A1200:sessa HD asema?

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 02/2002 » A1200:sessa HD asema? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Nakkel
Perjantaina, 1. helmikuuta, 2002 - klo 22.45:   
Kuulin tuoreen Amiga hankinnan yhteydessä että uudemmissa A1200:sissa olis sisäinen HD(1.44MB) korputin, ja tahtoisin tietää pitääkö tämä paikkaansa ja miten saan sen mahdollisesti pelittämään HD:na.

Kaupan yhteydessä tullut DELL:in ulkoinen HD asema toimii ihan hyvin, mutta tuo sisäinen hilavit(k)utin ei suostu tekemään ku tavallisia 880 levyjä... Missä vika?

 

ml
Lauantaina, 2. helmikuuta, 2002 - klo 13.08:   
Jotta Amiga pystyisi handlaamaan 1.44/1.76 MT korppuja kyseisillä kapasiteeteilla, levyn pitäisi pyöriä puolella kierrosnopeudella 150 rpm. Tavallisissa PC:n halvoissa korputtimissa ei tuota ominaisuutta ole. Amiga Technologiesin A1200:sissa on käytetty HD-korputtimia, jotka pyörittävät nopeudella 300 rpm. Amigaa varten oli esim. A3000:sissa kaksinopeusasemia, joissa on sekin ero, että asema osaa pyydettäessä kertoa onko asemassa DD- vai HD-korppu.

 

Janne Sirén
Lauantaina, 2. helmikuuta, 2002 - klo 13.13:   
ESCOMin vuonna 1995(-96?) valmistamissa Amiga 1200 -malleissa (erotat mallit siitä lukeeko niiden _tarrassa_ vasemmassa ylänurkassa AMIGA vaiko Commodore Amiga, ensin mainittu on ESCOMin) todellakin on tavallinen PC:n HD-asema jota on lisäelektroniikalla modifoitu pelittämään Amigan DD-asemana (ainakin aluksi tämä aiheutti muutamia yhteensopivuusongelmia). Syynä olivat kustannukset tai vanhojen DD-asemien saatavuus.

Asema ei siis ole Amigan HD-asema, joka perinteisesti on ollut erikoinen puolinopeusasema (HD-levyjä luetaan tavallista hitaammin) jotta levyasemasta vastaava Paula - jota ei ole muutettu sitten vuoden 1985 - pysyisi perässä. Tällaisia asemia oli mm. Commodoren valmistamissa A4000- ja A4000T-malleissa ja ne pystyivät lukemaan PC:n HD-levyjen lisäksi Amigalle alustettuja 1.76 Mt:n HD-levykkeitä. Joitain ulkoisiakin HD-asemia Amigalle on saatavissa.

ESCOMin A1200:ssa oleva asema toimii siis sellaisenaan vain Amigan DD-asemana. On kuitenkin olemassa ohjelma HiDensity

http://ftp.sunet.se/pub/aminet/hard/hack/HiDensity.lha

joka mahdollistaa erikoisformaattisten HD-levyjen käytön ao. asemalla. Se ei kuitenkaan muistaakseni ollut hirveän toimintavarma, kokeilemisen väärti kuitenkin varmasti (joskin aika turha sikäli että sinulla on jo HD-asema).

Ulkoinen DELLin asema on ilmeisesti se todella slim läppäreille tarkoitettu malli? Se kuulemma toimii Amigalla hyvin vaikkei sitä Amigaa varten edes ole tehty. Siinä ettei sisäinen malli toimi HD:na ei ole mitään vikaa.

 

JPQ
Lauantaina, 2. helmikuuta, 2002 - klo 22.15:   
On muuten paulaa muutettu. Sen verran että isompaa chip muistia pysyy käsittelemään.

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 4. helmikuuta, 2002 - klo 12.38:   
Catweasel lienee kanssa yksi hyvä (paras?) keino liittää
HD-korppuasema. Itse olen välillä haaveillut moisen laittoa,
kun muistaakseni se tukee myös 2.88 Mt:n (XD?) asemia, ja
sellainen olisi yhdessä 486:ssa tuossa joutilaana. Toiminee
Amigalla PFS2-filesysteemillä lähes 4-megaisena. Tosin ei
taida nykyään enää olla tarpeeksi paljon käyttöä, vaikkakin
olisihan sillä mukava leuhkia jos ei muuta. ;)

 

M.Kuuva
Maanantaina, 4. helmikuuta, 2002 - klo 14.24:   
Minulla muuten on noita 2.88MB levareita, jos kiinnostaa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: