A4000/40 25MHz päivitys nopeampaan

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 10/2002 » A4000/40 25MHz päivitys nopeampaan « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jari Nieminen
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 17.20:   
Olen tässä tuumaillut. Soutanut ja huovannut sen asian kanssa, mitä oikein tekisin vanhalle tornissa olevalle Amigalleni. Myisinkö pois - odottaisin AmigaOnea vai pitäisikö alkuperäistä terästää. Tällä hetkellä PC:ssä pyörivä UAE tuntuu hoitavan Amigan virkaa paremmin kuin Amiga itse. Käyttelen lähinnä joitakin graffaohjelmia ja PageStreamia.

Nyt olisin taas vaihteeksi vanhan päivittämisen kannalla, sillä laite on aika hyvin kalustettu ja isossa tornissa olisi tilaa vaikka mille :-)

Mutta ongelmaksi muodostui, etten löytänyt mistään kunnollista tietoa siitä mitä PowerPC/G3 prosessorikortteja Amigaan olisi mahdollista hankkia? Phase5 sivuja en löytänyt ollenkaan. Ja Met@boxin AmigaJoe G3-kortit taitaa olla jäänyt toteutumatta, sillä sivuja ei ole päivitetty pitkään aikaan.

http://elwoodb.free.fr/articles/Amijoe/

Mitähän vaihtoehtoja on todellisuudessa olemassa? Vai alanko päivittämään PC:tä entistä nopeammaksi, niin UAE:kin taas vauhdittuisi lisää :-) Siis Amigan päivittäminen ei saisi kuitenkaan maksaa älyttömästi.

 

itix
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 18.18:   
Helpoin vaihtoehto lienee hankkia jostain CSPPC mutta p5 on ollut konkassa jo jonkin aikaa. Nykyään kortteja valmistaa DCE joka on kuuluisa lähinnä laaduttomuudestaan. Joka tapauksessa jos koneesta löytyisi PPC-kortti sillä pystyisi ajamaan MorphOS:ia että AmigaOS4:sta. AmigaOnea joutunee odottamaan vielä ensi vuoden puolelle... (?)

Pelkällä 68k-suorittimella ei kohta tee mitään.

 

Teemu I. Yliselä
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 18.26:   
Ainoat myyntiin saakka päässeet PowerPC-kortit ovat edelleen phase5:n. Ja niitäkin taitaa enää saada käytettynä. Sinun tapauksessasi ainoa olemassa oleva vaihtoehto on CyberstormPPC-kortti. Ainiin, niitä sivuja ei muuten löydy siksi, että kyseistä firmaakaan ei enää ole.
:)

 

Teemu I. Yliselä
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 18.28:   
noniin, itix ehti ensin :)

 

nasu
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 19.36:   
Melkein uskaltaisin väittää, että UAE, puhumattakaan Amithlonista, on tehokkaassa PC:ssä on tehokkaampi kuin CyberstormPPC. Tämä varsinkin, jos päivitys ei saa maksaa paljoa. Varsinainen tehossa PC:n tarjoamaan emulointiin kykenevää laajennusta Amigaan ei vielä ole. AmigaOne ja Pegasos luonnollisesti kokonaan uusina koneina ovat (lähi?)tulevaisuudessa mahdollisia, ja ehkä se SharkPPC:kin joskus ilmestyy.

 

Jari Nieminen
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 19.55:   
Osoitteessa:

http://www.netti.fi/~jarini1/uae/tulosUAEjaA4kPiccolo.txt

on vertailu ajamastani SysSpeed V2.6 ohjelman tuloksista omassa A4000/40 koneessa ja UAE:n alla AthlonXP1800+ koneessa. Sarakkeen YOU alla on tulokset ajettuna A4k:ssa ja uaetest-sarakkeessa UAE:n tulokset. Compare-sarake kertoo UAE:n nopeuden verrattuna omaan A4k:hon. Sekä UAE:ssa, että Amigassa on OS3.9.

Verrattaessa UAE:n tuloksia A4k 060PPC-sarakkeen tuloksiin, huomaa, että intuition ja graphic-testeissä UAE:n tulokset vaihtelevat aika rajusti. Muutoin tosiaan näyttäisi UAE päihittävän jopa PPC:n.

Tästä huolimatta vanha Amiga olisi mukava saada päivitetyksi edes lähelle emulaattorin nopeutta. Voisin siirtää A4k:n olohuoneen puolelle kolmanneksi surffikoneeksi tms... Sääli vanhaa konetta, joka on ollut melkein unohduksissa pöydän alla muutaman vuoden.

 

Jari Nieminen
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 20.44:   
http://www.ggsdata.se/

Ruotsissa näyttäisi myyvän CyberStormPPC 233 68060-50 prosessorikorttia, mutta hintaa on n. 950 euroa. Ei herranen aika, tuommoista summaa voi maksaa. Jää turbot haaveeksi noilla hinnoilla...

 

nasu
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 21.26:   
Saksassakin tuolla turbolla on hintaa n. 750euroa... tuohon kun lisää pitkät kauhutarinat Cyberstormeista, ei paljon mieltä lämmitä.

Noilla hinnoilla kun saa tulevaisuudessa (jos ilmestyvät) huomattavasti tehokkaammat AmigaOnet, Pegasokset ym. SharkPPC:t... (G3/G4, >600MHz)

 

nasu
Lauantaina, 26. lokakuuta, 2002 - klo 21.28:   
Niin, ja unohtui sanoa - suhteellisen vähän tuosta PPC:stä on hyötyö, jos tosiaan ottaa huomioon hinnan. 060:nkin tuki on joskus hieman niin ja näin. Toisaalta on se hieno kun vanha kone hyrrää mukavasti =)

 

jPV
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 10.27:   
En tässä vastaheränneenä tokkuraisena ainakaan huomannut, että dce:n sivuja olisi mainittu. Eli ne löytyvät osoitteesta http://www.dcecom.de/
Ja siis G3-turboja ei ole ilmestynyt monista lupauksista huolimatta nyky-amigoille. a1200:lle saa 603e ja a3k/a4k:lle 604e prossulla olevia turboja... ja sitten olisin vähän eri mieltä tuosta, että 68k:lla ei tekisi mitään. Kyllä 060 riittää moneen käyttöön nykyään ja vielä pitkään. Eri juttu sitten jotkut mopo 040/25 prossut tms. Tai no.. uudelleen mietittynä, jos tässä tarkoitettiinkin ppc:n omistajia tai ostajia, jotka voivat kohta käyttää pelkästään ppc-käyttistä, jolloin ei ole väliä vaikka olisikin halpismalli turbosta eli 040 rinnakkaisprossuna...

 

Jari Nieminen
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 12.22:   
Eikä taida olla olemassa GoldFire-turbojakaan. Eipä silti, että tietäisin onko tuo Motorolan Goldfire paljonkin 68xxx-sarjalaisia tehokkaampi, mutta ainakin yhteensopiva...

Luulisi olevan helppo(?) paikata vanhoja 680xx turboja Goldfire-päivityksellä. Noh maallikon on helppo sanoa, kun ei tunne tekniikkaa ollenkaan.

 

Jari Nieminen
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 12.26:   
Lisää Goldfire V5:

http://e-www.motorola.com/collateral/RPT68KFORUM.pdf

http://e-www.motorola.com/webapp/sps/site/homepage.jsp?nodeId=03M0ylgrpxN

 

nasu
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 13.21:   
Haave ei ole ennenkuulumaton:

http://www.cdtv.org.uk/coldfire/index.html

Keskustelua on nähtävästi syntynyt myös comp.sys.amiga.hardware -alueellekin, jossa näyttää tiivistettynä sanoman olevan seuraava:

* 060-turbo ehkä järkevin vanhaan "päivittämättömään" amigaan

* nyky-ppc helposti liian kallis ja "särkiintyvä"

* elboxin sharkppc riskialtis reitti yhteensopivivuuksien kannalta, ja suhteellisen kallis kertainvestointi jos tarvitaan kaikki elboxin tuotteet alle

* AmigaOnen / Pegasoksen odottelu (vaikuttanee varmaankin vanhojen tehokkaiden turbojen (060 ja 060/PPC) hintoihin

Joten jos vanha amiga halutaan järkevällä hinnalla asialliseksietsi edullinen 060 ja loput rahat säästöön tulevaisuuden amigaa varten... =) (terveisin nimim. rahat säästössä kohta 6 vuotta sitä varten :-)

 

nasu
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 13.26:   
Niin, ja ei kannata unohtaa Amithlonia, ja varsinkaan sen (toivottavasti pikapuoliin) tulevaa uutta versiota, jota kutsutaan toistaiseksi tekäjänsä mukaan "Bernithloniksi".

Amithlon jo nykyisellään on kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista ja hankkimisen arvoisista amiga-aiheisista tuotteista pitkään aikaan.

http://www.amithlon.net/en/
http://www.amithlon.com

nasu

 

Jari Nieminen
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 22.01:   
Lähetin Coldfire-projektin palautesivulta postia heille. Jo parin tunnin päästä tuli postia takaisin. Ensimmäisen Coldfire-prossulla toimiva A4000 olisi tarkoitus valmistua jouluksi. Prototyyppi kortista on näytillä marraskuun alussa World of Amiga Showssa Lontoossa.

Tämä vaikuttaa todellakin järkevältä vaihtoehdolta elvyttää vanha A4k uuteen elämään. Arvioitu hinta on noin 180 puntaa. Joskin hinnankorotuspaineita lisää se, että alkuperäisen suunnitelman 220Mhz prossua saatetaan vaihtaa tehokkaampaan yleisön painostuksesta :-)

" The Coldfire CPU upgrade would be ideal, It will speed everything up much faster than current PPC upgrades will."

Tässä projektissa tuntuu olevan ainakin elämää. Olin yllättynyt varsin pitkästä emailista, vaikka en vastausta edes pyytänyt.

 

Jani Kuituniemi
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 22.23:   
Kävin lueskelemassa amigacoldfire-maililistan maileja yahoo:n kautta ja tuntui ainakin olevan elämää tosiaan. Tällä hetkellä vissiin odottelee että saa sopivan ohjelman piirilevyn tekemistä varten tjsp. Mielenkiinnolla seuraan tätä :)

 

JPQ
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 0.28:   
Saisipa edes 4 kertaa nopeamman 68k yhteen sopivan turbon A1200:sellekkin. Olisin onnesta soikea.
Siis 060/50Mhz:laa neljä kertaa nopeamman. Hinta luokka alle 400e ja vaikka muisteineenkin jos mahdollista.

 

miksuh
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 16.19:   
Eikös coldFire ollut jotenkin karsittu ja rajottunut esim 060:n verrattuna ja siinähän on yksi syy miksi semmoista turboa ei ole markkinoille tullut.

 

jPV
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 23.37:   
Kuulemma tuohon viimeisimpään versioon coldfirestä on tullut sellaisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat ainakin teoriassa yrityksen sellaisen turbon tekemiseen... Aiemmissa Coldfireissä ois jouduttu emuloimaan liikaa tms... Kyselin joskus tuosta coldfire-projektista tekijöiltä, kun en nähnyt scsi:a missään featurelisteissä... kuulemma juuri kukaan ei ole kyselly sen perään, kummallista ja perin harmillista mikäli siihen ei scsi-ohjainta tehtäisi. Tosin laajennuspaikkaan moduulina kuulemma hyvinkin mahdollinen :)

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 29. lokakuuta, 2002 - klo 20.14:   
Mielummin SCSI erillisenä moduulina, se on kuitenkin monille käyttämättömänä roikkuva hintaa korottava extra. Prosessori + DIMM paikka olisi ihan mukava (Vaikkei FastSlot:iin voikkaan saada kuin 128M muistia)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: