Kickstart 3.1.4 ongelma

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Kickstart 3.1.4 ongelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 9. helmikuuta, 2019 - klo 13.20:   
Tämmöinen ikävä tilanne on nyt päällä, johon en keksi ratkaisua, eli;

Amiga 4000 / A3640 kokoonpano johon hommasin tuoreen käyttispäivityksen ROM -piireillä. Laite käynnistyy ihan o.k. muuten mutta heittää hyvin randomisti "software failure, program failed" ikkunaa kehiin.
No, paikallistin sen sen verran että aina kun lataan SetPatch komennon (se joka tuli tuon WB3.1.4 käyttiksen mukana) niin sekoilu alkaa. Muuten toimii ihan o.k. Paitsi tietysti CPU cachet silloin pois käytösta.
Wanhalla KS3.1 kokoonpanolla ei siis moista ongelmaa ollut.
Harmittaa kun en pääse jatkojalostamaan tätä setuppia ongelman vuoksi.

Olen kokeillut siis irroitella simmeja ja BigRamPlus korttia, johtuen lähinnä siitä että sain päähäni että kaatuilu olisi ollut muistiperäistä (error #80000004 tms..), mutta ilmeisesti ei ole.

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. helmikuuta, 2019 - klo 5.27:   
Tällä kaverilla vaikuttaisi olevan samanlainen ongelma: http://forum.hyperion-entertainment.com/viewtopic.php?f=15&t=4243

Kannattanee varmaan seurata mitä sille vastataan.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 13. helmikuuta, 2019 - klo 21.08:   
Kiitos vinkistä! ;) Homma edelleen "työn alla"...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 13. helmikuuta, 2019 - klo 22.24:   
Hyperionin foorumilla itsekin olen joskus odottanut vastausta loputtomiin. Ei kannata odottaa apua sieltä.

Toisella siis A3000 030 ja toisella A4000 040. Täytynee tuo hankkia ja koittaa A4000 060, jos on niin ei lunasta sitä kun myyntiteksteissä luvataan turboille parempaa tukea. Kuten jo kulta-aikoina big box Amigistit joutuvat useimmiten kärsimään siitä että softat testataan paremmin tai pelkästään yleisemmissä kiilamalleissa.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 14. helmikuuta, 2019 - klo 8.42:   
Paras vaihtoehto olisi aloittaa uusi keskustelu amiga.org

Siellä on kummatkin thor / olsen ja he ovat vastaaviin keskusteluihin osallistuneet.

Mitkä 68040 library versiot sulla on käytössä? Oletko kokeillut mulibsejä? Koska eikös ole niin, että tässä ei enää ole uutta versiota 68040 librarystä?

http://aminet.net/package/util/libs/MMULib

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 14. helmikuuta, 2019 - klo 13.14:   
Varmasti hyvä idea. Sen verran syön sanojani että kyllä sieltä edelliseen Hyperion Kicstart julkaisu postaukseeni oli tullut puoliviralliselta taholtakin vastauksia. En vaan ollut huomannut:
http://forum.hyperion-entertainment.com/viewtopic.php?f=15&t=3548

Lupailtu splittaaminen ei koskaan tullut takautuvasti tuohon edelliseen versioon vaan samat yhden tiedoston .rom filet ovat downloads-sektiossa edelleen vaikka levykkeiden .adf paketteja kai korjattiin, ottivat kuitenkin opiksi sen verran että nyt tämän uudemman Kickstartin mukana tulee ostetusta rommista seuraavat kahteen kansioon jaetut versiot:
ROMs\to_burn (tämä siis kahteen jaettu tarvittaessa ja ilmeisesti swapattykin PC-pohjaisia prommereita varten)
ROMs\unsplit_unswapped (tämä yhden tiedoston versio lähinnä emulaattorikäyttöön varmaankin)

Toissa julkaisussa oli asennuslevykkeiden rakenteessa tehty virheitä. Kannattaa kyseenalaistaa rakenteen "nappiin meneminen" nytkin ja katsella onko siinä kaikki mitä tarvitaan.

Miksi tuota Setpatchiä pitää vielä edes käyttää näinkin uuden ja hiotuksi väitetyn julkaisun mukana. Eikä optimi tilanne ole se että Kickstart on niin korkealla toimivuudella, että Setpatchiä ei tarvita. Vai olenko vaan unohtanut mikä on Setpatchin tehtävät...

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 16. helmikuuta, 2019 - klo 11.03:   
Amiga.org sivustolla päädyimme siihen että ongelmani on ilmeisemmin kovon puolella, eli tutkin emolevyä vielä kerran oikein kunnolla öljylampun loisteessa suurennuslasilla..Kunhan siihen löytyy aikaa..

https://forum.amiga.org/index.php?PHPSESSID=k3lokf2humk8d5qacn7dg43og6&topic=73939.msg842517#new

Kiitos kaikille vastauksista. Ilmoittelen kun edistystä tapahtuu.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 16. helmikuuta, 2019 - klo 14.02:   
Niin, voipi olla että 3.1.4 on viaton tähän. Se vaan ajaa luultavasti optimointeineen kovemmalla paineella rautaasi kuin 3.1. Voit toki pistää 3.1 vähäksi aikaa takaisin ja katsoa katoavatko ongelmat.

Muutamia pointteja:

A3640 epäilisin aina. Siinä on se suunnitteluvirhe silkscreenien kanssa ja pari elkoa pitää uusia ja kääntää. Myös sen elkot ovat voineet vuotaa, ne jota ovat väärin päin varsinkin. Sen PLCC piirit joita on paljon, ovat käteen asti kuumia jo vakiokellolla. Kellotin kerran yhden jonnekin 40MHz ja jouduin lisäämään heatsinkit jokaiseen ja kaksi 80-90mm tuuletinta koko kortin päälle. Lisäksi tarvittiin ainakin yksi johdinmodaus.

Vuodot ovat aina komponentin lisäksi pahoja "via":n kohdalla eli siis läpivientireijän ja koska reikää ei pysty sitruunamehutiivistellä ja isopropanolillakaan aina puhdistamaan kunnolla, varmin tapa on kaapia maski pois läpiviennin renkaista ja tunkea ohut kaapelin säie sinne sisään ja juottaa molemmin puolin. Sitä ei pieni määrä vuotoa enää jaksa katkaista laimentumatta ajan kanssa sopivasti.

Miettisin myös onko emolevy cr REV D vai REV B mallia. Ensimmäisessä chip on emolevyllä aika suojaisassa paikassa ja sitä uhkaa vain sähkö tai vuodot. Jälkimmäisessä taas uhkana on SIMM kannan ja kamman kontaktin huononemimen, joka tosin on helppo testata nipulla kantoja. 8MB kammatkin käyvät 2MB paikkaan. Toisaalta jos sinulla olisi cr REV D, olisit varmaan jo koittanut siinä emolevyllä olevaa 030 QFP prossuakin, jonka toiminta on luotettavaa vakiokellolla.

Emolevyn elkojen kunnon ja vuotosyöpymien lisäksi epäilisin Kickstart ROM kampoja. Itse olen rutiinin omaisesti vaihdellut liuskakantoja kullattuihin holkkikantoihin. Joskus uusikin Kickstart tuntuu löystältä upouuteen holkkikantaan ja tinattu piiri kullatussa kannassa on yleinen tapa, mutta kuinka puhdas kultaus ja tinaus on kyseessä voi vaikuttaa. Halvimmat voivat olla hyvin ohuelti kullattuja/tinattuja mitä ohuempi pinnoite on sen lähempänä on jalan/holkin runkorakenne joka on nikkeliä, joka ei näille pärjää johdinominaisuuksilla. Vanhat liuskakantaiset holkkikannat pois emolevyltä, mutta ei ole huono idea valita uutta liuskakantaa uuden holkkikannan sijaan jolloin liistos on enemmän samaa materiaalia ja uutena joskus tiuekempikin. Nykyään Kickstartteja tulee joka tuutista Cloantolta, Hyperionilta, diagnostiikka ROMMeja, Flash-Kickstart korvikkeita jne. kantoja rasitetaan enemmän kuin ennen, kuka pystyy sanomaan montako irrotusta tuollainen hinnat alkaen kanta kestää. Täyden varmuuden sais jos tietäisi että ei aio enää vaihtaa Kickstarttia, niin sen voisi juottaa suoraan holkki kantaan. Harmi kun moneen paikkaan ei mahdu vipuvoimakanta (ZIF), ei sivusuunnassa eikä päällä olevan turbon takiakaan.

Joskus voisi tehdä kotelon jossa Amiga emo on pystyssä ja sen juotospuolella (takapuolella) on rakenne jossa Kickstartit ovat ylösalaisin jossain lukittavassa jousipetissä ja koteloon tehdään uloke josta ne pääsee vaihtamaan ilman työkaluja ja ilman päällä olevan turbon irroittamista.

Asiaan liittymättömänä ZorRAM kannattaa mikroskooppi tarkastaa. Omasta löytyi tehdasjuottumaton jalka jonka kullattu padi paistoi jalan alta. AOI pettänyt tai jätetty suorittamatta. Jossain vaiheessa 256MB kortista katosi 128MB, kunnes löydin ja juotin tuon jalan itse.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 18. helmikuuta, 2019 - klo 21.43:   
No kyllähän siinä hyviä pointteja tuli. Olen tosin vaihtanut elkot emolevylle ja myös prossukortille jolloin käänsin ne ohjeenmukaisesti oikein päin.Emolevy on tosiaan tuo yleisempi Rev.B. Epäilen niitä simmikantoja kun emolevyn paristovaurio oli tehnyt toimimattomaksi reunimmaisen simmipaikan,jonka juovia muistaakseni korjasin hyppyjohdoilla. Täytyy kai taas repiä tuo auki ja zoomailla.
Kickstart kannat on kyllä tiukassa kunnossa,sillä hankintahetkellä koneessa ollut ROM päivitys oli vuodelta '94 Commodoren tarroilla peräti varustettuna. Eli tämä ROM piirien vaihto on koneen toka päivitys 25 vuoteen! ;)
Niin ja tuo BigRam kortti on kokeiltu irti, kuten myös X-Surf100. Ei vaikutusta. Keskityn siis koneen simm kantoihin seuraavaksi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: