Valmis workbench, whdload ja säkillin...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Valmis workbench, whdload ja säkillinen pelejä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Lauantaina, 9. helmikuuta, 2019 - klo 20.38:   
Onko kukaan keksinyt tehdä valmista workbench, whdload ja säkillinen pelejä imagea jonka voisi netistä ladata ja tallentaa CF-kortille? Jotain google löytää, mutta ei ainakaan vielä ole löytynyt ihan sitä mitä haen.

http://classicwb.abime.net/
https://www.amikit.amiga.sk/
http://www.amigaforever.com/

Nuo esimerkiksi on vähän sinne päin. Joskin tässä nyt haetaan jotain mitä ajetaan ihan oikeassa Amiga 500plus ja ACA500plus yhdistelmässä.

Vai pitääkö se vain itse kliksutella ja netistä latailla. Workbench toki tuli alle minuutissa asennettua tuolta Jensin värkiltä.

 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Lauantaina, 9. helmikuuta, 2019 - klo 22.46:   
Ostin piruuttani tuon Amiga Forever paketin jos vaikka sillä saisi jotain väkästeltyä. Kai sitä 30 euroa kärsii jos ei muuten niin sitten kannatuksen vuoksi.

 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 10.05:   
Oikeilla jäljillä vissiin olin kun tästähän löytyy ihan Amiga Foreverin dokumentaatiostakin.

https://www.amigaforever.com/kb/16-121

YouTubesta löytyy videoita miten tämä tehdään Win UAE:lla. No alkuperäinen kysymys jää eli tietääkö kukaan löytyykö mistään valmista imagea jonka voisi tallentaa Win32DiskImagerilla tai vastaavalla suoraan CF-kortille ja homma olisi sitten siinä? Eli sellaisen ihmisen ratkaisua joka haluaa vain pelata niitä pelejä eikä säätää Amigaa.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 12.24:   
Tuskinpa löytyy valmista imagea joka sisältäisi softat ja pelit, sillä se uskoakseni rikkoisi tekijänoikeuslakeja (vaikka kyseessä onkin 20-30 vuotta vanhasta softasta). Toki aina välillä joku myy valmiita CF kortteja esiasennettuineen peleineen kaikkineen.

 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 12.31:   
Juu rikkoo se varmasti tekijänoikeuslakeja, mutta niin rikkoo ne lukuisat sivustot joista kickstartit, workbenchit ja ne pelit on ladattavissa. Tuskin siitä sen suurempaa rikosta tekee se, että kasaa kaiken valmiiksi paketiksi ja laittaa jakoon. Nyt kun puheeksi otit, niin eBayssa tosiaan näkyy olevan tuollaisia kortteja myynnissä.

Mahtaako edes tuon Amiga Foreverin mukana tulevat pelit olla tekijänoikeusmielessä kunnossa?

 

xet7
Käyttäjätunnus: xet7

Rekisteröity: 10-2018
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 19.11:   
Amiga Foreverin tekijänoikeuksien hankkimisen historiaa:
https://www.amigaforever.com/kb/13-122

Tekijänoikeuslain usein kysytyistä kohta
https://ttvk.fi/neuvonta/usein-kysyttya#ukkAccordion-877
Mitä seuraamuksia voi tulla, jos ainoastaan lataan sisältöjä laittomasta lähteestä, enkä jaa niitä eteenpäin?
Sisältöjen lataaminen laittomasta lähteestä on Suomen tekijänoikeuslain vastaista, mutta toisin kuin luvaton jakaminen, se ei ole rangaistava teko. Tästä huolimatta laittomasta latauksestakin voi syntyä korvausvastuu, mikäli henkilö tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää, että lähde oli laiton.

Yllämainitun perusteella suosittelisin että kasaa paketteja vain sellaisista avoimen lähdekoodin ohjelmista joiden lisenssi sallii jakamisen:
https://tldrlegal.com

 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 19.22:   
Luin tuon Amiga Foreverin tekijänoikeusjutun hätäisesti eikä siinä mielestäni ollut sanaakaan niistä peleistä joita tulee sen paketin mukana. Itse ostin sen plus paketin ja ainakin siellä oli mukana kräkättyjä pelejä koskapa "crakto intro" oli mukana. Voihan niihin silti olla oikeudet hankittuna, en tiedä. Kaupallinen tuotehan se on joten kai sellainen asia on otettu huomioon.

 

Varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 19.38:   
No jos oletetaan, että tuon Amiga Foreverin tekijänoikeudet on kunnossa, niin sen avulla tehtyä CF-korttia saa varmaankin ajaa omistamassaan Amiga 500plus koneessa. Siinä mukana tulleista peleistä voi sitten vielä varmuuden vuoksi hankkia alkuperäiset kopiot jos niitä laittaa kortille mukaan ja ne mitä ei löydä voi poistaa tuosta Forever paketistakin. Case Closed.

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 20.37:   
Jatkan vielä yhdellä viestillä ennen kuin poistun muille vähemmän tekopyhille foorumeille.

Lainaus Amiga Forever sivuilta:

"The following is a list of the major sites which include thousands of downloadable Amiga games with permission of the copyright holders:"

Sitten siellä on nippu linkkejä. Esimerkiksi Dream17, Gremlin Graphics World ja monet muut tarjoavat Amigan pelejä ihan laillisesti ladattavaksi. Näiden levitykseen on siis saatu tekijänoikeuksien haltijoiden luvat. Niitä näkyy olevan todella paljon. Amiga Forever paketin pelit ovat kaiketi juuri näitä.

Kickstart ja Workbench lisenssit tulevat koneen mukana ja myös Jens väittää ACA500plus:n mukana tulevien olevan asianmukaisesti lisensoituja. Tietysti ne ovat tuossa Amiga Forever paketissakin jonka ostin. Tässähän ei siis edes kaikkein tiukimman tekijänoikeuspipon omaava voi nähdä mitään tekijänoikeusongelmia.

Hyvät jatkot kaikille.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 10. helmikuuta, 2019 - klo 22.48:   
Vai tekopyhä foorumi?!Miksi ihmeessä?

Jos ihmettelet ja kyselet ensin onko ladattavia softapaketteja ja sitten joku kertoo syyn, miksi ei näin ole niin alat puhumaan tekopyhyydestä? Kuules jamppa, tekopyhyys on kaukana fakta asiossa ja mitä kopiointiin tulee, niin eiköhän 80-90% amigisteistä sen on tehnyt tietokoneen kulta aikana 80-90 luvulla, entä sitten? Sori että vaivauduttiin vastaamaan.

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Maanantaina, 11. helmikuuta, 2019 - klo 0.15:   
Ei tarvitse enää vastailla ainakaan minulle eikä listailla tekijänoikeuslakeja.

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Maanantaina, 11. helmikuuta, 2019 - klo 0.35:   
Niin ja jos se nyt jäi epäselväksi, niin Amigalle näkyy olevan todella paljon pelejä joiden tekijänoikeuksien haltijat ovat antaneet ne vapaaseen levitykseen. Amiga Forever väittää että tuhansia, mutta taitaa vähän liioitella. Paljon kuitenkin. Käyttis lisenssi tulee koneen mukana. Eipä tuollaisen kortin teolle liene mitään tekijänoikeudellisia esteitä. Ehkä joku pilkunviilaaja voisi vaatia jonkinlaista asennusohjelmaa joka kysyy workbench diskettejä tarkistaakseen että ne ovat olemassa ja oikeaa versiota. Ehkä teen itse tuollaisen. No nyt vaikenen.

 

xet7
Käyttäjätunnus: xet7

Rekisteröity: 10-2018
Maanantaina, 11. helmikuuta, 2019 - klo 1.13:   
Pelikokoelmissa joissa näkyy crack intro on kopiointisuojaus poistettu, jolloin pelin oikeuksien omistaja on voinut luvan levittää tätä kräkättyä versiota. Muutoinhan pelin oikeuksien omistaja olisi joutunut itse poistamaan kopiointisuojauksen.

Toki jos pelisivustoilla joilla on virallinen lupa levittämiseen sanotaan, että pelejä saa levittää myös kunkin latailijan omillakin sivustoilla, ja tehdä omia kokoelmia, niin kaikki on OK.

wb+kickstart levittämiseen voisi luvan kysyä Amiga Foreveriltä. Silloin siitä voisi tehdä maksullisen tuotteen, jossa osa hinnasta menisi oikeuksien omistajalle.

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Tiistaina, 12. helmikuuta, 2019 - klo 8.49:   
Kerta vielä kiellon päälle. Tämä pitää rakentaa niin, että tehdään ohjelma joka komentaa Win UAE:ta joka siis Amiga Foreverinkin moottorina toimii. Käyttäjä hankkii CF-kortin ja laittaa sen koneeseen, sen jälkeen käynnistetään tuo ohjelma joka komentaa Win UAE:ta tekemään temput terävät. Tuollainen syntyy ainakin AutoIt:llä jos Win UAE ei itse tarjoa skriptaukseen työkaluja (en ole vielä tutkinut asiaa). Ohjelma siis tekee samat temput mitä käsinkin tuollaista tehtäessä tehtäisiin Ja rakentaa boottaavan CF-kortin jossa pelit valmiina mukana. Eipä riko tekijänoikeuksia kun tuon mukana ei tule ensimmäistäkään Amigan softaa. Käyttäjä tietysti hankkii Amiga Forever paketin ja tuo tehdään toimimaan sen päälle. Tietenkin se käy lataamassa vain vapaaseen levitykseen annetut pelit tai ulkoistaa asian käyttäjän vastuulle kopioimalla kortille ne pelit jotka käyttäjä ensin johonkin kansioon koneella lataa.

Jos oikein innostun, niin kliksuttelen tuollaisen kasaan.

 

xet7
Käyttäjätunnus: xet7

Rekisteröity: 10-2018
Tiistaina, 12. helmikuuta, 2019 - klo 13.18:   
Samantyylinen kokoelma esim tämä:
https://aiab.ultimateamiga.co.uk

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Tiistaina, 12. helmikuuta, 2019 - klo 18.08:   
Tuo vaikuttaa mielenkiintoiselle. Se vain ei ohjeen mukaan tehtynä toimi ja oma mielenkiintoni loppui kun se alkoi kyselemään reqtools.libraryä kun vihdoin sain asennuksen liikkeelle. Kiitos kuitenkin vinkistä. Kuvaruutukaappaukset näyttivät lupaavilta.

 

varaktori
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Lauantaina, 16. helmikuuta, 2019 - klo 14.03:   
No niin tein sitten "proof of concept" hengessä AutoIt:llä Amiga Foreverin ympärille ohjelman joka pyytää CF-kortin ja polun kansioon jossa on whdload pelit. Loppu menee sitten automaattisesti. Se on siis tehtävissä oleva asia.

Se toimii hyvin tuo amigaos 3.1.4 Amiga500Plus koneessa tuon ACA500plus:n kanssa. Oikea Kicstart on se unsplit_unswapped kansiosta löytyvä. Sehän menee acaflashrom program 1 512 kick.a500.46.143 komennolla kunhan on sieltä F10 takaa laittanut 9 näppäimellä aca.resource:n päälle.

Suosittelen ostamaan tuon niin ei tarvitse tapella ja kaivella netistä elitistisiltä foorumeilta ohjeita ja ohjelmia jos sattuu olemaan esimerkiksi isompi kuin 4G CF-kortti. Menee niin sanotusti heittämällä ainakin tähän yhdistelmään. En tosin ole vielä kokeillut 8G suuremmilla korteilla. Tässä yhdistelmässä on niin paljon muistia, että sen loppuminen tuskin tulee ongelmaksi. Ilmeisesti laajentamaton Amiga 1200 ja 32G CF-kortin formatointiyritys kaatuu muistin loppumiseen.

Josko nyt sitten vaikenen. Tämä oli vissiin tässä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: