Modeemikortti PCI-paikkaan Mediatorissa

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 04/2002 » Modeemikortti PCI-paikkaan Mediatorissa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 9.58:   
Vaikuttaa siltä että nykyinen modeemini on rikki (katkaisee yrityksen heti kun yrittää soittaa). Tuollaista huokeaa perusmodeemia (ulkoinen 36.6K) ei kannattane korjauttaa vaan tulee halvemmaksi ostaa uusi. Olen miettinyt, että voisi ostaa saman tien sisäisen modeemikortin, ulkoisia kun ei ole liiemmin enää tarjolla ja muutenkin sisäinen olisi kätevämpi. Toimiiko modeemikortit miten hyvin mediatorissa ? Verkkokortithan toimivat kyllä mutta kotona ei ole verkkoliitäntää (toistaiseksi).

 

jPV
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 12.23:   
Eipä tuolla Mediatorin ajurilistassa ainakaan näy, joten ei toimine. Tuskin tuleekaan tukea lähiaikoina, koska varmaankin aika marginaalinen ryhmä, jolla yleensäkään on tarvetta tuollaiselle.
Itse suosittelisin muutenkin ulkoista modeemia. Käy mihin tahansa koneeseen, ei ole ajurihässäköitä, näkee modeemin tilan ledeistä, jne.
Ja kyllä niitä ulkoisia löytyy. Itsekin ostin juuri eilen äidille käytetyn 56k ulkoisen modeemin.. hinta oli 30 euroa. Eikä ole kovin kauaa kun ostin 100 mk:lla 33.6k modeemin itselle kotipuoleen kakkos-amigaan (: Eli kun vähän katselee käytetyn tavaran medioita (uutisryhmistä itse löysin), niin kyllä niitä löytyy... ja eiköhän uutenakin saa.

 

J.
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 12.57:   
Joo, kyllähän noita löytyy. Ongelmana on lähinnä että koneessa on vakiosarjaliitäntä ja kuulemani mukaan siinä ei oikein riitä puhtia 56K modeemille. Tietenkin voisi hankkia kelloporttiin liitettävän nopean sarjaportin ja siihen iskeä kiinni motukan niin saisi hieman nopeutta.

Ja jos joskus lähitulevaisuudessa hankkii kiinteän linjan ei kannattane hankkia välivaiheeksi modeemikorttia.

Miten muuten perusmiamin kanssa, tukeeko se suoraan vaihtoehtoisia sarjaportteja ? Kiinteän yhteyden kanssa kannattaa varmaan hankkia esmes MiamiDX ?

 

ml
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 16.48:   
PCMCIA-modeemille löytynee ajurit. Jos kone on A1200, niin onko siinä vapaata PCMCIA-paikkaa?

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 17.10:   
Miamille voi kertoa suoraan mitä sarjaportti-ajuria
haluaa käyttää asetuksista, se vakio serial.device
on aika kamala... :) Kyllä vakio-portti ainakin
115200bps nopeuteen riittää jos on 030-prosessori
ilman ongelmia.

 

jPV
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 17.34:   
Joo, kyllä sen vakioportin pitäisi puskea se 56k kevyesti...
MiamiDX on hyvä, jos sillä haluaa jakaa yhteyksiä muille koneille, mutta muutoin se ei ole välttämätön. Tosin onhan siinä jotain muutakin extraa perus-Miamiin nähden (:

 

J.
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 19.38:   
Joo, ostin uuden modeemin (ulkoinen 56k) ja kyllä tuo pikaisella kokeilulla tuntuu selvästi nopeammalta. Hintaa tuli reilut 60 euroa mutta olkoon. Hauskasti modeemi ottaa virran näppisliittimestä.

ml: PCMCIA on vapaana mutta tornissa sitä ei olisi ihan helppoa käyttää.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: