Nethack 3.3.1

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » Nethack 3.3.1 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

J.
Tiistaina, 5. helmikuuta, 2002 - klo 10.03:   
Imuroin tässä vastikään Nethackin uusimman version verestääkseni vanhoja muistoja. Mutta kokemus ei ollut miellyttävä, peli kaatuili hyvin ahkerasti. Käytännössä peli kaatui aina kun hahmo kuoli (muistaakseni F-line emulator error) ja kerran hahmoa luodessa (muistaakseni Memory header not located). Kun vielä surkean näppisadapterin takia control-näppäin toimi ehkä joka kymmenennellä käynnistyksellä oli peliä aika tuskallista pelata.

Onko Amigan NH todellakin noin surkeasti koodattu vai eikö se vain tykkää kokoonpanostani (A1200 Escom-malli tornitettuna V-Toweriin, Mediator, Voodoo 3, Blizzard 1230-IV) ? ADOM sentään pyörii aivan iloisesti WB-ikkunassa, ei ole kertaakaan kaatunut tai sekoillut (noh, pari kertaa käyttäytynyt aika oudosti mutta ei kaatunut) eikä vaadi mitään assignointeja tai muuta höppäsköndää. Pitänee palata taas ADOMin pariin.

 

Jon
Tiistaina, 5. helmikuuta, 2002 - klo 11.05:   
Kerropa minullekin miksi Nethackia pitäisi pelata?-)

Pelaisin ADOMia jos olisi aikaa. Zangbandia hakkaan jonkun aikaa viikossa ja tekisin mieli kokeilla paria muutakin Angband-varianttia..

 

J.
Tiistaina, 5. helmikuuta, 2002 - klo 11.11:   
Ei kai siihen syytä ole, halusin vain kokeilla pitkästä aikaa miten on peli kehittynyt. Kyllä ADOM rulaa Amigan roguelikeistä. Foobandia voisi pelata jos sen saisi pyörimään siististi WB-ikkunassa ilman kaiken maailman kikka kolmosia...

ADOMista vain sen verran että tekisi mieli muuttaa jollain heksaeditorilla suoraan ohjelmakoodiin sen Black tomen nimeksi Black tome of A*sef**kus. Sopisi sille sontaläjälle paremmin...

 

Timo P
Keskiviikkona, 6. helmikuuta, 2002 - klo 11.46:   
Testailin tuota Nethackia ja mulla se jäi yhdesti jumiin kesken pelin, eli näyttää olevan epävakaa muillakin kokoonpanoilla.

 

Timo P
Maanantaina, 11. maaliskuuta, 2002 - klo 19.15:   
Toimiiko tämä Nethack 3.3.1 yleensä kunnolla kenelläkään? Vanhana Nethack-fanina haluaisin kovasti pelata sitä. Vai pitääkö tässä vain tyytyä vanhempiin versioihin?

 

Jontsa
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2002 - klo 8.49:   
Hienosti toimii. En tosin tiedä mikä versio minulla on. Aminetista tuli imuroitua.
Tämä versio käyttää MUI:ta ja on mukava käyttää.

 

J.
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2002 - klo 9.38:   
Hmmm... Taitaa olla tuo Aminetissä oleva versio jokin erikoisversio. En muista että se kokeilemani versio olisi käyttänyt MUIta.

Onko kukaan muuten kokeillut Amigan PernAngbandia ? Itse kokeilin pikaisesti tässä ja vaikutti ihan hupaisalta mutta kun kokeilin myöhemmin ladata savefilen peli aloitti ykköstason hahmolla perusvarusteilla ???

 

Timo P
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2002 - klo 11.09:   
Joo, virallisessa Nethackissa ei ole MUIta.

Tuo Angband vaikuttaisi mielenkiintoiselta peliltä. Kun siitäkin näyttää olevan useita versioita, niin mikähän niistä mahtaisi olla paras?

Olen pelannut Hackia ja Nethackia vuodesta -93, joskus pelailin Moriaa ja nyt viime aikoina olen kokeillut ADOMia ja se vaikuttaa hienolta. Mitähän muita samantapaisia kokeilemisen arvoisia pelejä löytyisi?

 

Jontsa
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2002 - klo 12.43:   
Enpä sitten tiedä mikä on ja mikä ei virallinen nethack, mutta minun aminetista imuttama versio käyttää MUI:ta ja erittäin hyvä niin. Sitä on tullut tahkottua pari unetonta yötä.

 

Jon
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2002 - klo 13.57:   
Timo P:

ZAngband on suosittu laajennus. Lisäksi on suositeltu KAngbandia ja Pernbandia, joita minulla ei ole ollut aikaa kokella. (tehtävät, yms)

ZAngbandissa ei tällä hetkellä ole Fixed quest -tyypin tehtäviä, joista pidin aiemmin.

 

IKE
Sunnuntaina, 31. maaliskuuta, 2002 - klo 19.20:   
Uusin Nethack 3.4.0 tuntui jo vakaalta. :) Sääli vain ettei siinä ole Aminetissä olevan version grafiikkaa. Joutuu pelaan ASCII-grafiikalla. :(

 

Anu Seilonen
Sunnuntaina, 31. maaliskuuta, 2002 - klo 21.02:   
"Joutuu"? Grrr, kerettiläiset, Ainoa Oikea Nethack on nimenomaan ASCIIta eikä mitään säälittäviä grafiikkaprötöjä. :-)

 

Timo P
Sunnuntaina, 31. maaliskuuta, 2002 - klo 22.39:   
Kyllähän se minustakin on mukavampi pelata ASCIIna, varsinkin kun siihen on tottunut.

 

Lu0maska
Maanantaina, 1. huhtikuuta, 2002 - klo 21.17:   
ASCIIna tietenkin, silloinhan koko peli
on moninverroin jännempikin kun asiat
tapahtuvat oman pään sisällä, sitä
parempaan ei mikään 3d-kortti pysty. ;)

 

J.
Tiistaina, 2. huhtikuuta, 2002 - klo 9.41:   
Jep, kyllä ASCII on se Ainoa Oikea tapa Roguelike pelien pelaamiseen. Tosin meikän 1600x1200 WB-ruudulla täytyy käyttää isoja fontteja (Courier 24 ADOMissa) ettei peli-ikkuna olisi postikortin kokoinen läntti.

 

IKE
Perjantaina, 5. huhtikuuta, 2002 - klo 13.25:   
Arvasin vastaukset viestiini etukäteen. Mutta pysyn kannassani että nykyaikaisissa peleissä pitää olla edes jonkunlaiset grafiikat, että kehtaa näyttää vaikka PC tms. käyttäjälle. Tuo Nethack 3.4.0 on kuin joku 70 tai 60-luvun peli... Mutta silti sitä pitää pelata, on se sen verran hyvä peli.

 

Jon
Perjantaina, 5. huhtikuuta, 2002 - klo 14.13:   
Samalta se Ascii näyttää muillakin koneilla.

 

Timo P
Perjantaina, 5. huhtikuuta, 2002 - klo 15.00:   
IKE: Et taida tietää, että 60-luvulla tai vielä 70-luvullakaan näyttö ei ole ollut itsestään selvä asia tietokoneissa, joten eipä se Nethack niin vanhalta näytä. Ja edelleenkin pelissä tärkeintä on sisältö, ei grafiikka.

 

Jon
Perjantaina, 5. huhtikuuta, 2002 - klo 15.27:   
Roguen kaltaiset pelit edustavat tietokonepelien historian hämärää, eivät modernia karkkikiiltoa. Kyllähän näihin käsittääkseni saa kaikenlaista graafista liittymää, varmaankin vaihtelevalla menestyksellä.

 

J.
Perjantaina, 5. huhtikuuta, 2002 - klo 15.48:   
Roguelikeissä on kuitenkin se outous että kaikki olennot ovat siinä saman kokoisia. Valtava Ancient Dragon vie saman tilan kuin pikkuruinen rotta mikä ei kyllä ole loogista. Tosin jos merkit olisivat eri kokoisia siitä voisi tulla merkittäviä teknisiä ongelmia. Silti, jos sen saisi toteutettua järkevästi se voisi olla mielenkiintoista vaihtelua.

 

J.
Sunnuntaina, 7. huhtikuuta, 2002 - klo 11.57:   
Kokeilin nyt pikaisesti tuota Nethack 3.4.0:aa. Tuntuu ainakin selvästi vakaammalta, eli ei ole kaatunut kertaakaan. Tosin en ole paljoa pystynyt pelaamaan kun karttaikkunan fonttia ei saa vaihdettua. config-fileen FONT-asetus vaikuttaa vain messuihin ja ikkunoiden teksteihin mutta kartan fontti on jokin käyttökelvoton paska topaz-8 tai sitä luokkaa. Pitänee pelata grafiikkalohkoilla niin ei tarvi olla nenä kiinni monitorissa koko aikaa...

 

Janne Sirén
Sunnuntaina, 7. huhtikuuta, 2002 - klo 18.04:   
Modernissa pelimaailmassa jossa Quake näyttää vanhalta ja Doom suorastaan antiikkiselta, Nethack kieltämättä edustaa ihan omaa kategoriaansa. :-) Kertoo toki jotain myös ajasta jossa elämme - mukavaa että vanha lengenda jaksaa edelleen porskuttaa, mukavaa todellakin.

 

Petteri
Maanantaina, 8. huhtikuuta, 2002 - klo 12.45:   
Nethackia kyllä pelaa mieluummin perinteisesti tekstitilassa eri värisillä merkeillä, mutta hiukan monipuolisemmissa peleissä, kuten Angband ja Omega, olisi kyllä hyvä olla edes jonkinlaista grafiikkaa, jotta kokonaiskuvan hahmottaminen helpottuu. Ei tietenkään mitään nykyajan 3d-höttöä vaan toimivaa 8x8 pikselin minigrafiikkaa ja korkeintaan 16 värillä :)

 

J.
Maanantaina, 8. huhtikuuta, 2002 - klo 14.12:   
Muuten kyllä mutta kun ne 8x8-merkit ovat suunnilleen kärpäsenkakan kokoisia länttejä monitorissa (1600x1200-reso). Yritä siinä sitten pelata kun pitäisi työntää nenä kiinni monitoriin että saa selvää mitä missäkin kohti on. Grafiikkalohkot sentään erottaa vähän kauempaa. Ja Topaz on ruma kuin kaksipäinen mutanttisika limasohjossa. Tai ainakin sinnepäin. Jos saisi pelin rullaamaan vaikka Courier 21:llä niin a vot...

 

Jon
Tiistaina, 9. huhtikuuta, 2002 - klo 12.18:   
J. : on totta että roguen-kaltaisissa peleissä saman kokoiset pelihahmot ovat vähän hassuja. Muutos vaatisi käytävien ja huoneiden laajentamista (tällöin tietenkin pelinäkymä pienenisi). Korkeusvaihtelut (värejä säätämällä! :) olisivat myös omaperäistä, kuten se, että hahmoilla olisi myös suunta.

Lohhari voisi koostua esim. 10 merkistä, joista yksi jalka, toinen häntä; kaikilla omat hitpointsit jne..myöskään iso lohhari ei mahtuisi pieneen käytävään.

Ehkä joku jo suunnitteleekin tälläistä peliä?-) Saa käyttää ideoita vapaasti.

 

Petteri
Tiistaina, 9. huhtikuuta, 2002 - klo 14.43:   
J.: Eikös tuohon ongelmaan ole ratkaisuna se, että pelaat peliä omalla screenillään ja laitat resoluutioksi vaikka jonkun 640x480? Tuolla näyttötilalla 8x8-graffat ovat vielä suht selkeitä ja pelitilaakin löytyy.

 

J.
Tiistaina, 9. huhtikuuta, 2002 - klo 15.41:   
Petteri: 19" monitorilla ? Osaatko kuvitella kuinka legoista se olisi ? Peli näyttäisi suunnilleen Duploista kootulta. Eikä se auttaisi siihen että Topaz on RUMA. ADOM pelittää ikkunassa Courier 21:llä, fooband pelittää ikkunassa Courier 21:llä. Miksei Nethack voisi myös ?

 

J.
Tiistaina, 9. huhtikuuta, 2002 - klo 20.15:   
Jon: Itsekin olen miettinyt tuollaista systeemiä, siis erilliset ruumiinosat ja jokaisella omat hitpointsit yms. Yksi mahdollisuus mikäy tuli mieleen olisi käyttää eri kokoisia merkkejä, tietenkin tietyin rajoituksin. Iso lohhari voisi olla vaikka 40 pisteen D, jättirotta vaikka 10 pisteen r ja niin edespäin. Tietenkin täytyisi olla jokin rajoitus ettei kävisi niin että ruudulla olisi rottaa esittävä 5 pisteen r ja 80 pisteen ancient dragonia esittävä D. Yksi mahdollisuus olisi käyttää vakiokokoisia merkkejä mutta osoittaa olennon koko esimerkiksi piirtämällä laatikko kirjaimen ympärille (tosin se ei enää olisi merkkipohjainen). Laatikossa voisi kätevästi myös käyttää eri värejä kuvaamaan olennon tilaa, esmes vihreä=myrkyttynyt, punainen=vuotaa verta yms. Myös olennon resistanssit yms voitaisiin esittää (erillisellä) kehyksellä eri väreillä. Resistansseja voisi olla eri vahvuuksia tai tietty olento voisi olla tavallista haavoittuvampi tietylle elementille yms. Hirviöt voisivat myös aktiivisesti taistella keskenään, muodostaa liittoja yms ja pelaaja voisi saada liittolaisia auttamalla jotain olentoa hädässä.

Tuommoinen olisi tosi namia jos se suunniteltaisiin ja toteutettaisiin hyvin mutta taitaisi olla aika Mission Impossible. Jos joku lähtisi tuollaista toteuttamaan olisi ehkä paras tehdä koodaus oliopohjaisena eli kaikki oliot, esineet yms. olisivat olioita. Se pitäisi kylläkin suunnitella jo alusta asti puhtaasti oliopohjaiseksi ettei tulisi kauhea spagettiviritelmä. Ei taida meikästä olla siihen...

 

santtuz
Tiistaina, 21. toukokuuta, 2002 - klo 3.26:   
asciita tai ei,

kerran pelattuaan sen on jo
nähnyt, eikä se siitä kummene.

miksi jäädä riippuvaiseksi?

:?

 

IKE
Maanantaina, 3. kesäkuuta, 2002 - klo 21.42:   
santtuz: hyvä pointti. Mutta minkä takia ihmiset jää riippuvaiseksi esim. Tetrikseen? Se on niin yksinkertainen. Siksi. Mutta riippuvaiseksi tulemista kannattaa välttää... muihinkin kuin tietokonepeleihin.

 

IKE
Perjantaina, 5. heinäkuuta, 2002 - klo 20.32:   
Näytin Nethackista ASCII ja Aminet versiot PC-käyttäjälle ja Playstation-käyttäjälle. Kumpikahan versio teki paremman vaikutuksen?

 

Timo P
Lauantaina, 6. heinäkuuta, 2002 - klo 13.08:   
No PC:nkin Nethack on ASCII:ta, joten paremman vaikutuksen teki...

Mutta jos (kun) pidät enemmän graafisesta versiosta niin mikäpäs siinä, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

 

JPQ
Lauantaina, 6. heinäkuuta, 2002 - klo 14.47:   
IKE: Parempi riippuvaisuuden kohde kuin tietokone pelit on ehdottamasti käyttöjärjestelmä. Suosittelen teille muillekkin.

 

IKE
Lauantaina, 13. heinäkuuta, 2002 - klo 17.28:   
Timo P: No MikroBitissä oli kuva PC:n graafisesta Nethackista... ja se oli samanlainen kuin Aminetin Nethack. Joten kai siihen saa jotenkin PC:llä grafiikkaa näkyviin. Mutta pointti oli kuitenkin se, että graafinen teki paremman vaikutuksen.

JPQ: Jaa. Aikoinaan tuli pelailtua paljon. Nykyään ei juuri ollenkaan, koska ei riitä aikaa pelaamiselle enään. Tulla riippuvaiseksi käyttöjärjestelmästä? Tuo on jo uutta minulle.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: