A500plussa ja korppuasemavika

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2019 » A500plussa ja korppuasemavika « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 12. maaliskuuta, 2019 - klo 0.45:   
https://www.amigawiki.org/dnl/schematics/A500_R6.pdf
http://flux.mbnet.fi/saku/a500plus_1.jpg
http://flux.mbnet.fi/saku/a500plus_2.jpg

Tuli vastaan A500plus, joka ei lue korppua. Asema ääntelehtii bootissa kuin olisi rikku, mutta on ehjä. Tarkempi tutkiminen paljastaa, että näppiksen drive-ledi on pimeä eikä korppu pyöri.

Skemojen tutkiminen selvitti, että sisäisen korppuaseman moottoria ja drive-lediä ohjataan gary-piirin jalan 46 moottoriohjauskarvalla. Tämä invertoidaan 74ls38 nand-portilla, koska korppuasema haluaa käännettynä. Plussassa on käytetty kätsymmin 74ls05 not-porttia. Näppiksen drive-ledille invertoidaan uudelleen trankkukytkennällä.

Käänsin kokeeksi garyn jalan 46 sivuun, kuva 1. Korppuasema alkoi toimia. Kelluva signaali tuo sattumalta halutun lopputuloksen. Drive-ledi palaa koko ajan ja korppu pyörii jatkuvasti, mikä kuluttaa korppua tarpeettomasti.

Lisäkorppuasemien moottoria ohjataan garyn jalalla 47. Ohjaus on lähtöisin cia-piiriltä, minkä gary jakaa sisäisen ja ulkoisten korppuasemien kesken.

Varsinainen vika löytyi rtc akun vuodon aiheuttamasta linjakatkosta. Cia-piirin datalinja D7 poikki, jalka 26. Ongelma korjautui hyppylangalla, kuva 2.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: