Kiihdytinkortit

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2001 » Viestit 03/2001 » Kiihdytinkortit « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Terho Henriksson
Lauantaina, 24. helmikuuta, 2001 - klo 14.36:   
Mikä on paras kiihdytinkortti Amigaan? Toimiiko kiihdytinkortilla varustettu Amiga luotettavasti? Onko kiihdytinkortti hintansa arvoinen vai ostaisitko mieluummin tehokkaamman Amigan, jos sellainen olisi saatavilla?

Mikä on mielipiteesi Eyetechin AmigaOne-korteista. Aiotko hankkia sellaisen lähiaikoina?

 

Pentti
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 10.25:   
Paras on tietenkin PPC/060 kortti, sellainen
on vain törkeän hintanen. Sitten siihen tietysti
permedia kiinni, joka on myös törkeän hintainen.

Kiihotinkortti ei todellakaan ole hintansa (7 kmk)
arvoinen koska sillä hinnalla saa varsin mainion
PC:n jossa sitten voi käyttää UAE:ta.

Tietysti voisin ostaa tehokkaamman Amigan jos
sellainen olisi tarjolla, kukapa ei.

Jos Eyetechin PPC kortti ei maksaa liikaa, sellaisen voisi ostaa.
Tosin pitää odottaa ensin että joku hyväuskoinen ostaa sen ensin
jotta voi varmistua ettei se ole täys susi.

 

Teemu K
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 11.16:   
Itse olen ajatellut, että SharkPPC ja esim. Blizzardin 060 yhdistemlmä tulisi olemaan ihan loistava jos SharkPPC:tä vain tullaan tukemaan esim. MorphOs:lla. Ei tarvitse ostaa erikseen ainakaan uutta 68k turboa kun vanhakin käy ja saa samalla bonuksena PCI-paikat. SharkPPC:n hintakaan ei ole kovin hirveä ellei joudu ostamaan kerralla Mediatoria ja Sharkia plus ehkä vielä joku toinen 68k kiihdytinkortti.

Mutta aika näyttää miten Shark tulee paikkansa lunastamaan...toiveet ovat kyllä korkealla. :)

-W

 

Janne Sirén
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 14.21:   
Eikä sovi unohtaa AmigaOnea, joka tulee olemaan (jos tulee) eräänlainen kiihdytinkortti vanhoille Amigoille. Tosin pelkäksi kiihdytinkortiksi sitä tuskin kannattaa jättää. :-)

 

Tripper
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 18.25:   
Ja sitten on vielä tämä surullisen kuuluisa BoXer, johon monet ovat luottamuksensa hukanneet. Vaikka kyseessä ei ole kiihdytinkortti, vaan lähinnä vastaan tuohon AmigaOne päivityksen tapaiseen laajennukseen. Tänään juuri Boingworld.comista luin, että BoXerin proto olis valmis näytettäväksi kuukauden päästä, mut mitään lupauksia tällä kertaa ei annettu itse sarjatuotannosta. Mä ainakin jo epäilen koko touhua jo :)

 

Janne Sirén
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 21.37:   
Huvittavaa ajatella, että BoXeRia esiteltiin ensikerran messuilla vuonna 1997. Siitä on jo aikaa. :-) Tosin sittemmin se on rakennettu käytännössä uudestaan, mutta viivästykset ovat olleet aika monumentaalisia - nytkin protoa lupaillaan taas kuukauden parin sisään:

http://www.amiga.org/article.php?sid=480&mode=thread&order=0

Kyllä se ehkä sieltä joskus tulee, mutta ihan eri asia sitten on, onko sille enää mitään markkinoita. Sääli.

 

Kimmo Kannala
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2001 - klo 0.01:   
ÖÖh, niin siis...
AmigaOne1200 ja AmigaOne4000 ovat laajennuksia nykyisiin koneisiin, mutta toimivat jossain vaiheessa myös ilman nykykoneita.
AmigaOne tullee olemaan itsenäinen emolevy (ei AGA yht sop).
Boxer tulee olemaan itsenäinen emolevy (AGA yht. sop).

Peesee rauta on niin sikamaista lannoitetta että sen päällä en ilkeä Amigaa emuloida.
Jos jonain päivänä pakasta vedetty Duron800 alkaa stabiiliksi, niin palataan asiaan.
Epäilen kyllä että Duron800 ajaa Amiga sovelluksia hitaammin kuin 68060. Mualimalla liikkuu niin monenlaisia käsityksiä UAE:n nopeuksista ja käyttökelpoisuudesta, että omin silmin pitää päästä
(uudestaan) kokeilemaan.

Itse Ajattelin rakentaa A4000:n kaveriksi AmigaOne1200 tornin, noin 500MHz PPC:llä...

 

Terho Henriksson
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2001 - klo 16.16:   
bplan GmbH on julkistanut että ensimmäiset Pegasos-emolevyprototyypit ovat valmiit. Kyseinen emolevy mahdollistaa Linuxin ja MorphOS:n käyttämisen samassa koneessa. Tässä voi olla potentiaalia jatkossa.
http://www.bplan-gmbh.de/news/news02_e.html

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2001 - klo 9.10:   
Mielestäni tuo Amiga One vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja toivottavasti myös ostamisen arvoiselta laitteelta. Päästäisiin vihdoinkin eroon noista PPC-ohjelmia hidastavista "content switch":stä (ja varsinkin Blizzardien 32 bittisestä muistiväylästä)kun kaikki saataisiin pyörimään PPC:llä. (Mikäli olen oikein ymmartänyt niin m68k:ta emuloidaan PPC:llä) Lisäksi voitaisiin käyttää noita halpoja (ja nopeita)PC:n muistikampoja ja PCI- ja AGP-väyläpaikkoja/paikkaa. Kuuluihan tuohon myös uusi IDE-ohjain joka tekee esim. PowerFlyerin tarpeettomaksi. Mielessäni on käynyt myös Mediator+SharkPPC, mutta tuo Amiga One vaikuttaa hieman siistimmältä ratkaisulta, vaikkakaan vanhoja turboja/emon 68k:ta ei voikkaan käyttää kuten Mediator+SharkPPC yhdistelmässä. Mutta tuskin tuo on haittakaan kunhan m68k-emulaatio saadaan vain mahdollisimman yhteensoipvaksi (ja nopeaksi) niin uskoisin jo G3:n hakkaavan 060 selvästi, puhumattakaan jostain 733Mhz G4:sta joka Applen mukaan on 57% nopeampi kuin 1.5Ghz Pentium 4!!

Aika näyttää, mutta täytyy sanoa että pitkään aikaan ei Amiga-maailmassa ole ollut tekeillä näin mielenkiintoisia asioita. Toivottavasti niistä tulee totta! :)

 

Janne Sirén
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2001 - klo 23.44:   
Eyetech on julkaissut pari AmigaOnen skeemaa:

http://www.eyetech.co.uk/amigaone/

 

Harri Töyrylä
Lauantaina, 3. maaliskuuta, 2001 - klo 18.18:   
Paras kelpaa!
Ostin tuossa 1997 604e200/060 kortin joka maksoi silloin ~8500mk HUH! ja siihen 128M muistia ~1500mk HUH! HUH!
Olen täss viimeiset 4 vuotta odotellu ppc suurempaa hyötykäyttöä ,mutta eipä ole kuulunut
muutakuin AmigaAMP ja APUS -- odotellaan.
Tulin tuossa vuosi sitten ylikellotettua ppc 200 -> 233, tuli myös tehtyä kestävyyskoe vahingossa, ppc oli nimittäin 48h ilman tuuletusta "UPS"
ei hätiä'mitiä kone toimii edelleen moiteettomasti. :)

 

Erkki Vaaja
Maanantaina, 5. maaliskuuta, 2001 - klo 1.30:   
Huhuu... tai pikemminkin päivää!

Haluaisin vain näin ohimennen tiedustelle onko kellään ollut ongelmia A3000(T) koneeseen liitetyssä CyberstormPPC kortissa joka on tehty DCE:n aikana? Tai onko kellään tietoa että onko korttiin tehty muutoksia phase5 tuotannon loputtua? Kyselyni mielenkiinto vain johtui siitä olen nähnyt tänään DCE:n valmistaman CyberstormPPC 233 50/060 kortin joka ei aluksi toiminut ja aikani sitä tutkittuani huomasin että prosessori oli asennettu siihen VÄÄRINPÄIN!!!!!!!! Kortti alkoi toimia kun laitoimme 060:n oikein päin muttä PPC prosessori ei inahdakkaan. Sama on käynyt kerran aikaisemmin 060 oli kuitenkin oikenpäin ensimmäisellä kerralla. Kyseessä on kaverini kortti ja siksi voidaan lukea pois koneviat ja softahäiriöt koska olen testannut korttia omassa koneessani jossa tälläkin hetkellä humisee phase5 tekemä 233 PPC. Haluaisin vain tietää onko vika yleinen vai vaan sattunut kaverilleni kahdesti peräkkäin. Pyydän anteeksi kirjoitusvirheitä ja aidinkielellisiä sanahirviöitä se johtuu suunnattomasta väsymyksestä!

 

J.a.b
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2001 - klo 13.45:   
Ostin noin vuosi sitten Blizzard PPC 040/603/240 MHz turbon tonnilla!.Ostin myöhemmin BVision grafikka kortin ja en ole katunut!.Kannattaa ostaa jos saa halvalla!.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: