Hei onx kellää.. A3000 osia (SCSI) ??...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 08/2002 » Hei onx kellää.. A3000 osia (SCSI) ??? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Esa Heikkinen
Perjantaina, 16. elokuuta, 2002 - klo 14.17:   
Nyt iski paniikki!

Kakkos-kolmetonnisestani hajosi mitä ilmeisimmin SCSI! Kone on sitä vanhaa mallia, joka lataa Kicstartin kiintolevyltä. Se kyllä lataa kickstartin (3.1), ja tämän jälkeen resetoi ja yrittää bootata - SCSI-valo jää vain palamaan yhtäjaksoisesti!

Siirsin pääkoneeseen (A3000T - Amiga Zone boxikone) kakkoskoneen kiintolevyn ja totesin että se oli totaalisen sekaisin (partitiot hävinneet). Niinpä formatoin toisen samanlaisen kiintolevyn ja palauttelin sinne kaikki ennalleen DAT-nauhalta. Liitin tämän levyn kakkoskoneeseen, mutta mutta - sama juttu, eipäs toiminutkaan...

Vika ei siis lienekään kiintolevyssä, vaan SCSI:ssä on jotain vialla! Erikoista, että kicstart latautuu mutta ilmeisesti se korrputoituu lataututessa koska kone ei osaa bootata.

Olen jo pari vuotta sitten joutunut vaihtamaan samaiseen koneeseen WD33C93 SCSI-ohjainpiirin, se muistaakseni kärvähti jotenkin samaan tapaan eli jumitteli ja sekoitti kovalevyn. Jostain syystä kone tuntuu nielevän näitä piirejä aika-ajoin!

Saako tuota piiriä enää mistään? Kattelin vakio komponenttifirmat läpi, ei löydy enää.. Aikoinaan oli mm. Farnellilla, nykyäänkin on mutta ensinnäkin PLCC-kotelossa ja toiseksi hinta oli yli 200 euroa (siis kuvitelkaa!!), Farnell on siis todella ylittänyt itsensä ahneudessaan.

Olisko kellään hajonnutta A3000-emoa josta voisi myydä tuon 33C93:n ja varalta myös Super DMAC piirin?

Tässä on lisäksi huoli siitä, jos pääkoneesta (A3000T) laukeaa samalla tapaa tuo SCSI-piiri, niin sen jälkeen taitaa lopettaa se viimeinenkin Amiga-BBS (vai onko näitä vielä muitakin??) Kunpa vain noita piirejä saisi jostain niin ostaisin vaikka varastoon kaiken varalta!

Kaikki vinkit tervetulleita!

 

ml
Lauantaina, 17. elokuuta, 2002 - klo 8.14:   
Oletko pistänyt ulkomaisillekin foorumeille ilmoituksia? esim. comp.sys.amiga.marketplace nyyssiryhmään. Ilmeisesti olet SCSI-miehiä, mutta ehkäpä joku autobuuttaava Zorro-kortti voisi paikata, sikäli kun on korttipaikkoja vapaana, tuota emon ohjainta. IDE-ohjaimia saanee halvemmalla.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: