AmiTCP ja X-Surf-100

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2018 » AmiTCP ja X-Surf-100 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2018 - klo 19.52:   
Moi!

Sain joulupukilta tuollaisen verkkokortin A4000:seen enkä suoraan sanottuna saa sitä käyttöönotettua onnistuneesti. :-(

Eli asetelma on sellainen, että Win7 kone ja Amiga ovat kytkettynä toisiinsa suoraan LAN piuhalla ja Win7 on langattomalla netissä. Ideana olisi saada Amiga AWebillä tms. nettiin tuon WinPC:n kautta...

Olen saanut toistaiseksi vain sen aikaan että ping komennolla molemmat koneet saavat yhteyden toisiinsa, mutta siihen se hyytyykin. Itseasiassa AmiTCP:n startnet tiedoston komento "route add amiga localhost" palauttaa virhesanoman "amiga: bad value"... Eniten harmittaa kun en oikein tiedä mitä olenkaan tekemässä.. Täysin pihalla. Joten jos joku vaivautuu neuvomaan niin pyydän vääntämään rautalangasta. :-)

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2018 - klo 22.33:   
Olisiko helpompi käyttää Genesistä tai Miamia? Jopa Roadshow on aika helppo konffata, vaikka siinäkään ei ole graafista käyttöliittymää, verrattuna AMiTCP:hen.

Kiinteällä IP:llä pitää mennä Amigan puolella. Tarvitaan siis IP, gatewaylle IP ja alevierkon peite ja nimipalvelimet.

En ole itse koskaan jakanut nettiä PC:llä, vaikka se taitaa olla vain täppä ruutuun? En osaa siis arvata mitä IP:tä silloin pitäis i käyttää?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 3. tammikuuta, 2018 - klo 19.41:   
Wanhan ilmaisen AmiTCP/IP:n installeri on hieman buginen ja vaatii jälkisäätöä, joten siinä mielessä tosiaan helpompi joku noista uudemmista pinoista.

Jossain oli hyvä guide siihen wanhaan AmiTCP:hen kun 10 (oho!) vuotta sitten väkersin Network Boot Diskin. Eipä hirveen hyvin enää muista mitä piti tehdä, mutta guidessa oli hyvin kohta kohdalta kuvien kanssa.... nyt en vaan löydä googlettamalla vastaavaa enää.

Ehkä toi oli lähimpänä, mutta harmi kun ei kaikki kuvat taida enää löytyä:
https://web.archive.org/web/20101022230657/http://www.acc.umu.se/~patrikax/amiga/guides/AmiTCP_Install/

Windowsin puolelta jakamisesta en myöskään osaa sanoa yhtään mitään, mutta siihen löytynee ohjeita googlella. Hyvä sinällään, että pingi kulkee jo, mutta pitäis se virheilmoitus saada pois Amigan puolelta ekana ennen kuin muualta alkaa katselemaan.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 8. tammikuuta, 2018 - klo 7.42:   
Noniin, kiitokset vastauksista!

Sain vihdoinkin AmitTCP:n/AWebin toimimaan, eli pääsin ensimmäistä kertaa www-ihmeelliseen maailmaan Amigalla! :-) Ihmeellinenhän tuo onkin, kuin suoraan vuodelta 1994, mitä ulkoasuun tulee ja nopeuteen. No, pääasia että saa filut ladattua suoraan aminetistä tms. eikä tarvi peeceetä siihen. Ehkä tuo CPU:n teho saisi olla vähintään 060:sen verran mitä nopeuteen tulee, eikä graffakorttikaan pahaa tekisi. Oliskohan A3660/MNT VA2000 päivitys paikallaan?

Homma onnistui huomattavan yksinkertaisesti kun vedin piuhan suoraan reitittimeen ja gatewayksi sen IP:n, eli jätin tuon win7 koneen välistä pois.. Tosin olisihan se hienoa jos osaisi ne kaikki verkottaa yhteen.. ;) Ehkä joskus toiste sitten.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 8. tammikuuta, 2018 - klo 8.11:   
Mjoo, 060+graffakortti vuosituhannen vaihteen webissä pesi kyllä nopeudeltaan nyky-javascript-hirvitys-webin :-)

Sivut Amigan vanhoilla selaimilla näyttävät tosiaan nykyään ankeammilta kuin silloin aikoinaan, koska webbi on siirtynyt CSS:n käyttöön, ja wanhat selaimet eivät sitä tue. CSS:n fallbackina tulee lähes pelkän tekstin näköistä ulostusta.

Yksi asia, jota en muistanut varmistaa aiemmin, että olihan sulla ristiinkytketty nettipiuha koneiden välillä silloin kun sen suoraan PC:hen kytkit? Koneiden suoraan kytkemiseen kun tarvitsee erilaisen nettipiuhan kuin muuhun kytkemiseen. Tosin ehkä se pingikään ei olisi liikkunut vääränlaisellla.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 8. tammikuuta, 2018 - klo 9.10:   
Juu sieltä Winkkari koneesta pitäisi Linux termein pistää niin kutsuttu ipforward päälle, jotta data jatkaisi siitä eteenpäin. Ei ole harmainta hajuakaan kuinka tuo Winkkarissa toimii ja onko mahdollista kuin 'pro'-versioilla.

Vanhojen koneisen kanssa ftp sisäisessä verkossa on itselläni pääkäyttökohde. Mahdollisesti myös Aminet webbiselaimela Amigoiden tapauksessa. Toki joku ajan hakeminen koneelle on ihan toimiva juttu. Varsinkin jos ei ole patterivarmennettua kelloa tai rtc:ssä on jotain vikaa.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 9. tammikuuta, 2018 - klo 14.40:   
"ristiinkytketty nettipiuha koneiden välillä"

Olen ollut oppivinani että jos verkkoyhteyden tekevä komponentti on kyllin älykäs, se tunnistaa onko piuhassa datalinjat ristissä vaiko ei.

Eli itse kun käytin PC-PC piuhana ristiinkytkettyä ja kaveri kytki tavallisella, molemmat toimivat.

Mutta varmempi on käyttää ristiinkytkettyä jos koneiden välissä ei ole esim. hubia tai kytkintä.
(ja varmuuden maksimoimiseksi kytketyt koneet ois hyvä maadoittaa esim kytkemällä virtalähteet yhteiseen maadoitettuun jatkojohtoon, hyllytavara ei välttämättä rikkoidu, mutta harrastehärpäkkeet ja protolaitteet on herkempiä ... muistelen että eräskin IBM 405 PPC protolevy hajosi kun siihen pöytäpuuceestä kytki tavallisen ethernetpiuhan)

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 9. tammikuuta, 2018 - klo 21.19:   
Joo luinkin siitä ristiinkytkentä kaapelista X-Surfin ohjeläpyskästä, mutta sen mukaan ainakin X-Surf-100 on kyllin "älykäs" piuhojen suhteen, ettei ole väliä kumpaa käyttää.
Jokatapauksessa on se vaan luksusta kun saa nyt ladattua uusimmat demot yms. suoraan Amigalla netistä! :-) Tosin esim.170Mb:n animaatiofilu (.lha pakattu) kesti ladata pienen ikuisuuden tuolla 25MHz 68040:llä

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: