Dopus Magellan II 5.82 ja väärät levy...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2019 » Dopus Magellan II 5.82 ja väärät levykoot « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Sunnuntaina, 14. huhtikuuta, 2019 - klo 21.35:   
Onkohan tuohon Magellaniin jossain olemassa patchi joka korjaisi levyn koot oikeaksi? Nyt näyttää 30Gb levyosiot liian pieniksi.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 15. huhtikuuta, 2019 - klo 18.06:   
Tuollainen on ainakin: http://aminet.net/package/util/dopus/DOpusFix

Mutta muistaakseni tuo ei mulla ainakaan toiminut toivotusti... tai riittävästi.. tai jotain, koska en ole pitänyt sitä käytössä, vaan nytkin näyttää olevan nimetty pois käytöstä ja tilalla alkuperäinen 5.82:n moduuli.

Sinälläänhän se 4GB limitti ei DOpuksessa haittaa mitään, lähinnä visuaalinen ongelma. Isojen osioiden vapaa tila näyttää väärin, jos sitä on enemmän kuin 4GB, mutta sitten kun osiot täyttyvät tarpeeksi, niin alkaa näyttämään oikein kuitenkin.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Maanantaina, 15. huhtikuuta, 2019 - klo 19.44:   
Testaan tuotakin. Millä Dopuksen saisi päivittämään listaukset? Nyt kun purkaa vaikka LHA paketin levylle niin se ei löydä sitä (paitsi jos painaa sitä ying/yang kuvaketta ja valitsee uudelleen edellisen levyn). Samoin USB tikun filet eivät näy jos käytät tikkua välissä PC:ssä ja lisäät sinne jotain.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 15. huhtikuuta, 2019 - klo 20.10:   
Mulla ne kyllä päivittyy, jos tiedostot muuttuu tai jos esim. aktivoi ikkunan, jossa on muuttuneita tiedostoja. Eli varmaankin joku optio, joka sulla ei ole päällä.

Miten olisi tuo Settings->Environment->Directories->Re-read modified caches, josta dokumentaatio sanoo näin:
Re-read modified caches
If the contents of a directory has changed since you last activated it, it will then re-read the directory.

Toinen mikä tulee mieleen, että millä tavalla purat LHA-paketit? Jos siis jollain DOpuksen funktiolla, niin onko sulla siinä "Rescan dest" -täppä päällä, että skannaa kohdehakemiston purkamisen jälkeen?

Mutta toki sitten hakemiston saa manuaalisestikin refreshattua. Esim. listerin "<" valikosta löytyy "Re-read directory".

Ja itselläni sitten tullut tavaksi, että jos pitää väkisin päivittää joku listeri (esim. FTP-listeri tai jos muuten epäilyttää, että refreshasko), niin painelen kaksi kertaa Enter-näppäintä, jolloin se päivittää hakemistolistauksen.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Maanantaina, 15. huhtikuuta, 2019 - klo 20.28:   
Valitettavasti minulla ei tuo module toiminut isoilla levyillä (n. 30Gb). Oletin että asentaminen on vain kopioimalla se vanhan tilalle?
Miten tuo 5.91 paketti pitäisi asentaa? Kopioimalla suoraan workbenchin päälle?
5.82 sekoilee/jumittuu välillä isojen levyjen välisissä siirroissa ja ajattelin olisikohan tuosta uudemmasta versiosta mitään hyötyä vakauden suhteen (olet maininnut uudempien olevan vähemmän vakaita). Onkohan 5.91 tehty uudempia lainkaan kun en nopealla selailulla löytänyt?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 15. huhtikuuta, 2019 - klo 21.02:   
Ehkä se ei mullakaan toiminut sitten minkään vertaa, kun olen ottanut kuitenkin sen vanhan takaisin käyttöön. Kopioimalla vanhan tilalle ja uudelleen käynnistämällä sen pitäisi toimia jos on toimiakseen.

En usko, että sekoilut tai jumittamiset johtuvat itse DOpuksesta tai levyn koosta. Ei mulla ainakaan ole ollut ongelmia isojen levyjen kanssa.. pääkoneessani on 80 gigainen varastolevy ja sitten 20 gigainen käyttölevy yms, ja vuosien saatossa on kuitenkin ollut tusinan verran "isoja" levyjä käytössä.

Oman kokemuksen mukaan alkuperäinen 5.82 on todella vakaa ohjelma ja ongelmien suhteen kääntäisin katseeni jonnekin muualle. Ja omat kokemukseni niistä uudemmista ovat tosiaan hyvin epäluottamusta herättäviä.

Jos todella isoja määriä kopioit, niin kannattaa kokeilla ihan vaan shellin Copy-käskyllä, että toimiiko sillä? Esim. täydelliset backupit suosittelisin muutenkin sillä ja CLONE-optiolla höystettynä, että varmasti tulee kaikista identtiset kopiot.

Mutta jos haluat kokeilla niitä uudempia (ja hyvähän sitä olisi jonkun niitä testatakin), niin asentaminen tapahtuu purkamalla paketti jonnekin (älä pura 5.82:n päälle, että pysyy sekin tallessa) ja sitten laittamalla dopus5: assignin osoittamaan sinne uuteen DOpuksen hakemistoon. Eli kun sulla on se 5.82 nyt asennettuna, niin muuta S:user-startup tiedostosta se assigni osoittamaan minne puratkin sen uuden version hakemiston. Sitten jos WB-replacementtina käytät, niin nimeä talteen vanha C:LoadWB ja korvaa se uuden paketin C/LoadDB:llä (uudelleennimeä). Eli DOpushan ei sotkeennu mitenkään Workbenchin tiedostoihin, vaan majailee siististi omassa hakemistossaan noita em. muutoksia lukuunottamatta.

Hmm.. näköjään dopus5.org kadonnut.. siellä oli aiemmin kaikki uusimmat nightly builtit. 5.91 on "stable" versio, mutta sitten oli saatavilla 5.92 betoja. Archive.orgista näköjään löytyy vielä jotain: http://web.archive.org/web/20160324051254/http://www.dopus5.org/

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: