ADSL Amigassa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 10/2002 » ADSL Amigassa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Kepa
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 10.10:   
Miten nuo ADSL yhteydet futaa A koneissa?
Amigaa hankkimassa taas vuosien jälkeen ja kone tulee osittain työ koneeksi, joten tuo verkko toimivuus olisi pakollinen. Ja sitten digi cameran kytkentä amigaan, ei taida Canon tehdä softaa / ajureita amigalle?

Kiitos vastanneille.

// Kepa

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 10.38:   
Hei,

käy lukemassa foorumista viestiketjut, joissa ADSL-yhteyksistä on keskusteltu aiemmin:

http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/1762.html
http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/470.html
http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/2218.html

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 11.00:   
digicameroille löytyy Aminetista useampikin ajuri sekä sarjaporttiin kytkettävät että USB kytkentäiselle kameralla Poseidon stackin ja esim. Highway kortin läpi (sisältää ajurit mass storagelle auto-mountilla)

 

miksuh
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 11.51:   
Aikaisemminkin sitä on puhuttu, mutta jokin sellainen FAQ olisi paikallaan :) Tuo ADSL hommeli kuuluisi sinne ainakin :)

Lyhyenä vastauksena: Hyvin toimii, tarviit TCP/IP-stackin (Miami, MiamiDX, Genesis) Lisäksi Amigan mallista jne riippuen joko: Tavallinen 10Mbit tai 100Mbit PCI-verkkokortti, 10Mbit NE2000 yhteensopiva PCMCIA verkkokortti tai Zorro-liitäntäinen verkkokortti. Sit vaan asentaan :)

 

jPV
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 11.55:   
Sitte on esim VHIStudio-softa, jolla voi kaapata kuvia tai liikkuvaa kuvaa kameroilta, tv-korteilta, videograbbereiltä jne. Pikaisesti katsellen ei kyllä tainnu tukea Canonin kameraa... listassa oli "Supported are selected devices by Olympus, Kodak, Sony, Pantex, Epson, Nikon, HP and many more.". Lisätietoja enemmän www.vhistudio.com.

 

jPV
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 11.57:   
Miksuh: myös jotkut ne2k-yhteensopivat 100Mbps PCMCIA-kortit toimivat :)

 

Kepa
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 12.28:   
Tuo vhistudio ei tue kuin kodakia USB väyläisistä ja nuo muut näyttäsi olevan sarjaportti liitännäisiä.( aski röökiä per kuva koneelle) ;)
No eiköhän jostakin softa löydy.. nyt ei muuta kun Amiga kauppoja hieromaan..

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 13.01:   
Monet kamerathan kyllä käyttää samaa tiedonsiirto protokollaa, joten vaikka ne ei ole varsinaisesti tuettuja niin ne saattaa silti hyvinkin toimia.

 

JPQ
Tiistaina, 8. lokakuuta, 2002 - klo 14.50:   
Muistaakseni jotkut kamerat on sama kamera eri nimellä.
Omistan: Olympus C2500L (käytetty) enkä ole Amicamediaa vielä hankkinut. Enkä sarjaportti adapteria 9pinnisestä 25pinniseen.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 8.06:   
Itsellänikin on ADSL:n hankinta päällä.
Tilasin soneran ADSL:n (256/256) ja nyt pitäisi äkkiä päättää mikä modeemi ois hyvä/paras.

Tarvetta on rakentaa vähintään 4:n koneen kotiverkko Amigoilla + Linux + Windows koneilla sekä tulevaisuudessa sulautetuilla hilavitkuttimilla. ADSL kytkyn pitää toimia myös lankapuhelimen korvikkeena (puhelut 4 senttiä minuutti) jne...

Olen netistä koettanut löytää kunnon arvosteluja mutta kiven alla ovat moiset.

Yhten Nokialaisen modeemin näin haukuttavan siihen malliin etten moisia taida enempää harkita, jäljellä on A-Link RoadRunner 44 (n.145e), TeleWell TW-EA715 (n.169e) ja Prestige 643 (n.200e). Kaikissa tuntuisi olevan pääpiirteissään samat ominaisuudet.

Perusasetukset voi asettaa webbiselaimella yms. Kehittyneempiä asetuksia näytettäis Roadrunnerissa tehtävän USB:n kautta (hyi yäk puke...), TeleWellissä sarjaportilla, mutta windows:n kautta (hyi, yäk, puke), Prestigessä sarjaportista terminaalisoftalla...

Summa summaarum Prestige alkaa kuullostaa parhalta, mutta se on gallein ... ja telewell olisi kotimainen ... äääh....

 

Esa Haapaniemi
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 10.31:   
KimmoK: Käväiseppä Oulun Gigantissa, niin näet vähän halvempia ADSL modeemeita. Minulla särki ukkonen vanhan 14.4k modeemin, ja kävin sieltä ostamassa uuden 56.6kn, mutta pahasti harkitsin myös ADSLn laittoa, kun halvimmat laitteet olivat muistaakseni 79 euroo (ja modeemi maksoi 89). Mutta kuukausimaksut ovat vielä turhan korkeita!

 

J.
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 11.48:   
Esa H: Kuukausimaksujen korkeus on suhteellista. Ainakin Baanan ADSL:ssä saa palveluluokka 2:n laitevuokran kanssa alle 70 egua. Meikän Internet-käyttöä ajatellen tuo ei olisi lainkaan paha. Kun lasketaan puhelinlaskujen väheneminen tuossa taitaisi tulla lisäkuluja vain noin 30-40 egua eli ei lainkaan liikaa. Mutta nyt ei oikein ole varaa, kun kylppäriremontti vei sikana rahaa :-(

J.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 15.42:   
Esa: Net halvimmat modeemit lienee USB liitäntäisiä, joissa ei ole ethernetiä välttämättä laisinkaan...

Nuissa kalliimmissa voi edes peruskonfauksen tehdä "millä tahansa" tietokoneella ja useammalle koneelle jakamisessa ja palomuurikikkailussa tulee enemmän mahdollisuuksia.

Ja siitä kalleudesta... meillä ei ole lankaliittymää nykyisin ja vaimolle tulee GSM puhelinlaskua 500+mk kk:ssa ilman datayhteyksiä. ADSL:llä pystyisi soitteleen lanka ja mobiililiittymiin nykyistä halvemmalla ja minä voin soitella toisille nörteille ihan ilmaiseksi.
Summa summaarum: ADSL jää toki käytössä edelleen kalliimmaksi kuin esim puhelinliittymä + 1tunti modeemin käyttöä / päivä, mutta ADSL:stä saadut mukavuusedut esim sähköpostien lukemisessa, virustietokantojen päivitttämisessä, videostreamien (esim uutiset) katselussa jne. ovat ylivertaiset, eikä ole pelkoa että se wintoosaromu alkaa soitella johonkin maksulliseen palvelunumeroon kun silmä välttää... (priceless)

Uusimman mikrobitin mukaan ADSL on about virheinvestointi... höh.

 

mkl
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 22.00:   
Compact Flashin voi liittää IDE-väylään sopivalla PC-kaupoissaikin myytävällä laitteella.
Olen tehnyt Amigan printteriporttiin liitettävän CF-lukijan, jonka prototyyppi näyttäisi toimivan.
Tosin en omista digikameraa, joten olen käyttänyt lukijaa(/kirjoittajaa) vain kovalevyn tyyliin FastFileSysteemillä. Mutta sopivalla FAT-filesysteemillä ja mountlistilla pitäisi kameran kuvat saada luettua. Ei ole kovin halpa tehdä, sillä Compact Flash liitin maksaa about 10 euroa/kpl. Piirilevy on kaksipuolinen, joka teetätettynä maksaisi n. 10 euroa/kpl. Kannattaisikohan tilata sarja levyjä, ja myydä niitä, ehkä koottuna? Ulkomaiset piirilevyfirmat vaan pyytää luottokorttia, jota minulla ei ole.Kotimaiselta saattaisi saada postiennakollakin?

 

kepa
Keskiviikkona, 9. lokakuuta, 2002 - klo 22.43:   
MKL-- > Olen ollut piirilevy tehtaassa joskus laadun tarkkailijana joten tuo levyjen teettäminen ei pitäisi tuottaa ongelmaa.;)

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 10. lokakuuta, 2002 - klo 11.30:   
Miten hankalia noi on nuo SD-kortit jota uudemmat kamerat käyttävät?

 

KimmoK
Perjantaina, 11. lokakuuta, 2002 - klo 15.12:   
Taidan hakea ADSL modeemiksi TW-EA715:n Oulun Kärkkäiseltä (179e, ljh.fi:ssä ois 169e).

Easytel:n asiakaspalvelu vaikuttaa ihan ok:lta.
Tunsivat jopa tietokoneen nimeltä "Amiga".

> Kaiken voi tehdä myös telnetillä
>
> RS232 on vkäytössä jos www -hallintaa ei osaa tai ei tunne IP
> asetuksia
> verkkopuolelle.
>
> Soneraa varten ei tarvitse tehdä mitään

Nyt vain odottelen että Soneralta käyvät tekemässä kytkennät ... odotan sitä "kuin lehmä uutta navettaa" ...

 

Petsku
Sunnuntaina, 13. lokakuuta, 2002 - klo 19.00:   
KimmoK: Erään tietokoneliikkeen huoltovastaavana minun on pakko kertoa sinulle että Telewellin ulkoiset tuotteet ovat karmeita virityksiä! En suosittelisi niitä edes pahimmalle vihamiehellenikään. Olen asennellut useita ADSL liittymiä eri merkkisillä laitteilla ja parhaimmiksi ovat osoittautuneet: Telewellin sisäinen 300B sekä A-Linkin ulkoinen RR44. Sinun tapauksessasi kyseeseen tulisi siis juuri tuo RoadRunner 44.
Jos ostat itsellesi tuon telehellin 715:n, niin otan syvästi osaa suruusi.

 

KimmoK
Maanantaina, 14. lokakuuta, 2002 - klo 8.16:   
Jaaaaa. Heti kärkeen, kiitos osan otosta. ;)

Enpä taida sitten "avata TW:n pakettia" ihan vielä, 7-päivää umpeutuu ensi lauantaina.
(tinkasin hinnan 170e:n Systemassa)

Mutta pystyykö roadrunnerissa tekemään kaiken konfiguroinnin Amigalla ja/tai linuxilla?

Oululaisissa liikkeissä en ole vielä törmännyt RR44:n...

 

KimmoK
Perjantaina, 18. lokakuuta, 2002 - klo 9.05:   
Hiihaa! Nyt on ADSL kytketty "seinätökkeliin", pääsen viikonloppuna "kärsimään" TW-EA715:n "ihanuuksista", kun en tähänhätään taida parempaakaan löytää... Toisaalta homman pitäisi toimia "pistoke seinään & virta päälle" -periaatteella, ans kattoo ny...

 

KimmoK
Perjantaina, 18. lokakuuta, 2002 - klo 19.56:   
Haahii! Plug & play (ainakin puuseella) ja on "riittävän" nopea.
amiga.com latautuu yhtä nopsasti kuin opiskelijakämpän 10Mbit kytkyllä... (pullonkaula muualla) ja nopeammin kuin töissä 100mbit kytkyn läpi (mielettömät fillerit&muurisysteemit).

 

KimmoK
Perjantaina, 18. lokakuuta, 2002 - klo 23.53:   
Jeep. En oo vielä Amigaa yrittänyt verkkoon... ADSL nopeus paljastuu kun asentaa vaikkapa netscape7:n PC:lle ... parta kasvaa. Kyllä ne 100mbit ja 10mbit yhteydet on isojen filejen siirrossa nopeanpia. ;-)

 

Roide
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 17.15:   
Kertokaa Telewell-EA715 kokemuksia. Tarvitseeko laitetta esim. konfiguroida AmTelnetillä, jos tarvitsee niin kuinka se tehdään? (en omista PuuCeetä).

 

KimmoK
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 19.19:   
Minulla tuo Telewell-EA715 alkoi pelittää heti kun vain tökkelin pistin seinään. Noin siis Soneran ADSL:n kanssa. Yhteys on pelannut miltei nonstoppina lokakuusta lähtien. Pari kertaa on yhteys tipahtanut, ei kuitenkaan käytön aikana vaan siten että esim. viikonlopun jälkeen huomasin että kuso ei kulje. Ongelmaan on 50% todennäköisyydellä auttanut Telewellin ja wintoosan resetointi.... ja joskus on vaan pitänyt odotella puolisen tuntia... (vikaa soneralla?).

Amigaa en edelleenkään ole kerinnyt verkottaa sitten muuttoni...

Jos tulee tarvista virittää jotain erikoista, niin Telewellin konfaus pitäisi onnistua telnetillä tai webbiselaimella. Asiakastuessa ei valtaisaa amikakompetenssia liene, mutta nimi on sentäs heillekin tuttu ja se että AMigalle on TCP/IP... ;-)

 

KimmoK
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 19.21:   
Ai niin. Jos wintoosa(98)n käynnistää ennen kuin modeemi on saanut ADSL yhteyden pystyyn, yhteys ei ala toimimaan (ainakin 90% tod näk).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: