Amiga video- ja kuvankäsittelykäytöss...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2001 » Viestit 03/2001 » Amiga video- ja kuvankäsittelykäytössä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Terho Henriksson
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 11.53:   
Amigan vahvuuksiin on ainakin parhaina aikoina kuulunut video- ja grafiikkatyöskentely. Miten mielestäsi on asianlaita nykyään kun Macintoshit ovat vallanneet kuvankäsittelyalan ja nykyään jo perus iMacilla pystyy editoimaan digitaalivideota. Onko Amigalla käyttöä enää tällä alueella?

 

Jontsa
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 12.04:   
Itse käytän Amya monen muun ohella kuvan käsittelyyn. Kuvien korjailua ja muuta valokuvaamolle.

Amigan puolelta käytössä on IFX3.2, ScanQuix5, Turboprint ja monia muita. Mutta käytän paljon AdobePhotoshop 4:sta Macemulaatiolla. PhotoShop on mielestäni ehdoton ykkönen kuvankäsittelyssä. Ikävää vain että sitä pitää käyttää emulaation kautta.
Löytyyhän niitä vaihtoehtojakin. IFX4:sta olen katsellut ja ArtEffectia, mutta ei ole vielä tullut hankittua.

En vaihtaisi Amigaani mihinkään kuvankäsittelyssä. Kunnon PPC tukea vain kaipailen kovasti.
Softatkin maksavat maltaita, mutta ei kunnon ohjelmat kovin halpoja ole Windowsillekkaan.

 

Kimmo Kannala
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2001 - klo 17.43:   
Mielestäni Amiga rulettaa kuvan käsittelyssä kun pitää saada suht simppeliä mutta kuitenkin näyttävää ja NOPEASTI. Siinä missä PC buuttaa on Amigalla jo pätkä GIF animaatiota valmiina.

Itselläni on suurin murhe kuvan käsittelyyn liittyen se että miten saan kohtuukustannuksin scannerin käyttööni, ilman että sitä pitää käyttää wintoosaromun avulla. (SCSI on liian kallis ratkaisu, Amiga ei vielä tue USB:tä, parallel on liiiiiaaaannnhhiiidaaassss)
Tod näk. AmigaOne ratkaisee ongelman, mutta hintaa tulee sillekin...

 

Terho Henriksson
Torstaina, 1. maaliskuuta, 2001 - klo 20.11:   
Onko kellään kokemusta Photogenigsin uusimman version (demo tai täysversio) käytöstä Amigalla, PC:llä tai Linuxilla? Kerro käyttökokemuksistasi.

 

Terho Henriksson
Perjantaina, 2. maaliskuuta, 2001 - klo 19.43:   
Amiga.org uutisoi elokuvasta jossa on 99.9%:sti käytetty tuotannossa Amigaa.

-- we used an A2000 for all audio and original soundtrack material and an A4000 for all video, visual effects, 3D animation and editing.

We use a Toaster 4000, PAR with two Quantum drives (both above 6 GB), Image FX 2.6, Morph Plus, TBC IV, Personal Paint, a few plug-ins and shareware/freeware...all running at 25MHz on the A4000. On the A2000, we use Bars & Pipes pro with ARexx synchro to Studio 16. Also, Finalwriter is on this system for all scriptwriting, etc.

 

IKE
Torstaina, 29. maaliskuuta, 2001 - klo 13.46:   
Kyllä Amigalla edelleen on käyttöä video- ja grafiikka käytössä, erittäin paljonkin. En tiedä sinusta mihin tarvitset/teet video- ja grafiikkatyötä, mutta itse teen Amigallani videoita. Tässä mielessä Amiga on edelleen parempi hankinta kuin PC. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Maceissä ei ole vakiona videoliitäntää, joten se päihittää myös Macin tässä suhteessa.

Riippuu siis mitä sinun täytyisi saada tehdyksi ja onko hinnalla väliä. Amigaa on saatavissa kalliilla ja halvalla (ohjelmisto ja laitteisto puolella) tähän tarkoituseesi. Kaikki ei välttämättä tarvitse genlockeja, vaan perus Amiga Scalalla varustettuna riittää kaikkeen oleelliseen. Mikäli videoiden ja multimedian tuottaminen kiinostaa niin kannattaa tutustua ScalaMM400:seen. Mm. Assembly tapahtuman screenien pyörittämiseen käytetään Scalaa.

Ja edelleen, mikäli joukossamme on opiskelijoita: Scala sopii erityisen hyvin erilaisten esitelmien ja muun tueksi. Onpa ainakin vaikuttanut allekirjoittaneen saamiin arvosanoihin ja kurssiarvosanoihin positiivisesti.

Eikä ohjelma ole edes kallis, ainakin jos ostaa jostakin AmigaFormat-lehden CD:n missä oli ohjelman MM300 versio.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: