Minkälainen tulostin?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 10/2002 » Minkälainen tulostin? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

LP
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 12.34:   
Minkälainen printteri olisi paras ostos, kun sitä tarvitsisi vain tekstin tulostamiseksi? Käyttöä ei luultavasti olisi kovinkaan runsaasti, joten mustesuihkua ei ilmeisesti kannata hommata?
Ohjelmistona löytyy Ww7 ja Turboprint v.joku

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 13.41:   
Mustesuihku varmaan on satunnaiseen tulosteluun se paras vaihtoehto varsinkin kun väritulostukseen kykenevät mustesuihkut ovat käytännössä tätä nykyään puoli-ilmaisia. Musteet niihin kyllä maksavat törkeän paljon varsinkin HP:n tulostimiin.. halvempaa melkein ostaa uusi tulostin :) Mutta jos paljon tulostelet tekstiä niin sitten laser on ehdottomasti hyvä vaihtohto varsinkin jos et tarvitse väritulostusta.

 

Joanna
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 14.25:   
Kannattaa muistaa mustesuihkujen kanssa että niillä on ikävä taipumus kuivua jos niitä ei käytetä, eli niiden kanssa liika pihtaaminen tulee kalliimmaksi kuin kohtuullinen käyttö.

Jos jostain saat vanhan lasertulostimen joka toimii niin se on yksi varmimmista vaihtoehdoista. Mutta semmoisia on aika hankala löytää kun yleensä niistä ei luovuta ennenkuin ne on rikki.

 

JPQ
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 14.47:   
Joanna: ja Missäs amiga tuki ? HPeillehan piti olla AmigaOS3.5:dessä ja niitähän kait saa sopivalta tahoilta käytettynä kun se kunnostaa niitä. Katson jos jaksan sen uutisryhmä viestin aiheesta joskus.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 16.01:   
Ainakin HP ja Epson ovat hyvin edustettuina varsinkin Turboprintissa.

 

Joanna
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 16.06:   
Ymmärtääkseni HP:n laserkirjoittimet on kaikki enemmän tai vähemmän sukua vanhalle SeriesII:lle eli jos sen laatu (joku 300dpi) riittää niin pitäisi toimia ainakin rinnakkaisportissa.

Mustesuihkuissa varmin lienee ottaa Epson, niiden käyttämä EscP2 ohjauskieli on suora laajennus vanhoista komentoseteistä joita käytettiin heidän 9/24 neulaisissa matriiseissaan Amigan aikaan. Eli joku EpsonQ ajuri voisi hyvinkin antaa jonkinverran jopa värejäkin, tosin ei läheskään sillä laadulla mihin printteri pystyy.

Kannattanee katsoa esim turborintistä mitä se tukee.. Amigan oma tuki oli ainakin aiemmin hyvin rajallinen, eikä se käsittääkseni ole merkittävästi parantunut Commodoren kadottua kartalta

 

JPQ
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 16.48:   
Jani Kuituniemi: Joo minä vain en näe laasereita listalla.

Joanna: Turbo print tukee ainakin tosi uusia Epsonin muste suihkuja. Mullakin oli osto hetkellä 2-3kuukautta vanha malli ja uusin turbo print tuki sitä. Että sillain ja vieläpä valokuva tulostin. Tulostus kyllä kestää 68060:lla mutta jälki onkin mulle tärkeämpi kuin nopeus.

 

Flux
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 18.46:   
HP-laser PCL-kielellä on hyvä. PCL on alaspäin yhteensopiva. Uusista edullista kannattaa katsoa, ettei ole windows printing system.

 

JPQ
Lauantaina, 5. lokakuuta, 2002 - klo 21.21:   
Flux: pahkeinen sentään mikä hyvä tieto minullekkin.

 

Flux
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2002 - klo 1.11:   
Kunnon Amigistille kelpaa vain postscript-kielen osaava laseri. Pari vuotta sitten poimin kirpputorilta QMS PS-810 postscript -laserin 100mk:lla.

C=lehti 3/90 :ssa on tehty A2000:sta tuhdinhintainen julkaisujärjestelmä. Tuon täsmällään saman QMS-laserin hinnaksi on merkitty 35600mk :)

 

Flux
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2002 - klo 1.25:   
Lainataan tekstiä em. jutusta:
"
... Ne kun ovat itse asiassa tietokoneita, jotka prosessoivat PostScript-kielisiä ohjelmia, ja sen tason bitinpyörityskapasiteetti on kallista.

PostScript on siitä näppärä sivunkuvauskieli, että se ei ole laisinkaan kiinnostunut tulostimen fyysisistä ominaisuuksista vaan iskee esimerkiksi lihavoidun Times-fonttia olevan 14 pisteen korkuisen w-kirjaimen ylösalaisin koordinaatteihin x ynnä y välittämättä lainkaan siitä, tulostetaanko ko. kirjain 3000 vai 30 dpi:n (pistettä tuumalle, dots per inch) erottelutarkkuudella tai siitä, tapahtuuko varsinainen tulostus lekalla vai alasimella.
"

Possukielen printtiajurit löytynyt Amigasta ainakin WB 1.2 alkaen.

 

Flux
Maanantaina, 7. lokakuuta, 2002 - klo 1.41:   
Oli taas hyötyä sakuun kirjoittamisesta. Innostuin laittaan tuon googleen ja heti sattumalta löytyi ohjeet, kuinka testisivun tulostus disaploidaan. On kulunut paperia (ja toneria) ikävästi, kun se tunki testisivun aina virta päälle jälkeen.
http://dinsen.net/anders/qms-ps810

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: