Amiga 2000 Poweri

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2020 » Amiga 2000 Poweri « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

appas
Käyttäjätunnus: appas

Rekisteröity: 4-2017
Tiistaina, 8. joulukuuta, 2020 - klo 18.04:   
Muistin kirjoittaneeni jo tällaisen aiheen tänne, mutta koska en sitä löytänyt, niin tässä olisi.
Eli: miten muuntaa jenkki-Amiga 2000 Suomi-sähköverkkoon sopivaksi?

Amigoille on tällaisia ATX-sovittimia: http://amigakit.amiga.store/product_info.php?products_id=998
Tuolla tuotesivulla sanotaan "Adapter simply plugs onto a standard ATX Power Supply and into Amiga 2000 motherboard as shown in picture below". Eli nyt kysymykseksi jää: mikä ATX-virtanen olisi sopiva A2000:een? Haluaisin siis saada sen alkuperäisen virtalähteen paikalle koteloon. Kuormana olisi Amiga 2000 ja Video Toaster -kortti. AmiGaragen Tapio neuvoi myös, että virtalähteen tulisi olla riittävän "laadukas" - mitä tämä sitten tarkoittaakaan?

Löysin myös sivun http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_PSU/amiga_psu.html , jossa puhutaan erilaisten virtalähteiden käyttämisestä Amigan kanssa. Yksi näistä on PicoPSU: https://www.onlogic.com/computers/components/power-supplies/picopsu/
Eli mikä noista olisi riittävä tälle Toaster 2000 -kokoonpanolle? Entä onko suositella tuon PicoPSU:n kanssa sopivaa 12VDC-virtalähdettä - jonka siis toivottavasti saisi asennettua sisäisesti Amigaan?

Kumpi olisi järkevämpi: ATX-PSU vai PicoPSU+DC-muunnin? Entäs nuo kumpaakin koskevat tarkentavat kysymykset? Olen aika ummikko sähköasioissa, mutta kun Toaster-kokoonpanoja ei ole myyty kuin jenkkimalleina, niin koska sellaista hamuan, niin edessä olisi juuri tämä muunnos.

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 8. joulukuuta, 2020 - klo 18.50:   
ATX-PSU luokkaa 350W.

Mikään niistä ei sovi suoraan, se A2000-poweri on paljon isompi. Vanhat sisuskalut A2000-powerista pois ja ATX-poweri tilalle sinne sisään.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Tiistaina, 8. joulukuuta, 2020 - klo 19.04:   
Pienintä vaivaa ajatellen kanttaa ehkä ihan ekaksi tarkistaa ettei nykyisestä virtalähteestä löytyisi jännitevalintaa sisältä, kun eikös kai jossain isokotelo-Amigoiden powereissa ainakin ollut...?

PicoPSU olisi ehkä A1200 tms. tapauksessa hyvä kun tilaa on vähän ja tehot pienempiä, A2000:n powerissa taas tilasta ei liene pulaa. Aika lailla työtähän siisti ja turvallinen ATX-powerin kasaus sinne vaatii, tässä yksi kuvasarja joka tuli vastaan: http://wordpress.hertell.nu/?p=282.

Kiinnostavaa kuulla jos saat Toasterin toimimaan ja tehtyä sillä jotain. Yritin itse pari vuotta sitten saman tyyppistä (kortti löytyi eBaystä) mutten saanut toimimaan, ja silloin ei into riittänyt selvittää oliko vain kuvalähteistä (pitäisi olla NTSC, ja timebase-korjattu) vaiko NTSC/PAL ja/tai 50/60Hz -yhteensopimattomuuksista kiinni, en saanut toimimaan.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 10. joulukuuta, 2020 - klo 9.16:   
Testailin A2000:ssajossa scandoubler vastaavaa adapteria. Nykyiset ATX-lähteet ei anna ulos ollenkaan -5V, josta johtuen scandoublerista ei tullut kuvaa. Joidenkin näytönohjainten kanssa on kaiketi vastaavia ongelmia.

Tiedä sitten tarviiko Toaster moista. Voi testata eka ilman ja jos kaikki toimii niin voi olla ilman ja jos ei niin testaa -5V kanssa.

Asian voi mahdollisesti korjata 7905 tms. virityksellä, kuten Stedman mainitsee linkin takana. Vastaavan virityksen tein TI-99:iin kun korvasin virtalähteen pico-atx:llä. Tarvi -5V jotta äänet lähti toimimaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: