Rbm towerhawk kysymyksiä

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 11/2002 » Rbm towerhawk kysymyksiä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

ibe u
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 9.27:   
Paketista puuttui virta piuhat zorroII korttiin onko niissä mitään erikoista. ??

Tein itse piuhat, ei suotunut toimimaan, ja onnistuin polttamaan sellaisen mustan laaikon 1mmx1mm jossa lukee 16v 10 mikäköhän mahtoi olla. Piuhat tein niin että sen olisi pystynyt laittamaan kummin päin vain kiinni.

Musta laatikko paloi kun otin zorron irti amiga emolevystä, ja pistin virrat päälle (fiksua). Olisiko pitänyt irroittaa virran syöttö emolevyyn, ts tuleeko towerhawkissa virta emolevyyn zorro II:sen kautta ohjeessa ei ainakaan mainittu.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 9.41:   
Luultavasti se kortti on muutenkin jo vainaa. Tuo koko ja teksti 16V 10 viittaisi tantaali/elektrolyyttikonkkaan ja semmoisen pamahtaminen on yleensä selvä merkki siitä että joku on kytkenyt korttiin sähköt väärinpäin.

No, hyvällä mäihällä se oli ainut osa joka meni, valitettavasti oma veikkauksieni on että sieltä kärähti samantien jotain oleellisempiakin osia.

 

miksuh
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 13.58:   
Öö häh, mitäs sitä oikeen on touhuttu ? :) Hiukan meni yli hilseen tuo selitys :) Miten sulla siis ne virrat oikein sinne väyläkortille meni ? Siis tuo hämää kun puhut virran syötöstä emolevylle ja sitten erikseen virtapiuhoista väyläkortille. Kuulostaa hiukan hämärältä :)

Siis ensinnäkin syötitkö sä virrat koneeseen A1200 ulkoisesta powerista vai tornikotelon AT-virtalähteestä ? Eli siis ainakin Micronic:n väyläkorttien kanssa on kaksi vaihtoehtoa: Joko väyläkortissa olevaan liittimeen kytketään AT-poverin tietokoneen emolevylle menevä piuha, TAI sitten voidaan kytkeä ulkoinen virtalähde A1200:n emolevyllä olevaan poveriliittimeen. Molempia ei ssaa missään nimessä kytkeä.

Jos väyläkorttiin kytketään AT-poveri, niin koko tietokone saa virran sillon väyläkortin kautta. Eli virtaset menee näin: poveri->väyläkortti->A1200 emolevy. Mikäli A1200:n emolevyn liittimeen kytketään virtalähde, niin koko kone väyläkortteineen ja laajennuskortteineen saa virtansa A1200 emon kautta. Eli virtaset menee näin: Poveri->A1200 emo->väyläkortti. Micronic:n väyläkortteihin on ainakin Infinitivin kohdalla muistaakseni saatavilla jonkinlainen palikka joka tökätään paikalleen sillon jos virta syötetään ulkosella powerilla a1200 emolle. Se palikka ei saa olla paikallaan, jos virta syötetään AT-powerilla väyläkortille.

Tuo "musta laatikko" kuulostaa musta todennäkösesti konkalta. Se kärähti todennäkösesti, koska virtaset meni nyt jotenkin omituisesti sulla :)

 

:
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 23.28:   
Miksuh:
Varovasti niitten smile juttujen kanssa!

 

Ibe U
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 8.54:   
Eli kone ei toiminut näin: Virrat RBM:n virtalähteestä amigan emolle ja emon kautta ZorroII:seen. Eikä käyttö ohjeessa ollut maintaa että virta pitäisi kytkeä emosta pois kun pistää virtapiuhat ZorroII:seen. RBM:n tornissa virransyöttö tulee näppisadapterin kautta sekä A1200:sen emolle että zorro korttiin. TS. kaikki virta piuhat kiinnitetään näppis adapteriin ja siitä ne jaetaan emolle ja zorroon. ATX piuha menee näppisadapteriin ja näppis adapterista piuha zorroon ja emolle kummallekkin on siis omat paikat. Kortista nousi käry vasta siinä vaiheessa kun otin sen irti ja pistin virran päälle.

RBM:n ohjee löytyvät täältä jos jotakuta kiinnostaa. ;-)
http://www.shoprouter.de/Shop.asp?user=EA7E75D4456A4BA7IHGFEDCBCDEFGHIJKUNRHJQECB

 

Ibe U
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 8.57:   
RBM:n ohjee löytyvät täältä jos jotakuta kiinnostaa. ;-)

http://www.shoprouter.de/Shop.asp?user=EA7E75D4456A4BA7IHGFEDCBCDEFGHIJKUNRHJQECB

 

miksuh
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 13.19:   
Näppisadapteriin ????? Sanoisinko, että aika kipeä purkkaviritys :) Miksei tota oo voinu tehdä niinku yleensä Micronikin väyläkorteissa ja Mediatoreissa, eli et virrat menee väyläkortilta emolle :) No joo tommosesta härvelistä en osaa sanoa mitään, paitsi että aika hassu systeemi on jos noin on :)

 

miksuh
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 13.23:   
: No siis ei tossa missään vaiheessa ollu tarkotus naureskella sille et jotain hajosi.

 

Matti Kuuva
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 14.18:   
Mikronik tornipaketissa ilman väyläkorttia menee emon virrat samaan tapaan, eli powerilta kb-adapterille ja sieltä a1200-emon powerisyötön vakioliittimeen.

Tosin täytyy huomauttaa että piirikortilla, jossa kb-adapterikin sijaitsee, on kaksi omaa osaansa. Siinä vain on fyysisesti yhdistetty kaksi korttia toisiinsa (kenties valmistuskustannukset). Lisäksi on kätevää että näppäimistöadapteri ottaa samalla kortin toisessa päässä olevalta poweriadapterilta oman käyttöenergiansa.

 

miksuh
Torstaina, 28. marraskuuta, 2002 - klo 16.14:   
Ahaa, meinaat siis sitä pientä hmm "adapteria" joka painetaan torniin kiinni A1200-emon virtaliittimen tienoille, jos Infinitivissä käytetään ulkosta poweria ? En oo koskaan tullu ajatelleeks, että virrat kulkee ton palikan paikallaan olessa näppisadapterin kautta. Noh itselläni on aina ollut AT-poweri ja virrat väyläkortin kautta, en ole edes livenä nähnyt tuota dapteripalikkaa. Eli eipä sitä kaikkea voi tietää :) No jokatapauksessa tuo tuntuu aikalailla viritykseltä musta. Ei voi kun suositella AT-powerin hommaamista tuon sijaan, mikäli torni ja väyläkortti sen sallii siis.

Eli adapterilla en meinaa mitään näppishommelia jne, vaan ainakin infinitiviin aikanaan pystyi tosiaan ostamaan semmonen pienen palikan, joka sitten ilm,eisesti yhdistää yhdistää näppisadapterin ja a1200 virtaliittimen tai jotain.

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 29. marraskuuta, 2002 - klo 8.03:   
Kyllä, sinulla on oikea käsitys ko. U-mallisesta virtaliittimestä. Huomaa kuitenkin, että eihän sitä edes tarvittaisi ulkoisella powerilla. Minulla on sisäinen Infinitiv-poweri, siinähän sitä ainoastaan tarvitaan.

 

miksuh
Perjantaina, 29. marraskuuta, 2002 - klo 14.41:   
Ei tarvita ainakaan sillon jos on väyläkortti. Ainakaan mulla sitä ei ole nyt eikä ollu sillon kun oli zii-väyläkortti Infinitivissä. Ja mulla Infinitivissä on kokoajan ollu Infinitivin sisänen at-poweri. Oliks se sit vaan sillon kun on pelkkä torni, mutta ei väyläkorttia ? Siis nykyäänhän mullon Mediatori infinitivissä, ennen oli Micronic:n ZII.

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 29. marraskuuta, 2002 - klo 16.39:   
Sitä adapteria tarvitaan vain tornilla ilman korttia. Kortille syöttöhän on ihan ok. Mut emolevylle suoraan, ei niin helppo. Kaiken lisäksi, kun muistat miten se liitin siinä a1200-takapaneelissa on ja miten se tornissa sojottaa ulospäin, ymmärrät silloin varmasti miksi ko. adapteri tarvitaan.

Nykyään mulla on Amiga 1993 vuoden serverikotelossa. Emolevy vaakatasossa, takapaneelin liittimet tulee kotelon kyljestä läpi. Ajattelin vähän kellottaa mutta se on vielä tekemättä vaikka kotelon sisällä olosuhteet olisivat äärimmäisen otolliset.

PS. Mulla olis tässä töissä koneella kuvia koneestani, yhdessä näkyy myös tuo adapteri. Jos on halukkaita, jotka voisivat ottaa webbisivuilleen, olen mielelläni yhteistyökykyinen (paitsi että vastausta on turha odotella viikonloppuna kun en ole töissä ja näinollen en myöskään Internetin rantahietikoilta tavoitettavissa.)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: