Amigan kirjastojen ohjelmointi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Ohjelmointi » Viestit 2003 » Amigan kirjastojen ohjelmointi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

miksuh
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 12.50:   
Onkos täällä joku joskus väsännyt C:llä Amigan kirjastoja (Shared Library) ? Ajattelin tuohon omaan nykyseen projektiini tehdä plugini systeemin, joka käyttää plugineina yksinkertasesti library-fileitä. Itse en noita ole ennen kirjottanut, mutta esimerkkien lukemisen jälkeen mulla on kutakuinkin käsitys siitä kuinka se tehdään.

Ei kuitenkaan olis pahitteeksi, jos joku, jolla itsellään on noiden tekemisestä kokemusta, voisi antaa yksinkertasen toimivan esimerkin. Ja tieto kaikesta mitä noita tehdessä pitää ottaa huomioon on ihan tervetullutta.

 

tomppa
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 18.43:   
Tosiaan.. meikäläistäkin kiinnostais aihe kovasti, että jos joku jotain pientä osaisi selitellä niin mielenkiinnolla ottaisin opikseni.

 

TK
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 22.14:   
Eikös aminet:ssä ole jokin example libraryn teosta..
kannattaa vilkaissa sieltä

 

JPQ
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 22.27:   
Ja mulla on joku sydeemi jollekkin C kääntäjälle mielestäni jossain jossa helppo kirjaston kirjoitus runko kait.
Kannattaisikohan ohjelmaa koodatessa tietyt perus toiminnot koota omaksi kirjastokseen vai pistää ne koodin sekaan ?

 

Jon
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 13.21:   
JPQ: Riippunee tarkoituksesta. Jos haluat käyttää samoja toimintoja muuallakin niin kannattaa harkita. Tai esim. antaa jotain hyödyllisiä ominaisuuksista muidenkin käytettäväksi.

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 13.23:   
Jon: Tai jos haluan pitää koodin pieninä paloina? Siis siinä mielessä että pitkää lähdekoodia vaikeampi korjata.

 

miksuh
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 14.07:   
JPQ: No lähdekoodin pilkkominen huolella rajatuiksi moduuleiksi on aina hyvä idea. Moduuleilla tarkotan nyt sitä, että pätkitään koodi useisiin erikseen kääntyviin lähdekooditiedostoihin, joista kukin sisältää tiettyyn aihealueeseen liittyvää koodia.

Vähänkin isommissa projekteissa kaikkea ei kannata tunkea yhteen pötköön. Tuommoisen pötkökoodin ylläpito on tosiaan hankalahkoa, se houkuttelee sekavahkoon ohjelmointi tyyliin, tietyn koodinpätkän löytäminen hankaloituu ja lisäksi turhaan käännetään joka kerta sellaista koodia, jota ei edes ole muutettu.

Paljon parempi pilkkoa projekti moduuleihin, joiden lähdekoodit käännetään vain tarvittaessa. Koodin ja sen ylläpito selkeytyy ja käännösaika lyhenee kun tarvitsee kääntää vain muuttuneen moduulin koodi. Muiden moduulien objekti-fileet sitten vaan linkataan mukaan.

Lisäksi toki se koodin uudelleen käytettävyys on ihan eriluokkaa tommosella moduulirakenteella, verrattuna pötkökoodiin. eikä se libraryjen teko
ole huonoidea sekään, jos tuntuu että on koodia, jota voisi tarvita useammasakin paikassa.

Eli eikun pilkkoon koodia ja väsäämään makefilejä projektille :)

 

miksuh
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 14.19:   
Heh luulempa vähän, että teen tohon omaan projektiini asetusfileformaatiksi jne XML:n :) Istuin vaan just tääl koululla XML-tunneilla tekee labroja, ja nyt jo jotai osaa kirjottaaki :)

Amigallehan on expat.library, joka osaa parseroida XML:ää. Eli tarviisi vaan väsätä projektiin tuki tolle librarylle ja sitten toki ohjelman pitää osata myös ulostaa XML:ää :)

OS4:nhan on tulossa XML tuki ja IFF-fileet pitäisi poistua siis käytöstä pitkälti. Eli ehkäpä voisi itsekin ottaa sen käyttöön :)

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.26:   
miksuh: Miksi IFF poistuu ? onhan ne isoja ja tuki jossain PC softissa todella en >>kehtaa kirjoittaa tähän sitä mitä haluaisin<<.

 

miksuh
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.55:   
No ei sitä IFF:ää kai koknaan olla dumppaamassa, eli tuki sille säilyy, mutta uuden softan olisi tarkoitus käyttää XML:ää kunhan käyttiksen tuki sille on valmis.

XML on tullu ainavaan yleisemmäksi käytössä, ja sen suosio on vain kasvamaan päin. Eli jos tänäpäivänä halutaan tehdä "standardeja" dokumentteja/asetusfileitä/ tietokantahommeleita jne niin, että niiden siirtäminen ympäristöstä toisen on helppoa, niin XML on ihan paikallaan sillon.

IFF:n ongelmana on harvinaisuuden lisäksi se, että IFF-muotosten fileiden muokkaus käsin on mahdotonta. XML on luettavaa ja tekstimuotosta, eli XML:llä tehtyjen esim asetusfileiden muokaus onnistuu ilman mitään erikoisia ohjelmia.

 

miksuh
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.58:   
Ei ehi nyt enempää selitellä, pitää hypätä kohta junaan ja lähteä EVTEK:n Vantaan yksikköön loppuillaksi välillä rautaan liittyville tunneille :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: