REBOL, anyone?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Ohjelmointi » Viestit 2002 » REBOL, anyone? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Torstaina, 15. elokuuta, 2002 - klo 22.53:   
Onko kukaan tutustunut REBOL-kieleen Amigalla, tai miksei muillakin systeemeillä?

 

JoannaK
Torstaina, 15. elokuuta, 2002 - klo 23.00:   
Ainakin minä olen tutustunut hieman. Sen lisenssi ja jakeluehdot on vaan senverran hankalat ettei sitä oikein voi käyttää todellisessa elämässä.

Periaatteessa kiva systeemi, tosin sen vähän mitä siitä Amigan kanssa olen kuullut niin se on 68k koneilla hieman hidas eikä siitä ainakaan vielä ole mitään PPC-amiga versiota.

 

Janne
Perjantaina, 16. elokuuta, 2002 - klo 2.31:   
Joanna: Mitä niissä lisensseissä on outoa? En ole tutustunut...

 

KimmoK
Perjantaina, 16. elokuuta, 2002 - klo 10.03:   
REBOL juttua olisi mielenkiintoista lukea Saku -lehdessä...

 

Jon
Perjantaina, 16. elokuuta, 2002 - klo 10.27:   
Kyllä. Erityisen mielenkiintoiseksi REBOLin tekee sekin, että yrityksessä työskentelevät Carl Sassenrath sekä Holger Kruse, ja että tekijöiden Amiga-taustaa painotetaan vahvasti..no miksikäs ei?-)

REBOL on ilmeisesti ollut kehityksen alla jo pitkään.

 

Joanna
Perjantaina, 16. elokuuta, 2002 - klo 11.52:   
Rebol on jo ihan kehittynyt ja mielenkiintoinen ohjelmisto ja saahan sitä ladata ilmaiseksi omaan käyttöön (ainakin rajoitetumpia malleja). Se että keksiikö sille oikeasti hyötykäyttöä onkin jo toinen juttu.


Janne: suurin ongelma on se ettei ole mitään tapaa tehdä valmiita Gui-ohjelmia jotka olisi paketoituja ja joita voisi jakaa ilmaiseksi/halvalla. Siinä ei ole ole normaalityylistä kääntäjä+Runtime pakettia vaan kaikki ajetaan suoraa sorsista samanlaisella ympäristöllä kuin sitä kehitetänkin.

Jos Gui-ohjelma vaatii joitain kehittyneempia ominaisuuksia (= yleensä) niin sitä pitää ajaa /View/Pro versiolla jonka hinta on jotain 100USD/kone .. eli joka koneeseen jossa ohjelmaa ajetaan pitää ostaa oma täysi lisenssi.

Tuo tekee esim meillä firmassa sen käyttöön oton liki mahdottomaksi. Itse keksin sille parikin hyvää käyttöä mutta se että joutuu maksamaan noin paljon konetta kohti (+ sama asiakkaille joille tekisin porttautuvia scriptejä noiden Embeddedien konffaamiseen ja ylläpitoon) tekee niin paljon kuluja (+ hirveä häslä niiden lisensien myymisestä meidän asiakkaille) että ennemmin kannattaa nähdä vaivaa ja käyttää esim C:llä tehtyjä komentoriviohjelmia jotka kumminkin hoitavat saman asian (ja jotka GycWinillä on portattu Wintoosalle Linuxilta).

Jon: He ovat EX Amigisteja kuten niin moni muukin tässä maailmassa.. Esim Carl lähti ovet paukkuen vuosia ennen Common kaatumista.. Ja Kruse lienee parhaiten tunnettu TCP-stackistään jota on liki mahdoton rekisteröidä :-(

Ei se sitä (huom.. tämä on arvausta ja spekulointia) tarkoita että he olisivat kokonaan Amigaa unohtaneet, mutta tuskinpahan he nyt riemusta pomppivat tuon uuden (jälleen kerran) OS4:n vuoksi. Uskon että he kuuluvat siihen ikäluokkaan jotka ovat jo nähneet kaiken ja katsovat josko tästä jotain tulisi. Jos jotain tulee, toivon tietenkin että he lähtevät mukaan ja tekevät PPC-Amiga Rebolin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: