Amiga 500 logica vian etsintä laite

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » Amiga 500 logica vian etsintä laite « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

korppu
Käyttäjätunnus: korppu

Rekisteröity: 5-2015
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2017 - klo 21.12:   
Amiga 500 näyttää vihreää ruutua ja ostin Ebaystä
vian diagnisointi piirin joka tulee kickstart piirin tilalle.

En saanut muuta kuin punaisen ruudun.

Ideoita mikä vikana ?

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2017 - klo 21.48:   
Vihreä ruutu tarkoittaa ongelmaa emolevyn muistipiirien käsittelyssä. Joko jokin muistipiiri on rikki, mutta todennäköisemmin jokin rata on poikki tai Agnus-piirissä on kontaktiongelma (hapettumaa soketissa ja piirissä).

Punainen ruutu tarkoittaa, että Logica ei saanut laskettua ROM-piirin tarkistussummaa oikein.

Mikä emolevyrevisio on kyseessä? Onko emolevy kärsinyt paristovuodosta? Onko saatavissa kuvia emolevystä?

 

korppu
Käyttäjätunnus: korppu

Rekisteröity: 5-2015
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2017 - klo 22.36:   
A 500 Rev6A
S/N 1570138

Viittaako tarkistusumma logica piiriin vai onko vika muualle, emossa tai jossain piirissä ? Tässä ei taida olla paristoa.

 

korppu
Käyttäjätunnus: korppu

Rekisteröity: 5-2015
Keskiviikkona, 19. heinäkuuta, 2017 - klo 23.11:   
Muistaakseni vaihdoin tähän vanhemman 1.2 kickstart version Gary piirin. Voiko tämä aiheuttaa tarkistusumma virheen ?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Lauantaina, 22. heinäkuuta, 2017 - klo 1.44:   
Ei Logica niin nirso pitäisi olla, mutta voithan aina laittaa alkuperäisen Garyn takaisin. Tarkasta myös että Garyssä ei ole mennyt jalka ohi socketista tai taittunut mutkalle socketin alle.

Itselläni on Logica A4000 ja A1200 koneille. Se on aika raakileeksi jäänyt tuote jolla voi löytää vaan pikkuvikoja, koska pahasti viallinen kone ei saa Logicaa käynnistä kuten ei Kickstarttiakaan.

Logica käynnistyy kuin C64 kasettuturbo, tulee kirjavaa raitaa ja monen laista väri välähtystä mutta parasta siinä on se että se käynnistää toimivan koneen paljon Kickstarttia nopeammin, joten sillä on kiva kokeilla etenkin konetta jossa on niin paha vika että sitä ei uskalla pitää päällä yhtään ylimääräistä sekuntia.

Se on vaan kovin keskeneräinen tuote. Sen tekijä ei koskaan saanut yhtään rahaa sen tekemisestä ja monet featuret jäivät viimeistelemättä. Esimerkiksi Cyberstorm PPC kortista pitää kiskoa 4x32MB SIMM muistit irti että Logica suostuu ajaan omat automaattiset alkutestinsä loppuun.

Noin pari kuukautta sitten korjasin viallisena ostamani A1200 emolevyn jossa neljän muun vian lisäksi viimeisenä vikana vihreä ruutu. Vika ei onneksi ollut RAM piireissä vaan joku edellinen tonttu oli sohassut ruuvarilla tms. RAM piirien oikealla puolella olleen yhden radan mutkalle ja poikki.

Kaikissa viallisissa Amigoissa kannattaa tarkastella ennen kaikkea Kickstart kantojen sisältä ja ympäriltä ratojen ehjyys tarkasti. Paljon on sorkittu eikä huomata tai muisteta että osutaan johonkin.

Kuten Hese sanoi niin Agnus on kanssa hyvä epäilty ja koska se on A500 koneen ainoa PLCC, niin sen kannan kulmat kannattaa tarkastaa halkeamilta. PLCC kantaa voi puristaa neljästä kulmastaan kansaan sormin ja koittaa auttaako käynnistyksessä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: