS3 instattuna), otan Edit Partition ja muutan File System kohtaan CUSTOM ja DOSTypeksi PFS\3 , bufferssit muutan 300:ksi. Painan Use ja Use ja Save changes to drive. Tämän jälkeen kone pitää Bootata mutta se jää jumiin boottauksessa eli musta ruutu vaan näkyy, ei boottaa.
Olen kokeillut myös PDS\3 vaihtoehtoa eli sitä tukea laajemmille kovoille (jota myös amiga1200 sisäisen IDEkontrollerin kanssa suositellaan ohjeiden mukaan)

Eli mitä pitäisi tehdä ? En pääse formatoimaan kovoa kun se ei näy Workbenchissä. Pitääkö kovoa edes formatoida kun vaihtaa PFS3seen ? Vai vaihtuuko filesystem PFS3seen automaattisesti kun sen on instannut, vaikka nimet eivät HDInstallToolsin valikoissa vastaakaan samoja kuin ohjeissa ? Heti PFS3n instaamisen jälkeen HDinstalltoolsin File Systems valikossa näkyi dostype=DOS\1 Version=18.3 Size=58,328 Name/Type=FastFileSystem. Eikö tuo FastFileSystem ole se vanha WB31sen järjestelmä.

Apua kaivataan ;)

 

jPV
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 19.33:   
Kun määrität partition käyttämään PFS:ää, niin sen jälkeen se on ei-formatoidussa tilassa, joten tietenkään siltä buuttaus ei onnistu, vaan se pitää ensin formatoida ja sitten asentaa systeemitiedostot tai mitä sinne nyt haluaakaan. FFS on rommilla, joten sitä ei tarvitsekaan asentaa erikseen vaan se löytyy aina hdtoolboxista.

Tässä sun tapauksessa olisi kannattanut muuttaa joku muu partitio pfs:lle ja tehdä siitä buuttaava ja kopioida sitten ensimmäisellä partitiolla oleva Workbench sinne. Tai sitten kopioida ekana se Workbench toiselle partitiolle talteen, tehdä siitä buuttaava, tehdä ensimmäisestä buuttaava pfs-partitio, kopioida toiselta systeemi takaisin ensimmäiselle ja poistaa buuttaus toiselta. :) Mikäli nyt haluat sen ensimmäisen näkyviin ja toimimaan kuten ennen pfs:n asennusyritystä, niin käynnistä disketiltä hdtoolbox ja muuta se takaisin ffs:ksi. Pitäisi säilyä kaikki tiedot jne, mikäli et ole tehny levylle muita muutoksia kuin filesysteemin ja bufferien muutot.

 

Tommi
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 20.16:   
Arvelinkin että jotain tommosta ehkä joutuu kyhäileen. Kiitoksia paljon tiedoista.

 

Tommi
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 22.28:   
Moi!
Tein juuri niin että siirsin eka Workbenchin kakkospartitiolle ja laitoin sen boottaamaan ja sitten muokkasin ykköspartition käyttämään pfs3sta, mutta se ei näy enää workbenchissä jotta sen voisi formatoida... Ja jos nyt katson HDInstalltoolsilla sen partition tietoja niin siellä lukee File System=CUSTOM DOSType=RESV.
Boot menussa se kyllä näkyy kun käynnistää koneen ja pitää molemmat hiirennappulat pohjassa.
Edes pfs3n oma HDInstalltoolsin dos-format ei toimi vaikka se näkee sen hdh0-partition.

 

Tommi
Lauantaina, 25. tammikuuta, 2003 - klo 22.47:   
Olisiko kellään vinkkiä mitä voisi yrittää seuraavaksi?

 

Tommi
Sunnuntaina, 26. tammikuuta, 2003 - klo 0.55:   
Hei!

En tiedä kyllä miksi mutta se rupesi yhtäkkiä toimimaan tuo asennus. Nyt se hyväksyi kaiken aivan kiltisti. Että se siitä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: