Super Bumper suomisampleilla

Saku-foorumi » Classic Amiga » Pelit » Super Bumper suomisampleilla « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Tiistaina, 5. toukokuuta, 2020 - klo 12.49:   
Kuinka moni muistaa Super Bumper flipperipelin, josta oli tehty versio suomisampleilla? Peliin oli muistaakseni laitettu otteita ainakin Erkki Liikasen kappaleesta Perin juurin maalta ("Mä olen maalta perin juurin kotoisin ja pellon laitaan...") ja Juicen Mussoliini perusdiinistä ("Voi v***u...").

Jos joku löytäisi arkistoistaan tämän, niin itseni lisäksi moni muukin olisi kovin iloinen. :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 5. toukokuuta, 2020 - klo 17.39:   
Kylläpä kuulostaa tutulta eli varmaan tuo on joskus ollut, mutta havainnoista on niin pitkä aika, että päässyt unohtumaan :-) Mitähän aikakautta se on ollut, että pitäisikö etsiä joltain A500-aikaisilta disuilta (voi kestää) vai olikohan "uudempaa" eli jostain purkista ja kovalevyasennuksena ollut...

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 6. toukokuuta, 2020 - klo 14.42:   
Tuota peliä levitettiin korpuilla aikoinaan. Itselleni se ajautui muistaakseni 1990-1992 paikkeilla. Olen veikkaillut, että Avesoft olisi levittänyt sitä Euro-PD #4 levykkeellä. Tuon levyn kohdalla Avesoftin katalogissa lukee: "Super Bumper - Flipperi joka osaa puhua, karjua ja laulaa. Ominaisuudet kuin oikeassakin hallipelissä. Peli muistuttaa paljon täysihintaista kaupallista esikuvaansa." (Esikuvansa on siis Pinball Wizard.)

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. toukokuuta, 2020 - klo 15.25:   
Jos joku löytää tuon Euro PD #4 levyn niin voisiko ystävällisesti nykäistä sen ADF:ksi ja toimittaa mulle sähköpostilla niin lisään sen tuonne Avesoft PD arkistoon. Näemmä puuttuu sieltä ko. levy :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 6. toukokuuta, 2020 - klo 19.00:   
Ah, tiedä vaikka olisin Avesoftista aikoinaan ostanutkin... se voisi selittää ettei ole minkäänlaista mielikuvaa kopiodisuilta tai myöhemmiltä ajoilta :-) Sitä en sitten tiedä olisiko disketti vielä tallessa ja jyräämättä jotain muuta siihen päälle, kuten joillekin Avesoftin disuille kävi. Tuon aikaiset levykkeet eivät ole kulkeutuneet mukaan myöhempiin elämänvaiheisiin, mutta periaatteessa ovat tallessa... tosin en tiedä pääseekö kaivelemaan ennen kuin koronasta ollaan päästy jne (+ muita mahdollisia viivästyksiä) :P

 

Cataball
Käyttäjätunnus: cataball

Rekisteröity: 4-2010
Torstaina, 14. toukokuuta, 2020 - klo 13.02:   
Pelissä oli siis vaihdettu kaupallisen pelin (Pinball Wizard) grafiikat ja äänet omiin eli sen myyminen ja levittäminen olisi varmasti oikeudessa katsottu laittomaksi (ainakin sen jälkeen kun kaupallisten pelien kopiointi muuttui Suomessa laittomaksi).

Super Bumper -versio oli ilmeisesti jonkun ulkomaalaisen tekemä (tämän version löysin joskus netistä ADF:nä), mutta sitten joku suomalainen (kuka tunnustaa?) vaihtoi vielä muutaman samplen suomenkieliseksi.

Tilasin tuon itse Avesoftista, mutta päänsärkyhän siitä samplesta pian tuli.

Avesoftin Werner Flaschbier -pelin mukana tuli muuten myös kaupallinen peli Live and Let Die, josta ei katalogissa mainittu. Myymänsä diski oli siis ihan piraattikamaa (mikä toki sopi hyvin minulle...)

(Mainittakoon vielä, että tuo termi "PD":hän oli väärinkäsitys. PD tarkoittaa tuotoksia, joiden tekijänoikeudet ovat joko vanhentuneet tai luovutettu julkilausutusti pois. Oikea termi olisi "freeware" eli ilmaisjakeluohjelma. Tekijänoikeudet ovat voimassa lähtökohtaisesti myös ilmaisjakeluohjelmissa.)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 26. heinäkuuta, 2020 - klo 21.43:   
Tuoltapa nyt löytyisi se Super Bumper: linkki

Valitettavasti vaan kaksi samplea on ollut rikki jo Avesoftilta tullessaankin... lieköhän kaikilla ollut vai vain epäonninen kopio?

Samalla vaivalla tuli muutama muukin Avesoftin peli ja lisäksi myös kaksi numeroa oheissälöineen suomalaisesta Megaflash-diskettilehdestä. Ja WSOY:n julkaisema Ratko-peli (Ratco?).

Megaflashin korput olivat virusten populoittamia, enkä jaksanut alkaa poistelemaan, joten omalla vastuulla :-) Ilmeisesti tekijällä oli jo itselläänkin virus-ongelma eikä sitten saanut niitä pois julkaisuversiostakaan :D

RAYPokeri-levyllä on myös virus, mutta muuten lienevät puhtaita... parilla levyllä tosin checksum erroreita, joten välttämättä ihan kaikki ei toimi.

Kiitokset Master484:lle lainakorpuista!

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 28. heinäkuuta, 2020 - klo 19.09:   
Siistittyjä Megaflashejä löytyy:
http://jpv.wmhost.com/files/Suomi-disuja/MegaFlash.zip

Tuossa vielä erikseen kuva disketeistä:
http://jpv.wmhost.com/files/Suomi-disuja/MegaFlash.jpg

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 2. elokuuta, 2020 - klo 22.00:   
Loistavaa! :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: