A500 hiiri ei liiku pystysuuntaan.

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2018 » A500 hiiri ei liiku pystysuuntaan. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmo
Käyttäjätunnus: fix

Rekisteröity: 5-2011
Perjantaina, 16. maaliskuuta, 2018 - klo 18.42:   
Toimii joskus, yleensä ei. Näppiksellä toimii.
Hiiren rullaa sormella pyörittäessä kursori nykii edestakaisin, vaakasuunnassa liikkuu nykimällä.
Toisessa koneessa pelaa.

Denise vaihdettu kokeeksi kun löytyi kaapista varaosa.Ei apua.
Olisiko niin että U15 (74LS157) on sökö vai mitä vois vielä kokeilla?
Mistäs sais 74LS157+kanta jos täytyy käydä vaihtamaan.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 19. maaliskuuta, 2018 - klo 9.14:   
Yksi kokeilemisen arvoinen on liittimen juotokset. Mulla on joskus ollut vastaavia ongelmia kun hiiren johto on ollut poikki. Kyse ei kuvauksen mukaan ilmeisesti ole hiirestä, niin liittimiä on saatettu käyttää niin että juotokset on heikentyneet.

Toki voi olla muutakin vikaa.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 19. maaliskuuta, 2018 - klo 16.00:   
Yleensä, varsinkin tarvikehiiruissa, menee johto poikki hiirun läheltä. 2-nappinen hiiru tarvitsee 8 karvaa ja tarvikemalleissa johto on melko ohutta narua. Koita taivutella johtoa vian paikallistamiseksi.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 19. maaliskuuta, 2018 - klo 16.36:   
Jos ei ole koitettu muita hiiriä Edellisten lisäksi voi olla karvoja/pölyä pulssianturien läpi pyörivissä mekanismeissa jolloin pulsseja ei muodostu tasaisesti. Niiden akselin puhtautta ei näe kokonaan avaamatta hiiren koteloa.

Joskus koneen D9 liittimen pinnikin voi olla painunut muita syvemmälle ja voi ottaa välillä juuri ja juuri kontaktia.

Sellaisenkin hiiren olen nähnyt jossa sisälle oli päässyt kosteutta ja rulla ruostunut, jolloin jokainen ruostekuoppa aiheutti pompun/nykäisyn liikutuksessa. Ei saanut edes hiomalla rullaa kuntoon.

Jos ei omista kuin yhden Amiga hiiren, niin voi ladata pelin (esim. Lemmings) joka tukee kahta hiirtä ja heittää pelin aloituksen jälkeen hiiren joystick porttiin testattavaksi.

Jos taas hiiri toimii toisessa Amigassa, niin kyllä oireet ovat viittaavat vahvasti hajallisiin piireihin. Eräässä korjaamassani A4000 koneessa oli juuri tuon tyyppisiä oireita, että hiiri liikkui epämääräisesti.

Amigaa on pidetty plug and play vehkeena alusta asti ja se on ollut huikeasti esim. PC:ta edellä tässä, mutta vaikka siihen voi ohjaimia kytkeä lennosta siten että ne toimivat heti, niin ainakin itse mietin usein voinko hoitaa asian niin että sammutan Amigan ensin varmuuden vuoksi. Vanha väsynyt piiri voi pienestäkin piikistä vaurioitua.

https://www.ebay.com/itm/74LS157PC-FAIRCHILD/20199651024

Uuden DIP16 kannan pyöreillä jaloilla voin antaa postikulujen hinnalla, jos se sinua auttaa eteen päin.

 

kimmo
Käyttäjätunnus: fix

Rekisteröity: 5-2011
Tiistaina, 20. maaliskuuta, 2018 - klo 17.41:   
Ei ole toista hiirtä, puhdistettu sisältä. Toimii toisessa koneessa, mutta pystyliikkeessä tässäkin koneessa nykii joten jotain häikkää hiiressä on.
Vika on muuttunut niin että hiiri pelaa satunnaisesti, joko sivulle/ylös alas tai ei ollenkaan, etenkin jos korppuasema on kiinnitetty takimmaisilla ruuveilla hiiri ei yleensä toimi, tällöin tikku toimii kuitenkin normaalisti.
Tuntuisi olevan joku juostos/kosketus häiriö, olen yrittänyt etsiä vikaa mut en ole löytänyt. Tuskin vika on U15 tai vastuspaketissa RP401 (mitattu) R401 (mitattu).

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 21. maaliskuuta, 2018 - klo 9.43:   
Korppuaseman takaruuvien vaikutus voisi viitata siihen, että emolevy taipuu ja menettää kontaktin luultavasti hiiriportin juotospuolen (alapuolen) juotoksesta joka on murtunut vallihautatyyppisesti. Tuon tyyppistä murtumaa ei yleensä näe ilman suurennuslasia ja silläkin vain alapuolelta. Voi testata myös ottamalla jalan kärjestä kiinni kärkipihdeillä ja yrittäen heiluttaa jalkaa.

Jos kerran hiiri temppuilee toisessa koneessakin vaihtaisin kaapelin tai lyhentäisin sitä ensin hiiren päästä ja jos se ei auta, niin liittimen päästä.

Yleensä tuon ajan hiiret ovat yksipuoleisia piirilevyjä, joissa ei ole läpikuparointia ja koska kyseessä on liikutettava tuote joka varmasrti on kopsahtanut muutaman kerran, niin myös sen juotokset olisi syytä tarkastaa murtumien varalta.

Nopein mutta kallein vaihtoehto olisi ostaa uusi hiiri tai hiiriadapteri, jolla kyllä pärjäisi taas vuosikymmeniä:

http://amigastore.eu/en/245-original-amiga-mouse.html

http://amigakit.amiga.store/catalog/product_info.php?products_id=1311

http://amigastore.eu/en/414-rys-mkii-usb-adapter.html

https://www.ebay.com/itm/The-New-MKIII-Amiga-Atari-PS-2-mouse-adapter-converter-with-mode-switch-jumpers/111263715613

Myös minulla on myydä 15 eurolla itse tehty PS/2 mouse to Amiga adapteri sisältäen PS/2 hiirin.

 

kimmo
Käyttäjätunnus: fix

Rekisteröity: 5-2011
Sunnuntaina, 25. maaliskuuta, 2018 - klo 13.45:   
Ei löytynyt selvää vikaa emolevystä mutta juotin parit nastat tuntuu nyt pelaavan. Hiiri on vielä työ alla, kiitokset avusta.

Siinä toisessa koneessa jossa testasin hiirtä (A500 rev 5 512+512) näppiksen Caps Lock valo vilkkui (kaksi välähdystä tauko, kaksi välähdystä tauko…) vaihdoin siihen sen piirilevyn joka on kiinni näppiksen rungossa ja nyt pelaa hyvin.
Mistäs tuosta näppiksen piirilevystä vois käydä etsimään vikaa? Ram vikaahan tuo vilkutus viittaa, olisiko 6570-036 sökö. Näppiksen ja kortin välistä muoviliuska liitintä puhdistelin mutta se ei auttanut.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: