A500 to hdmi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2021 » A500 to hdmi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 24. lokakuuta, 2021 - klo 20.34:   
http://flux.mbnet.fi/saku/amigahdmi_1.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/amigahdmi_2.png
https://www.ebay.com/itm/255101491435

Tuli jo maaliskuussa hommattua raspi zero pohjainen hdmi-adapteri A500 koneelle. On jäänyt vähälle käytölle, koska tiettyjen värien kohdalla vilisee pinkkejä pikseleitä. Erityisesti huomaa aloituskuvassa mustan ja sinisen värin rajalla. Eri telkkareilla ei ole vaikutusta, koska tulee muistikortille kuvaruutukaappauksessa. Kokeiltu eri A500 versioita, nyt 6A-emossa, ei vaikutusta. A500plussa vielä testaamatta, adapterissa on jumpperi super deniselle.

Asetusten säädöllä kuvanlaadun saa vain huonommaksi. Ajattelin, että uudemmat ohjelmistoversiot olisivat auttaneet, mutta ei vaikutusta. Ebayssa on myynnissä erilainen CPLD-mallinen adapteri, jossa hehkutetaan "This adapter uses a CPLD to pass the RGB and sync signals from the Amiga 500 Denise socket to the Rasperry Pi Zero. It derives the pixel clock in a very different way to the c0pperdragon design and therefore does not require a jumper for Denise / Super Denise and has no “sparkling” pixel issues."

Onko pinkit pikselit adapterin ominaisuus vai onko tuo adapteri rikki? Kannattaako tilata tuo CPLD adapteri?

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 24. lokakuuta, 2021 - klo 21.36:   
Muistin, että skrolli-lehdessä oli juttu adapterista, mistä selvisi, että kipinöinti kuvassa on normaalia. Miten tuollaista kuraa tehdään. Laitoin tilaukseen CPLD version.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 10. marraskuuta, 2021 - klo 3.14:   
http://flux.mbnet.fi/saku/amigahdmi_3.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/amigahdmi_4.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/amigahdmi_5.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/1081_1.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/1081_2.jpg

CPLD-adapteri täytti odotukset. Kuvanlaatu on moitteeton. Hyvät kuva-asetukset eivät ole itsestäänselvyys, mutta automaatti kalibrointi hoitaa homman itsestään, kunhan paikoillaan oleva kuva on riittävän detailirikas.

Nyt kelpaa pelailla super cars kakkosta, turbo rakettia unohtamatta, 65 tuuman oled-telkkarilla. Äänet ovat kytketty suoraan onkyo-kotiteatterivaffiin. Maadoitettujen töpseleiden takia 50 hz hurina oli odotettavissa, mikä hoitui oikeaoppisesti suojaerotusmuuntajalla, ettei maalinjaa tarvitse katkoa.

Oledin musta on pelottavan mustaa. Hieman kuin chunghwan putkella oleva 1081 verrattuna viereiseen hilipsin putkella varustettuun 1081. Oledin oikealla puolella oleva samsungin 51 tuuman plasma on luonnostaan harmaa sammutettunakin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: