Genesis ja Dna:n kaapelimodeemi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Genesis ja Dna:n kaapelimodeemi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Niko
Käyttäjätunnus: patanegra

Rekisteröity: 4-2014
Perjantaina, 3. huhtikuuta, 2020 - klo 16.28:   
Hei,

Dna:n kaapelimodeemi on minulla käytössä ja Amiga 4000 X-surf-verkkokortilla ja ethernet-kaapelilla. Osaako joku neuvoa tuon Amigaos 3.9:n kanssa tulleen Genesiksen saamista toimimaan sen kanssa. Mitä kaikkea pitää mihinkin asetukseen laittaa. Genesis ei kait osaa hakea näitä Dhcp-tietoja, kuten Miami esimerkiksi, mutta olen kaikki yrittänyt syöttää, mutta ei toimi ja tulen hulluksi pian tuon kanssa :-)

Dna:lta tullut modeemi/router on Sagemcom 3686.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 3. huhtikuuta, 2020 - klo 18.07:   
Jos sulla on vakioasetuksilla se, jolloin käyttöohjeen mukaan pitäisi routerin osoite olla 192.168.1.1, niin kokeilisin seuraavasti.

Eli jos sulla on GENESiSPrefs:n Interfaces välilehdellä esim eth0-niminen interface, tai tee sellainen, niin sitten sen asetuksiin:

IP Address: 192.168.1.2 (jollei sulla ole joku toinen kone tuolla .2-osoitteella... tämä numero voi olla joku muukin alle 255:stä, mutta ei mielellään DHCP-rangen alueelle, joka voisi olla esim 100:sta ylöspäin, mutta en jaksanut nyt lukea sanotaanko siitä mitään käyttöohjeessa.)
Destination: dynamic
Gateway: 192.168.1.1
Netmask: 255.255.255.0

Sana-II-välilehdestä valitse se X-surfin device ja unit 0.

Resolv-välilehdeltä lisää Domain name servers -kohtaan:
192.168.1.1 ja vaikka toiseksi 8.8.8.8

Host nameksi ja Domain nameksi voi keksiä jotain jos haluaa.

Näillä tiedoilla pitäis jo toimia ja voi testata aluksi pingaamalla reititintiä shellistä:
ping 192.168.1.1

Jos siitä tulee vastauksia (jotain ms lukemia), niin sitten voi jo kokeilla ulkomaailmaakin pingata:
ping 8.8.8.8

Ja lopuksi vaikka nimimuotoisia osoitteitakin:
ping ftp.funet.fi

Ja jos nää toimii, niin sitten on kaikki valmista :-)

 

Niko
Käyttäjätunnus: patanegra

Rekisteröity: 4-2014
Torstaina, 16. huhtikuuta, 2020 - klo 11.10:   
Sain tämän toimimaan. Näköjään tuo DHCP-range on tässä Dna:lla juurikin tuosta 192.168.1.100 eteenpäin, ainakin kaikki laitteeni itsestään sille alueelle menevät. Amiga on nyt tuo 192.168.1.2.

Domain name servers kohtaan laitoin nuo käsittääkseni Dna:n serverit, jotka ovat käsittääkseni 62.241.198.245 ja 62.241.198.246. En tiedä, mikä sitten on järkevintä, eikö tuo 8.8.8.8 ole joku googlen oma DNS-palvelin?

Query hostname kohta mulla on laitettu päälle, mutta Genesis valittaa, että Could not obtain the hostname for this machine, toimii kuitenkin. Mikä tarkoitus tuolla host-namella ylipäätänsä on? Entä tuolla Domain namella?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 17. huhtikuuta, 2020 - klo 9.24:   
Domain name servereinä voi olla hyvinkin ne operaattorin serverit ja ovatkin usein paras/varmin valinta, mutta ajattelin vain olla mutkistamatta tilannetta tuossa esimerkissä, jos et niitä tiedä ja menisi kaiveluksi.

Useimmat reitittimetkin välittävät nimipalvelun, joten siinä mielessä voi käyttää sitä oman reitittimen osoitettakin ja se toimii sitten vaikka operaattori vaihtuisi tai heidän osoitteistonsa muuttuisi.

8.8.8.8 tai joku vastaava muu julkinen dns-palvelin toimii taas varalla ok, jos ei jaksa kaivella tai vaihtelee esim. koneen käyttöpaikkaa/verkkoa usein. Näissä voi myös olla joitain ominaisuuksia, jos haluaa hienostella jonkin suhteen, mutta ainahan se voi pingiä lisätä tms.

Hostname on nimi, joka annetaan koneellesi ja jota voi käyttää numerosarjojen sijaan. Jotkut softat voivat myös vaatia tämän asetuksen.. ja kun et sitä reitittimeltä saa, niin voit määritellä sen itse, vaikka "amiga" tms. Tämän jälkeen voit esim. pingata konettasi "ping amiga" käskyllä "ping 192.168.1.2" sijaan. Jos haluat lisätä Amigallesi muillekin koneille vastaavia kätevämpiä nimiä, niin lisäilee Genesis prefseistä Database->Hosts-kohtaan tai editoi amitcp:db/hosts tiedostoa. Domain nimi on taas verkon nimi, jonka osana koneesi on, mutta sillä ei käsittääkseni lähiverkossa ole niin virkaa ainakaan Amiga-käytössä... mutta jos reitittimen asetuksista löydät sille asetuksen, niin voithan pistää sen samaksi myös Amigallesi. Jos se Genesis herjaili sen puuttumista, niin voi siihen keksiä jotain esim. "home", "local", "system" tms. Tietokoneen koko osoite muodostuu host- ja domain-nimien yhdistelmästä.. eli esim. ftp.funet.fi:ssä ftp on host name ja funet.fi domain name... ja sulle tulisi lähiverkkoon esim. amiga.home. Tässä tällainen hätäinen selitys, vaikka ei mullakaan varmaan ole kaikki termit ja teoria hallussa tältä saralta :P

 

Niko
Käyttäjätunnus: patanegra

Rekisteröity: 4-2014
Torstaina, 30. huhtikuuta, 2020 - klo 11.04:   
Nyt periaatteessa kaikki toimii ihan hyvin, mutta yksi mystinen asia on mikä vähän tökkii.

Välillä Aminetistä tiedostoja ladattaessa käyttämäni Ibrowse ilmoittaa, että ei voi ladata dns-tieto puuttuu. Tämä on tapahtunut myös Miamin kanssa, joten en tiedä olisiko Ibrowse 2.5.2:n syy. Pääsääntöisesti kuitenkin toimii lataukset Aminetistä, eli sinänsä mystinen juttu.

Osaisikohan joku vielä neuvoa, miten tällä kokoonpanolla saisi netin toimimaan Shapeshifterin ja Macos8:n kanssa, jonka olen omalle partitiolle asentanut? Joskus vuosia sitten sain netin toimimaan Miamin ja Vlinkin kanssa, mutta tuo taisi olla ihan puhelinlinjamodeemiaikakautena. Nyt olen noita samoja asetuksia kuin Genesiksessäkin yrittänyt syöttää Mac-puolen Tcp-asetuksiin, mutta en vaan saa toimimaan :-(

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: