Amiga + GPRS

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 05/2002 » Amiga + GPRS « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

veh
Sunnuntaina, 19. toukokuuta, 2002 - klo 22.21:   
Tulipa vain mieleen, että onko joku onnistuneesti saanut toimimaan Amigalla GPRS-yhteyden esimerkiksi jonkin Nokialaisen kanssa? Itselläni on nimittäin 6310 sekä datakaapeli, jotka kyllä toimivat loistavasti PC:n kanssa, mutta olisi erittäin mukavaa päästä Amigallakin surfaamaan. =)

 

Joanna
Maanantaina, 20. toukokuuta, 2002 - klo 11.38:   
Olen viimeaikoina lelunnut Siemensin Gsm+Gprs datamodulien kanssa ja ainakin niissä datayhteys muodostetaan ihan samanlaisilla AT komennoilla kuin lankamodemeissakin. Tietenkin joitain uusiakin komentoja on (joku AT+PIN tms. jolla annetaan simmikortin pin-koodi) mutta soittaminen on ihan se vanhan ATD numero..

Nokian kännyköistä en osaa sanoa miten ne toimii. Kannattaa kokeilla ihan pääteohjelmalla ja katsoa mitä se sanoo. Kunnon dokumentit auttaa tietenkin, normaaleissa käyttäjänoppaissa ei aina muisteta mainita noin teknisiä asioita :)

 

icaros
Tiistaina, 28. toukokuuta, 2002 - klo 14.18:   
Itse olen käytelly PC:llä DNA kiinteähintaista "GPRS-internettiä", Siemens ME45:n kautta ja kohtalaisesti on toiminut. Kiinnostaisi kovasti kokeilla tuota Amigassa, mutta kun multisyncci hajosi, niin ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä Amigalla oikein mitään. (Mahtaakohan niitä vielä kukaan korjata, kun "tavallisessa monitorikorjaamossa" ei ollut osia.)

GPRS:n AT-komennoista tuli pdf-dokumentti luurin mukana, mutten ole komennoille mitään käyttöä löytänyt. Datayhteys avataan DNA:lla soittamalla numeroon *99***1#

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 28. toukokuuta, 2002 - klo 14.37:   
Haluatko vanhan Nec Multisync-II monitorin?.. painaa kuin synti.. saat kuhan haet pois ;)

 

icaros
Tiistaina, 28. toukokuuta, 2002 - klo 15.12:   
Jos satut asumaan jossain Turku - Hämeenlinna -välillä, niin mikä ettei...? :)

 

Jani Karjalainen
Lauantaina, 3. elokuuta, 2002 - klo 17.05:   
Itselläni on Ericssonin T65 GPRS ja se on kaapelimalli pc:lle ja pitää laittaa ajurit mutta mitenköhän se toimisi amigalla?
Täytyy kokeilla kun kerkeän.
Tarvitaankohan siinä jotain ohjelmia/ajureita?

 

Jani Karjalainen
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 10.53:   
Jihaa! Sain Amigan ja GPRS puhelimen kanssa nettiyhteyden toimimaan. Ei ole mikään kovin nopea on tavallisen modeemin nopeuksinen ehkä, mutta sen asentaminen ei ollut vaikeaa. Ja täytyykin seuraavaksi saada nopeampi portti käyttöön kuin serial portti. Käytössäni on Dna kiinteä GPRS-yheys.

 

Matti Kuuva
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 11.20:   
Laita artikkeli SAKUun! Se olisi nannaa.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 12.40:   
Jani: Todellakin, juttu tuosta Sakuun olisi hieno homma! Haluttuja-osiossa on jo pitkään ollut toivomuksena jutut langattomista nettiyhteyksistä. Langatonhan se GPRS:kin on... ;)

Jos saat pienenkään jutun aikaiseksi, voit lähettää sen suoraan minulle osoitteeseen thoriel@sci.fi. Seuraava numero on Saku #40 ja julkaisupäivä 8. syyskuuta.

Anu Seilonen
päätoimittaja

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 13.16:   
hmm, millaisen DTE nopeuden tuo GPRS sitten vaatii? Kyllähän Amigan omalla sarjaportilla pääsee 115.200bps asti kunhan on 030 tai nopeampi prosessori ainakin jos haluaa tehdä jotain samaan aikaan.

 

samppa
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 16.28:   
Tuon täällä mainostetun DNA:n GPRS:n nopeus vastaa tällä hetkellä n. 56k modeemia. Eli ihan hyvin pitäisi sarjaportin pelittää :)

 

KimmoK
Tiistaina, 20. elokuuta, 2002 - klo 16.40:   
Jaahans...
Enään en muista speksejä pilkulleen mutta arvelen maksiminopeuden ilmarajapinnassa, loivassa myötämäessä & myötätuulessa nousevan tuonne reiluun 30kilobittiin sekunnissa. (Pääsääntöisesti ja ruuhkaisilla alueilla nopeus jäänee alle kymmenen kilobitin.)

But anyway, oletetaan että se mobiili pystyy pakkaamaan siirrettyä dataa keskimäärin 50%, tällöin varsin lähelle maksiminopeutta päästään jo 60kilobitin sarjaliikennenopeudella.

Summa summaarumm... 115.200bps pitäisi riittää... kunnes saadaan tuota bittinopeutta hilattua ilmarajapinnassa ylöspäin uusilla kanavakoodauksilla...

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 21. elokuuta, 2002 - klo 7.54:   
Noinkohan saamme GPRS-standardin kanavakoodaukseen muutoksia. Luulisin vain saatavan lisää kanavan aikavälejä kerrallaan käyttöön, olettaen ettei juuri sillä hetkellä ole kovin ruuhkaista.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 21. elokuuta, 2002 - klo 12.38:   
Aikavälejä käytetään kykyisellään maksimissaan neljää vaikka standardi mahdollistaa kaikkien kahdeksan aikavälin käytön. Kahdeksan aikavälin käyttö vaatii kuitenkin erilliset lähetin ja vastaanotinyksiköt ja sellaisia en usko kännyköissä nähtävän vielä pitkään aikaan. Kuitenkin PCMCIA tai USB liitäntäisissä dedikoiduissa GPRS purkeissa tuollaisia voidaan käyttää... Yhden uuden aikavälin käyttöön ottaminen lisää aina akun kulutusta ja kännykän tuottamaa lämpöä... muistelen kuulleeni huhuja testilabrassa käteen sulanneista HSCSD kännyköistä, muutama vuosi sitten.

Kanavakoodauksista sen verran että tietääkseni tälläkin hetkellä standardoituna on kanavakoodauksia GPRS:lle joita nykyiset mobiiliverkot (/puhelimet) eivät vielä hyödynnä.

GPRS + EDGE yhdistelmä tullee niin ikään lisäämään ilmarajapinnan kapasiteettia (max reilut 300kbit). Asiakkailla varmaan kahden vuoden sisällä.

3G/UMTS/WCDMA on oma luku sinänsä. Tarjolla on 2M teoreettistä bittiä joskus hamassa tulevaisuudessa... laitetaan ensin se viides ydinvoimala jotta uusille tukiasemille riittäisi virta...

 

Jani Karjalainen
Keskiviikkona, 21. elokuuta, 2002 - klo 18.53:   
Lähetin Anulle jutun pätkän.
Mutta kylläpä näyttä vähän suttuiselta/epätarkoilta
nämä sivut! Mitähän voisi tehdä asialle?

 

KimmoK
Sunnuntaina, 1. syyskuuta, 2002 - klo 21.06:   
Mielenkiintoinen GPRS härveli:
http://newolution.com/products/products.html

Todennäköisesti hankin tuollaisen testiin pikapuoliin...
(en saa sitä Amigaan kiinni, ilman Linux-server-adapteria)

 

Jani Karjalainen
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2002 - klo 6.25:   
Onhan webboxia mainostettu joidenkin operaattorien liittymien kanssa.
Webboxin saa vissiinkin subwayn kanssa.
Subwayta voi kysellä Boogielta.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: