Apuja indivisionin sekä RTG-kortin ka...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Apuja indivisionin sekä RTG-kortin kanssa. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 11. elokuuta, 2021 - klo 17.49:   
Minulla on vanha Acer AL1713 lcd-näyttö joka ei suostu synkkaamaan A1200 tai A4000 Indivision Mk1:n kanssa. Molemmat scan doublerit toimivat uudemman Asuksen näytön kanssa ja Acer synkkaa PC:n kanssa. Amigoissa Acer vain vilkuttaa virtalediä ja ruutu on pimeä. Ainoa sisääntulo monitorissa on VGA.

A4000:ssa puolestaan on Indivisionin lisäksi piccoloSD64 RTG-kortti, joka ei tunnu haluavan toimia 3.1.4/AmigaOS3.2 yhdistelmän kanssa. Diagnostiikka näyttää kortin toimivana ja Picasso96 asentuu nätisti, laittaen Piccolon Devs/Monitors -kansioon.

Picassomode käynnistyy ja listaa Piccololle joukon näyttötiloja, joita ei pysty kuitenkaan editoimaan ja jotka eivät näy Screenmodessa. Jos Picassomodessa yrittää luoda uusia itemejä tai poistaa olemassaolevia eli siis käytännössä raahata hiirellä jotain, koko järjestelmä kaatuu ja heittää gurun.

RTG-tilat ja niiden luonti on toiminut kuitenkin 3.1/3.9 -combolla.

Mikä neuvoksi?

 

jlavi
Käyttäjätunnus: jlavi

Rekisteröity: 2-2021
Keskiviikkona, 11. elokuuta, 2021 - klo 21.51:   
Jos se nyt yhtään lohduttaa, minulla on Vampire V4+, eikä se toimi Sony Bravian telkkarin kanssa. Parin monitorin kanssa toimii ok.

 

Juha
Käyttäjätunnus: jma

Rekisteröity: 6-2010
Torstaina, 12. elokuuta, 2021 - klo 7.34:   
Onko käytössä vanha p96 vai uusin icompin versio?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 12. elokuuta, 2021 - klo 11.22:   
Oletko ostanut uusimman version P96 ohjelmistosta?

Itse olen palannut kaikissa koneissa OS3.9, koska 3.1.4 tuottaa omat ylisepääsemättömät onglemansa, vaikka sen kanssa, että jos järjestelmä osio menee kuralle, ei ole mahdollista bootata ilman startup-sequenceä shelliin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 12. elokuuta, 2021 - klo 11.24:   
Mitä taas tulee näyttöihin, niin käytän kaikissa koneissa vanhoja LCD-TV:itä, myös niissä joissa on scandoubleri. Nämä näyttäisivat toimivan parhaiten "vanhojen" näyttötilojen kanssa ja omaavan suurimman toleranssin.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 15. elokuuta, 2021 - klo 11.04:   
Ihan Aminetin versiolla P96:sta mennään.

Huomasin tosin, että systeemi kaatuu, jos yritän raahata ihan mitä tahansa ikonia ihan missä ikkunassa tahansa, joten ei ilmeisesti ole Picassomoden ongelma pelkästään. Mistähän tuokin johtuu? Jouduin jo kerran asentamaan workbenchin uusiksi sen takia ja nyt tuntuu tekevän sen taas.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 27. lokakuuta, 2021 - klo 23.22:   
Löytyisikö Oulusta jotakuta A4000:n omistavaa, jolla olisi mahdollista kokeilla tuota Piccoloa omassa koneessaan? Saisin sillä haarukoitua vian joko omaan koneeseen tai sitten tuohon Piccoloon.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. huhtikuuta, 2022 - klo 18.03:   
Päivitystä. Alan epäillä jotain rautavikaa jossakin. Bootin diagnostiikka, showconfig ja Sysinfo näyttävät Piccolon. Picasso96Mode ja Picasson debug työkalu eivät ole kortista tietääkseenkään. Käynnistyksen yhteydessä tulee myös virheilmoitus Picasso96: Could not create graphics board context for PiccoloSD64. Kortin ajuri löytyy Devs/Monitorsista. Myöskään ZorRAM ei enää toimi. Se tosin heittää jo bootissa punaisen listauksen.

Pieni epäilys on, että Buster 11 on heittänyt lusikan nurkkaan, ainakin osittain. Minulla olisi Buster 7, mutta tuo 11 ei ole kannalla ja en itse ainakaan tässä vaiheessa lähtisi sitä yrittämään vaihtaa. Sitä ennen haluan kokeilla nuo kortit toisessa koneessa ja mikäli toimivat siinä, niin sitten pitäisi kokeilla toista tytärkorttia omassa koneessa. Tytärkortin liittimen juotokset jo freesasin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 28. huhtikuuta, 2022 - klo 18.22:   
ZorRAM pastajuotoslaatu kannattaa kyseenalaistaa ainakin. Omassa kortissa katosi puolet muistista yhtäkkiä pois ja löysin täysin kullan varassa olevan pinnin jossa ei ollut tinaa ollenkaan. Se oli äkkiä korjattu.

Buster ei välttämättä ole rikki vaan joku A4000 emolevyn läpivienti on voinut pettää. Näin kävi omassa emolevyssä Bridgetten kanssa. Läpivientiin voi valmistusprosessissa jäädä syövytysainetta pieni määrä lakan taakse jumiin ja se voi syödä vielä vuosien päästä läpiviennin yhteyden poikki. Toki vuotaneet elkot ja patteri myös tekevät samalla tavalla tuhojaan, mutta jos kumpiakaan ei ole lähellä voi kyseenalaistaa VIAt (läpiviennit).

Jos Piccolossa on elkoja, nekin kannattaa vaihtaa jo.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. huhtikuuta, 2022 - klo 18.53:   
Jossakin ketjussa oli Bridgetten huono juotos tosiaan aiheuttanut, etteivät kortit toimineet ollenkaan. Itse Bridgettehän taitaa olla pintaliitoskomponentti? Korjasin hiljattain yhden EuroPC:n, jossa Varta oli tehnyt tuhojaan. Siinä oli myös vastaavanlainen pintaliitoskomponentti, jossa yksi jalka oli hukannut yhteytensä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 28. huhtikuuta, 2022 - klo 20.16:   
Kyllä, Bridgette on pintaliitoskomponetti ja niin on Buster ja muut PLCC-koteloisetkin. Käytännössä Kaikki mikä jalat eivät mene piirilevyn läpi puolen ovat pintaliitoskomponentteja.

Poistamisen kannalta merkittävin ero Bridgetten ja Busterin välillä on se, että ensimmäiselle ei ole kantaa, jossa huolellisen siistimisen jälkeen testata onko komponentti vielä ehjä. Jos Busterin irroittaa kannattaa minun mielestäni ehdottomasti laittaa sen paikalle PLCC84-kanta. Tiedä vaikka joidenkin vuosien päästä joku tekisi vielä uuden version Busterista.

Tämä tietysti vain minun mielipiteeni kaikelle löytyy aina vastustajansa, kuten piirien kannoille laittamiseenkin, mutta onneksi yleinen mielipide on kääntynyt aina vaan enemmän kantojen kannalle. :-)

Indivisionit ja muut PLCC-päälle painettavien tuotteiden käyttö tietysti ei onnistu, silloin kun PLCC-piiri on kannalla.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 28. huhtikuuta, 2022 - klo 21.41:   
Kannattaisiko minun tarkistaa kuitenkin vedot Bridgetteltä sinne mihin se kytkeytyy, ennen kuin alan mitään juottelemaan irti? A4000:n kytkis löytynee jostain?

EuroPC:stä löytyi hyvät kytkikset ja sain sen avulla löydettyä kaksi poikki mennyttä vetoa.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 29. huhtikuuta, 2022 - klo 23.13:   
Jos olisin samassa tilanteessa, mittailisin yhteydet ja huomioviivaisin yhteydet A3 tulostettuun skemaan reitti reitiltä kunnes ei ole enää mitään mitattavaa.

Kyllähän siinä aikaa menisi ja voisi käydä tylsäksikin, mutta asettaisin jonkun tavoitteen, että tänään mittaan tietyn määrän ja sitten teen muuta. Näin edistyminen on väistämätöntä.

EuroPC tapauksessasi taisi olla mielekkäämpääkin, jos tiedossa oli jo että paristo on vuotanut joskus ja emolevyssä on vikaa.

Jos haluaa tehdä vähemmän vianhakua, mutta maksaa enemmän voi myös hankkia esimerkiksi tälläisen ja varmistus näin onko omassa jotain vikaa: https://amigastore.eu/en/760-amiga-4000d-daughter-board-b-v12.html

Tietysti myös pitää olla tehtynä elkojen vaihdot sekä emolevyyn että tytärkottiin, jos ei ole tehty ne saa molempiin esimerkiksi täältä daughterboardiin:
https://amigastore.eu/en/459-capacitor-pack-for-amiga-4000d.html#/

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 30. huhtikuuta, 2022 - klo 1.05:   
Emon elkot on kertaalleen vaihdettu. Tytärkorttiin voisi kyllä vaihtaa.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 30. heinäkuuta, 2022 - klo 17.32:   
Vähän päivitystä. Piccolo lähti pelittämään pakottamalla sen Zorro II -tilaan. Vähän vaikuttaa, että Busteria tukevista GAL -piireistä joku olisi antautunut.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 3. elokuuta, 2022 - klo 21.34:   
Onkos tuo http://www.amigapcb.org/ tuttu? Siitä voisi olla joskus apua. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: