Mayday!! ONGELMA

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 03/2002 » Mayday!! ONGELMA « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 9.36:   
Eli bootissa kone meni jumiin, ensin postin vuoron perään Startupista kaikki patchit MCP, VisualPref, FBlit... Ei auttanut joten palautin C: n varmuus kopiosta, eli kopion Directory opuksella. Epäilin että olisin poistanut vahingossa jotain oleellista. Kopioinnin jälkeen bootissa tuli virhe ilmoitus Setpatch file is not executable, testailun jälkeen totesin että kaikki juuri kopioidut olivat "Not executable" Eli jos nyt kopion jotain, mitä vain muuttuu file Not executableksi......

esim.
DIR: file is not executable, tai execute: file is not....

Oisko jokin virus? En haluaisi vetästä system osiota sileeksikään, olisiko ehdotuksia?? Käytän WB3.9 Remapollon avulla. Aikaisemmin järjestelmä toiminut mainiosti.

 

Janne Sirén
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 11.53:   
Tarkistapa onko tiedostoilla e-flagi päällä. Pitäisi näkyä list-komennolla. Syntaksi taisi olla protect +e tiedostonimi jolla saat e-flagin päälle... jos e-flagi ei ole päällä niin tiedostoa ei voi suorittaa.

 

Ibe U
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 16.02:   
Saiskohan ton ongelma korjattua jotenkin helposti?

Ei oikein jaksais käydä koko c:tä läpi noin

Ja toisekseen mikä sen on aiheuttanut???

 

jPV
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 16.19:   
Kuulostaa juuri samalta ongelmalta mikä mulla oli jokunen vuosi sitten. Syynä oli virus...muistaakseni Hitchhiker4. Eli se tarttui kaikkiin ajettuihin ja kopioituihin käskyihin ja ohjelmiin, jotka sitten toimivat satunnaisesti. Suosittelen, ettet yritä käyttää konetta ennenkuin tarkastat jollan suht ajantasalla olevalla viruskillerillä. Esim VirusZ uudehkon xvs.libraryn kanssa on hyvä.

 

jPV
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 16.23:   
Ja se protectin syntaksi oli toisin päin, eli "protect tiedosto +e". Toki wildcardit toimii, ettei esim koko c:tä tarvi käsky kerrallaan käydä läpi, vaan "protect c:#? +e" toimii.

 

Mika Hanhijärvi
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 17.12:   
Niin ja Startup-sequencelle jne scripteille myös flagi s on oltava
asetettuna.

 

jPV
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2002 - klo 23.06:   
miksuh: itseasiassa ei tarvi :)

 

TSK
Maanantaina, 25. maaliskuuta, 2002 - klo 23.24:   
Missä vika kun vaihdoin Amigaan toisen kiintolevyn niin sen jälkeen on kiintolevyn valo palanut kaiken aikaa. Eristin vian osittain CD-ROM-ajuriin. CD-ajurin kun jättää lataamatta niin valo toimii normaalisti ja kun on CD-ajuri käytössä niin valo palaa kaiken aikaa vaikkei levyllä ole toimintaa eikä CD-levyä asemassaan. Tätä ongelmaa ei ollut kuitenkaan vanhan kiintolevyn kanssa joka oli Quantumin n. 2 gigainen malli. Nykyinen on Western Digitalin n. 4 gigainen. Kone A1200 ja levy kiinni 1200:n omassa IDE-väylässä. OS on 3.9 (3.1 ROM). Missähän vika voisi olla.

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 22. toukokuuta, 2002 - klo 11.32:   
AUTTAKAA!!!!!!!!!

Tässä olisi yksi ongelma, johon tarvitsisin taas kerran apua:

1400 Athlon koneessa on asennettuna W98 ja kaksi n. 41Gt IBM Deskstar kiintolevyä. Koneessa on ollut jotain ongelmaa (en tiedä vielä tarkemmin, kaverini kävi paikalla) ja siihen uudelleen asennettu winkkari. Samassa secondary kovalevy hukkasi itsensä. 75% käytössä tilasta 25% vapaana. Tiedostojäljestelmäksi ilmoittaa "unknown". Tiedot levyllä erään muusikon julkaisemattomia kappaleita ja siksi tärkeitä.

 

Ville
Torstaina, 23. toukokuuta, 2002 - klo 11.22:   
Ibe U: Ongelma ratkeaa vaikka näin....

Ensin hommaat vaikka VirusExecutorin

http://home4.inet.tele.dk/vht-dk/amiga/download.htm

ohjelmalla tarkistat kaikki kiintolevypartitiot ja 'siivoamisen' jälkeen käynnistä DirectoryOpus: valitse kaikki hakemistot ja tiedostot ja valitse 'protect' -käsky. Ruksaa flagit RWED ja muutos kaikkiin (ALL). Voit sitten myöhemmin halutessasi vaihtaa kaikkiin scripteihin sen script-flagin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: