A Journey Home

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » A Journey Home « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus Ketola
Maanantaina, 26. elokuuta, 2002 - klo 13.37:   
Eli, A Journey Home olisi sen vertikaalisesti scrollaavan pelin nimi, jota olen tehnyt. Tässä olisi linkki peliin. Peli on zip-paketissa, koska geocitiesin filemanager ei huolinut lha-paketteja.

Paketista löytyy 3 tasoinen demo pelistä, mikä on graafisesti keskeneräinen ja tässä onkin yksi syy, miksi laitoin tämän version nettiin. Voisiko joku piirtää minulle 3 (tai enemmän) 144 x 48 pikselin kokoista avaruusalusta tasojen "loppumonstereiksi"? Minulta ei oikein tuo piirtäminen suju, ja nyt nämä "alukset" ovat pelkkiä laatikoita. Ottaisin vastaan myös muuta grafiikkaa peliin mielelläni. Eli 16x16 kokoisia avaruusaluksia (Blitter-shiftinkiä varten täytyisi jättää vielä 16 pikseliä tyhjää objektin oikealle puolelle). Täällä on linkki zip-pakettiin, josta löytyy paletti.iff, missä on selostettu, mitä värejä voi käyttää.

Peli on vain 16-värinen, koska alun alkaen halusin saada sen toimimaan myös 512kb:n chip-muistilla varustetussa A500:ssakin, mutta nyt taitaa mokoma viedä muistia niin paljon kuitenkin, että muisti 512 kb:n koneessa riitä.

Minua kiinnostaisi tietää, että meneekö peli yhdessä framessa 68000-pohjaisessa koneessa. Ilman FAST-muistia tehnee tiukkaa... Painamalla pelin aikana hiiren oikean napin pohjan, näkee jäljellä olevan rasteriajan.

Lisäksi, joskus itselläni pelin käynnistyessä energiapalkissa ei ole copperilla tehtyä väri viivastoa, vaan palkki on valkoinen ja kaiken huippu on se, että joskus tausta värinä pelin käynnistyessä on jokin muu kuin musta, vaikka pelissä laitetaan alussa taustaväriksi nimenomaan musta. Olen alkanut epäillä, että vanhassa A4k:ssani olisi jotain vikaa, mutta olisin kiitollinen, jos viitsisitte testata peliä... :) Mutta olkaa toki varovaisia; vaikka peli ei viimeisen bugikorjauksen jälkeen ole kertaakaan kaatanut konetta, saattaa siellä jossain vielä olla jotain häikkää...

En muuten jaksanut tehdä kokonaista pelikenttäeditoria, vaan tein pelkän konvertterin, mikä konvertoi tekstifilen binäärifileksi, missä on pelikenttä, joten pelikentät ovat todella tylsiä... :) Tässä versiossa lisäksi hyökkäysaallot ovat vain nopeasti tekaistuja ilman suurempaa suunnittelua... :)

 

Markus
Maanantaina, 26. elokuuta, 2002 - klo 13.45:   
Höh, nuo linkit eivät toimikaan... Kirjoittaakaa selaimeen linkkiteksti, mikä noiden linkkien alta löytyy, niin pääsette käsiksi tiedostoihin.

 

Markus
Maanantaina, 26. elokuuta, 2002 - klo 14.01:   
Huomautettakoon vielä, että peli on hardiskoodausviritys, joka avaa PAL-screenin, joten jos koneenne on varustettu SVGA-monitorilla ilman scandoubleria, niin monitori voi hajota...

 

JPQ
Maanantaina, 26. elokuuta, 2002 - klo 15.28:   
MArkus: TUo monitorien hajoamis riski on aika epä todennäköinen jos tarpeeksi uusi monitori. Eli kyllähän vanhoja tuolla rikottu uudet sammuttaa itsensä jos materiaali on sopimatonta. Ja tarpeeksi uutta en paremmin voi määritellä.

 

Jon
Keskiviikkona, 28. elokuuta, 2002 - klo 14.20:   
Kohtalaisen siistiä jälkeä, vaikkei ihan valmista.

Ihan nostalgia värisee :)

En saanut A500:lla peliä päälle. Palautui AmigaDOS-promptiin.

Harkitsen jos voisin piirtää jotakin mutta en voi luvata, kun koulukin alkaa ja on tulossa tieten aika raskas lukukausi :(

 

Markus
Keskiviikkona, 28. elokuuta, 2002 - klo 20.37:   
Peli luultavasti vie liikaa chip-muistia A500:lle.

Graafiikoista olisin kiitollinen. :) Erityisesti niistä "loppumonstereista".

 

Jupp3
Lauantaina, 14. syyskuuta, 2002 - klo 13.23:   
Jotain kai voisin yrittää Imaginella vääntää... :)

Pitäisikö/voisiko olla myös animoituja?

 

Markus
Sunnuntaina, 15. syyskuuta, 2002 - klo 20.39:   
Renderoidussa grafiikassa taitaa olla vaikea noudattaa paletti.iff-filessä olevaa ohjetta värien käytöstä? Mutta kuitenkin ottaisin toki grafiikkaa mielelläni vastaan. :)

Ei tarvitse olla animoituja. En jaksa tehdä koodiin enää muutoksia... :)

16 värin rajoitus taitaa tosin rajoittaa aika lailla?

Niistä loppumonstereista olisin hyvin kiitollinen, nehän ovat nyt vain laatikoita. Koko oli 144 x 48 pikseliä.

 

JPQ
Keskiviikkona, 25. syyskuuta, 2002 - klo 17.59:   
Markus: Tuohon paletin noudatukseen kuvan voi rendata
24-bittisenä remapata haluttuun palettiin aikas helposti.
ja dithereroida eikä välttä ole pahan näköinen.
VOi tulla hyväkin jos palettisi on hyvä ja olento
tehty asetuissa rajoissa.
Ja HamLab osaa haluttuun palettiin ditheröinnin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: