Vampire 600 V2

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » Vampire 600 V2 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jarp
Käyttäjätunnus: jarp

Rekisteröity: 4-2016
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2017 - klo 0.07:   
Vampyyri tuli omaan taloon ja voi herranjestas mitkä tehot. Let's make Amiga fun again jne.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että jos olisin ennalta tiennyt koko homman hintalapun, niin olisi jäänyt tilaamatta. Paitsi että hinta nousi tunnetuista syistä, niin myös dollarin kurssi luisui epäedulliseen suuntaan ja nasahti vielä kaiken lisäksi tulliinkin. Taisi tulla jotain 370 euroa maksettavaa, missä ei kyllä enää suoraan sanottuna ole mitään järkeä.

Mutta otetaan tämä nyt vaikka siltä kanilta, että ehkä tämä mahdollistaa tulevaisuudessa vielä jotain upeampaa, kuten standalone laitteet. Antiikkisen raudan elinkaarta venytetään jo muutenkin.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2017 - klo 18.04:   
hintaa tosiaan on vähän liikaa ellei olis standalone

ongelmana näissä projeteissa on aina sama
ei pysytä alkuperäisessä tähtäimessä
vaan kuunnalleen "ostajia" ja tuotteeseen lisäillään
mitä lie uusia featureita

kortti olisi ollut markkinoilla jo 2 vuotta sitten
jos kaikkea lisä krääsää ei olis tarvinnut alkaa kehittää

ainoa asia mitä itse alunperin tässä projektissa
kiinnosti ja mitä odotin oli tehon nosto
se kaikki saavutettiin jo aika paiviä sitten
kaikki muut lisä featuret on jo ostettuna
ainoa mikä puuttui oli CPU teho

toivottavasti joku alkaa tekemään vielä versiota jossa on leikattu kaikki ylimääräinen tahuka pois
pienempi FPGA ja hinta

onneksi yheisössä joku on jo alkanut tekemään sitä mitä todella tarvitsen
FPGA levyä missä on Fastmem, IDE
CPU ja FPG on ainoa mitä tarvitsee lisätä
se riittää minulle jo pitkälle

ei sen puoleen tokihan Vampiran ostan mutta vain yhden jos ja kun ostomahdollisuus osuu joskus kaukaisessa tulevaisuudessa kohdalle.

pakko sanoa kyllä että olen "hieman" pettynyt

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2017 - klo 21.42:   
"Vampyyri tuli omaan taloon ja voi herranjestas mitkä tehot. Let's make Amiga fun again jne.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että jos olisin ennalta tiennyt koko homman hintalapun, niin olisi jäänyt tilaamatta. Paitsi että hinta nousi tunnetuista syistä, niin myös dollarin kurssi luisui epäedulliseen suuntaan ja nasahti vielä kaiken lisäksi tulliinkin. Taisi tulla jotain 370 euroa maksettavaa, missä ei kyllä enää suoraan sanottuna ole mitään järkeä."

No, mikä on järkevää ja mikä ei;) Eikä tuo 370 euroa nyt paha hinta ole jos vertaa Amigan vanhoihin tehokortteihin, joissa hinta oli abaut kymmenkertainen ja teho heikompi kuin tuossa Vampiressa.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2017 - klo 22.59:   
Yllättäen itsekin liityin A600 mallin jonoon jossain vaiheessa vaikka olin aluksi sillä mielellä että vain AGA-mallehin tarkoitettu kelpaa ja joku RTG tuki pitää olla jos ei AGA, koska en jaksa innostua pelkästä huikeasta nopeudesta kun en Amigaa enää hyötykäytössä käytä vaan keskitän sen ajan mitä on siihen käytettävissä pelkkään pelaamiseen ja demoiluun sekä niiden ympärillä pyörivään systeemin rakentamiseen.

Harmillista että pitää tuottaa noita Euroonpan ulkopuolella joka tarkoittaa meille tullia. Vaikka tärkeimmät softatekijätkin ovat käsittääkseni Euroopassa.

Kyllä saman kustannustason alihankinta täältäkin olisi varmaan löytynyt tai vaihtoehtoisesti olisi edes kaukoidässä teetetty, josta toimituskulut ovat halvemmat ja tullaus ei niin itsestään selvää.

En jaksa uskoa että Amigisteja on enemmän Pohjois-Amerikassa kuin Euroopassa yhteensä, että markkinat olisivat syy, mutta kai tuolla on hyvä perustelut Kipperin alkuperäisen sijainnin ja osien nykyisen varastoinnin takia tjsp.

Tuliko jarpille tosiaan A500 versio jo vain onko tämän pitkän threadin otsikko vaan eksynyt jo aiheesta ja osa jutusita on A600 versiosta, josta itsekin puhun. Olisi kiva saada ns. A600 ja A500 versioiden kokemukset eri threadeihin, ettei tule väärinkäsityksiä sitten kun tätä luetaan ja tehdään hankintapäätöksiä.

 

jarp
Käyttäjätunnus: jarp

Rekisteröity: 4-2016
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2017 - klo 23.19:   
Ah pahoittelen, en osannut katsoa otsikkoa tarpeeksi tarkkaan. Eli ei tullu A500 versiota vaan tuo normaali A600 versio. Poistun oikeaan threadiin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 29. maaliskuuta, 2017 - klo 12.53:   
Ylläolevat postakset moderoitu irti pitkästä ketjun lopusta:
http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/10509.html?1483305540

Kun aihe alkoi koskettaa enemmän Vampire 600 korttia josta tällä hetkellä otsikon mukaisesti 600 V2 saatavilla.

Itsellekin tosiaan tuli sähköposti-ilmoitus siitä että tuon voi nyt maksaa ja saada nopeasti, mutta summan ollessa 294 euroa postikuluinen ja mahdollinen tulli päälle, vaikka kyseessä on Vampire 500 versiota harvempi ja pienempi kortti, niin jäin sitten vielä arpomaan tilaanko vai ei.

Asiaan vaikutti myös se että tilausohjeissa ei sanottu suoraan mitä metodia Paypal maksamiseen pitäisi käyttää vaan jätettiin se ostajan päätettäväksi lisäksi käskettiin maksaa USD muotoisena, mutta ei mainittu että maksun saajan osalta tapahtuu CAD konversio, josta en osannut päättää muutanko senkin USD muotoon vai en ja sitä jo kysyinkin kipperiltä, mutta ei hän mitään ehdi vastaamaan. Mitään vastausta ei noinkaan tärkeään asiaan tule, joten eivät varmaan kovin kipeästi tarvitse ostovoimaani.

Missään tapauksessa en tule Vampire 500 mallia ostamaan, koska omistan myös Amiga 600 ja Vampire 600 V2 on halvempi ihan jo sen takia että siinä ei ole erillistä IDEä, koska se on jo Amiga 600:ssa itsessään.

Melkein saatan skipata tämän ja mennä Vampire 1200 odottelijoiden joukkoon.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: