Ei onnistu SFS:n asennus.

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 07/2002 » Ei onnistu SFS:n asennus. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Toni Vertanen
Keskiviikkona, 10. heinäkuuta, 2002 - klo 15.36:   
Moi!

Olen yrittänyt asentaa koneeseeni SFS:ää jo kohta puoli vuotta, mutta en vain onnistu tehtävässä. Aluksi kokeilin HDToolboxilla, mutta se ja sfs.guiden ohjeet eivät oikein täsmänneet. Pääsin pidemmälle HDInstToollssilla, mutta lopputulos on aina sama. Partitio katoaa workbenchistä. Sen saa kuitenkin takaisin, kun vaihtaa filesystemin FFS:ksi.

Eli HDinstToolilla olen tehnyt seuraavaa: Ensin lisää L-kansiosta smartfilesytemin. Sitten properties-valikosta dostypen muutan SFS/0:ksi. Tässä kohtaa ei löydy identifier-kohtaa. Sitten siirryn partitioiden muokkauksen puolelle ja valitsen partitiolle file systemiksi custom. Tässä kohtaa identifier kohdassa lukee "RESV", eikä sen muuttaminen siksi 0x536mikälie onnistu, vaan se on taas RESV, kun menee uudestaan katsomaan.

Eli osaako joku löytää tuosta kohdan, missä menen metsään? Kaikki väittää, että asennus on helppoa, joten tässä tuntee itsensä tyhmäksi.

 

jPV
Keskiviikkona, 10. heinäkuuta, 2002 - klo 16.47:   
Hmm.. kyllä sen pitäis onnistua sfs.guidea seuraamalla, joskin pieniä eroja on eri ohjelmissa, mutta itse olen onnistunut sen asentamisessa vanhalla hdtoolboxilla (os3.1), uudella (os3.9) ja scsiconfig:lla. Pääpiirteissään samalla tavalla kaikissa; ensin L:smartfilesystem talletetaan kovalevyn rdb:lle, mikäli sitä ei jo ole. Sitten vain valitaan uusi filesysteemi kullekin partitiolle.
En ole hdinsttoolia käyttänyt, joten en tiedä mikä toi resv on, mutta veikkaisin, että siinä menee pieleen. Identifierin lukema vastaa tuota SFS/0-tekstiä (53 heksana = S, 46 = F jne), joten jos se kerran jo tunnistaa SFS/0:ksi, niin sitten sitä identifieriä ei tarvinne laittaa mihinkään käsin.

 

jPV
Keskiviikkona, 10. heinäkuuta, 2002 - klo 16.54:   
Äh.. luin vähän huolimattomasti ton viestin. Hain ton HDInsttoolsin nyt ja katsoin mun olemassa olevaa partitiota. Siinä näkyy filesysteminä custom ja dostypenä SFS\0, eli koitapa kirjoittaa toi tekstimuotoinen siihen.

 

Kuu
Keskiviikkona, 10. heinäkuuta, 2002 - klo 20.32:   
Hmm... en tiedä onko tästä sitten mitään apua, mutta mutta itselläni
on File System kohdassa valittuna CFS\00 Customin tai Standard
Filesystemin sijasta, ja hyvin toimii, on toiminut jo muutaman vuoden.
SFS on muuten 1.84, eikä kyllä ollu asennuksessakaan muistaakseni
mitään ongelmia :)

 

Kuu
Keskiviikkona, 10. heinäkuuta, 2002 - klo 20.33:   
Siis korjatakseni, tämä siis HDToolBoxilla, oon kuullut että
HDInsttools ei olis yhtä hyvä enkä kyllä ikinä oo välittänyt siihen
kajotakkaan...

 

zipper
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 0.29:   
Asentelin tuossa kokeeksi vanhan v1.190:n tilalle 1.195:n ja onnistuin
samalla tavalla hävittämään koko partition. Edestakaisin hieromisen
jälkeen totesin, että ladatessani uuden SFS:n RDB:lle HDToolbox
tarjosi sille ties minkä identifierin, joka ei ainakaan ollut
0x53465300 ja sen seurauksena File Systemkin sitten näkyy Customina,
kun järjestelmä ei sitä tunne. Kun oikea identifier on paikallaan,
järjestelmä tunnistaa sen SFS\00:ksi ja alkaa pelata.

 

Toni Vertanen
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 11.35:   
Kiitos vinkeistä. Yritin illalla uudestaan hdtoolboxilla ja hdinsttoolssilla, mutta ei onnistu.

HDtoolboxissa kun asennan uuden filesystemin ja laitan identifieriksi sen 0x53465300, niin fast file systemin rinnalle tämä ilmestyy nimellä custom filesystem. Tässä vaiheessa sen edessä on tuo identifier-numero. Sitten Partitiolle valitessani filesystemiä Hdtoolboxissa on neljä nappia, Fast Filesystem, Old filesystem, Custom filesystem ja reserved partition. Kun valitsen kustomin, niin tässä osiossa identifier-kentässä lukee 0x0.

HdIsnsttoolssissa taas kun asentaa uuden filesystemin, tämä ilmestyy myös custom file systeminä ja identifieriksi laitan SFS/0. Sitten taas partition muokkauksessa löytyy filesystem valikosta tuo custom ja sen identifier on resv.

Koneena on a1200, missä on blizzardin 1230-IV turbo. Kiintolevy on 3,5 tuumainen (merkkiä en muista, enkä viitsinyt avat koteloa) ja Workbenchin version on 3.0

 

jPV
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 13.37:   
Vanhin HDToolbox minkä löysin on os3.1:n ja siinä on toi filesysteemin lisääminen kyllä samalla tavalla (Identifier: 0x53465300, Version: 1.84, Size: 60456, Name: Custom File System), mutta sitten toi partitiolle valinta on erilainen. Siinä on Filesystemiksi valittavana standard, custom, SFS\00 ja muutama muu, joista siis voi valita suoraan SFS\00, jonka identifier tulee oikein ja ghostattuna. Mutta jos sulla kerran ei käyttäydy tuolleen, niin kokeilisin valita sen custom filesystem ja kirjoittaa siihen se sama 0x53465300 identifier. Tosta HDinsttoolista en osaa sanoa muuta, mutta eikös se pitäisi olla SFS\0 eikä SFS/0... Jos ei näillä onnistu, niin olisikohan jo aika päivittää vähintään 3.1:een käyttis ;)

 

zipper
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 14.55:   
Niin, minullakin on 3.9 BB2.

 

Toni Vertanen
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 15.58:   
Ongelmat ilmeisesti johtuvat vanhasta käyttiksestä.

Miten käytännössä tuo workbenchin päivittäminen 3.1 tai uudempaan vaatisi?Jos päivittää tuohon 3.1:een, niin tarvitsee varmaan uuden kickstartin. Mistä tällaisen voi hankkia? Ongelma on se, että ei ole cd-asemaa amigassa ja käyttis pitäisi pystyä asentamaan disketeiltä. Vai onnistuuko asennus cd-levyltä pc:n kautta?

 

jPV
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 17.48:   
Aika outoa kuitenkin, jos ei sillä vanhallakaan onnistuisi, mutta 3.1 tulee ihan disketeillä kuten 3.0:kin. Vaatii uuden kickstartin eli rom-piirin vaihdon emolevylle. Kannattaa kysyä Gentle Eyestä. Uudempien (3.5 tai 3.9) asennus voi olla hankalaa ilman romppuasemaa, mutta jos sulla on toimiva verkkoyhteys Amigan ja PC:n välillä, niin kyllä se ainakin käsin asentamalla menee sitäkin kautta, mutta täytyy tietää sitten mitä on tekemässä.

 

Jon
Perjantaina, 12. heinäkuuta, 2002 - klo 23.09:   
Kyllä SFS toimii OS3.0:lla.. Tällä koneella on OS 3.0 ja 0,5Gt:n kovalevy sisäisessä IDE-värkissä ;)

Tietenkin päivittäminen kannattaa, noin muutoin.

SFS versio on 1.84 täällä. Toisella koneella taitaa olla uudempi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: