Pari diskettikysymystä

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 » Pari diskettikysymystä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

ooiu
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 2.23:   
Saako 1,44Mb:n disketit jotenkin toimimman A600:ssa? Jostain kuulin, että kun teippaa disketin ei-kirjoitussuoja-reiän umpeen niin pitäisi pystyä formatoimaan 720kb:ksi. Kokeilin ja ei toiminut. Toinen vaihtoehto olisi hommata jostain lisää 720kb diskettejä, mutta mistäs niitä saa?

Ymmärtääkö Amiga pc:llä formatoituja levykkeitä? Ts. voinko formatoida disketin pc:llä, kopioida sille tiedostoja ja siirtää ne Amigalle? Tarvitseeko jotain vippaskonsteja?

 

ooiu
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 3.36:   
kokeilin uudestaan teippisysteemiä ja nyt se toimi

 

Flux
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 16.17:   
HD-levykkeet toimivat kohtalaisesti, ainakin lyhyen aikaa, DD:na. PC-puolella format ottaa bad-blokit pois käytöstä itsestään, Amigapuolella pitänee kaiketi olla täysin ehjä levy, ainakin jos muuttaa ADF-imageita korpuiksi.

HD-levyasemassa toinen reikä pitää teipata, DD-asemassa (kuten Amigassa) ei tarvitse, koska DD-asemassa ei edes ole kyseisen reiän tunnistinta.

Amigalla voi lukea/kirjoittaa PC:n DD-720kt korppuja sopivalla ohjelmalla. Esim dos2dos nimisellä. ADF-siirtoon menetelmä on usein hankala, sillä Amiga tunkee DD:lle 880kt eli ainakaan pakkaamaton ADF-image ei mahdu PC:n 720kt korpulle.

PC:lla formatoidessa pitää huomioida, että aitokin DD-korppu ei dos:ssa ihan normaalisti formatoidu, vaan pitää laittaa optioksi /f:720

 

jPV
Sunnuntaina, 1. joulukuuta, 2002 - klo 3.40:   
Hmm.. enpä muista tuliko tuossa A600:n mukana tulevassa WB:ssä vielä Crossdos:ia, mutta ainakin 2.1:stä lähtien se on tullu käyttiksen mukana, jolloin pc-korppujen lukeminen on erittäin helppoa. Ei tarvi kuin siirtää pc0 storagesta devsiin (tai klikata sitä sieltä storagesta... tai kirjoittaa shellissä "mount pc0:".. vaihtoehtoja on monia :)).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: