RAD-asema ja CHIP-muistin vapautusta

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 04/2002 » RAD-asema ja CHIP-muistin vapautusta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Timo Marttila
Tiistaina, 16. huhtikuuta, 2002 - klo 7.46:   
Tervehdys.
Omistan A1200 jossa Blizzard 1230-IV (030 50MHz) 16Mt Fast, WB 3.1. Saako RAD-aseman konffattua käyttämään FAST-muistia CHIP:in sijasta? Entä onko mahdollista UNMOUNTATA RAD ilman koneen sammuttamista? Onko WB 3.1:ssä jotain "FastMemFirstin" -tapaista ohjelmaa jos se nyt auttaisi? Minulla on WB:n latautumisen jälkeen kahden megan CHIPistä jäljellä "vain" 1.7 megaa? Miten saan mahdollisimman paljon CHIPpiä vapaaksi?

 

Ville
Tiistaina, 16. huhtikuuta, 2002 - klo 9.09:   
Tällä saat RAD:in käyttämään FAST-muistia:

http://ftp.sunet.se/aminetbin/find?fastrad

RAD:in voit mountata pois REMRAD-käskyllä, esim. REMRAD FORCE poistaa RAD:in vaikka väkisin.Kone kyllä täytyy muistaakseni buutata jos halusi mountata sen uudelleen.

Tuohon chip-kysymykseen: kannattaa PALin sijasta käyttää NTSC-näyttötilaa niin chippiä säästyy.On myös olemassa ohjelma nimeltä FBlit joka käyttää mahdollisimman paljon FAST-muistia hyväkseen ja nopeuttaa siten WB:n toimintaa.tässä linkki siihen:

http://www.tpec.u-net.com/files/fblit373xms.lzx

 

Timo Marttila
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 0.45:   
Juu. Itsekkin tulin kokeilleeksi googlen hakua ja sieltähän ekat linkit viittasivat aminetin tiedostoihin. Eipä taida NTSC-tilat olla minulle mahdollisia kun on Nokian 28" televisio "näyttönä". Se ei taida tukea NTSC-tiloja.

Kiitokset avusta!

 

JPQ
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 15.22:   
Aika monet uudet telkat taivat NTSC:stä selvitä.
Varsinkin jos sen scartin kaytta RGB:nä toimittaa.
Itsellä tosin ikivanha monitoritv joka selviää.

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 17. huhtikuuta, 2002 - klo 20.13:   
Silloin tällöin on hyvä puhdistaa muistia varsinkin jos on käyttänyt konetta pitkään ilman boottausta eikä oikeen jaksas bootata. Aminetissa on memory flushereita enemmänkin... ehdotan FlushMemiä jonka tein muutama vuosi sitten .. se toimii edelleen niinkuin on ohjelmoitu ;-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: