CF kortilla olevan OS:n kopiointi toi...

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » CF kortilla olevan OS:n kopiointi toiselle CF kortille « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Torstaina, 9. maaliskuuta, 2017 - klo 17.59:   
Ennen kuin kokeilen niin onnistuisiko suoraan kopioimalla koko levyn sisältö toiselle boottaavalle kortille siten että se toimisi kuin alkuperäinen käyttämällä esimerkiksi WINUAE:tä? Ajattelin onko siinä jotain suojauksia tms joka tuon estäisi. Olisi kiva tehdä varmuuskopioita nyt tiettyyn pisteeseen viritetystä käyttöjärjestelmästä ennen kuin tekee jonkin kenties fataalin virheen => Guru meditationit.

 

Sami Korpela
Käyttäjätunnus: gorex

Rekisteröity: 3-2011
Perjantaina, 10. maaliskuuta, 2017 - klo 7.15:   
Moi,

itse olen ainakin siirrrellyt WINUAE:llä OS:n monestikkin CF-kortilta toiselle ja hyvin on pelitanyt.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 10. maaliskuuta, 2017 - klo 11.32:   
Ei ole mitään estettä. Levyn voi kopioida vaikka imageksi (esim. Linuxin dd:llä tai mikä lie olisi vastaava Windowsille) ja sitten takaisin uudelle kortille, kunhan uusi kortti on vaan saman kokoinen tai isompi.

Tai jos Amiga-ympäristössä teet kopioinnin (emulaatiossa tai oikealla koneella) siten että on kumpikin levy yhtaikaa kiinni, niin tekee uudelle levylle osiot, formatoi ne, ja kopioi tiedot Copy-käskyllä ja ALL + CLONE -optiolla.

Esimerkiksi:
Copy vanhaosio:#? uusiosio: ALL CLONE QUIET

Tai voihan sen tuolla Copy-käskyllä kopsia WinUAE:n HD:llekin, vaikka jopa johonkin backup-hakemistoon, johon voit keräillä eri versioita systeemistä. Ja sieltä hakemistoista voi sitten palautella kortille/korteille tarvittaessa.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 12.58:   
Mikä olisi windowsille sopiva ohjelma jolla saisi imagen kopioitua suuremmalle kortille siten että suurempaan korttiin jäisi vielä samalle osiolle muillekin ohjelmille tilaa?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 13.18:   
Itse varmuuskopioin OS3.1 Cloanto 4GB kortin joka oikeasti oli isompi kuin 4GB eikä mahdunut sille ja kopioin sen 8GB kortille, koska en halunnut tehdä muutoksia alkuperäiseen korttiin. En muista oliko se tämä työkalu, mutta nyt jos tekisin saman koittaisin tätä:

http://hddguru.com/software/HDD-Raw-Copy-Tool/
http://www.vennercorp.com/blog/2013/04/24/how-do-i-clone-a-compactflash-card/

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 13.20:   
"HDD Raw Copy does not care about the operating system on the drive – it could be Windows, Linux, Mac, or any other OS with any number of partitions (including hidden ones)."

"Again, all filesystems (even hidden) are supported."

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 13.22:   
Siitä että jääkö isommassa ylimääräistä tilaa käytettäväksi en osaa sanoa. Tuskin, kun kyse ei ole mistään partitiontiin koskevasta softasta.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 14.52:   
Toinen vaihtoehto olisi löytää ohjelma joka kopioi CF kortilta vain yhden partition jossa on OS niin sekin auttaisi. No yritän nyt toista kautta eli teen tuolla jpv:n ohjeella kopiointia ja katsotaan josko se auttaisi.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 14.58:   
Harmillista ettei tiedä etukäteen mitkä CF kortit toimivat Amigan ide väylässä ja mitkä PCMCIA kortilla sekä osa ei tietenkään kummassakaan. Itselläni nyt 4 8Gb korttia joita ei saa millään ilveellä toimimaan Amigassa. Olisi ollut kiva tehdä useita erilaisia kokeiluja näillä käyttöjärjestelmillä ja niiden eri kiteillä.

Sitäkään en ymmärrä miksi puhdas os3.9 alkuperäiseltä levyltä asennettuna ja boinksit asennettuna on selvästi hitaampi kuin Huudosta tilaamani os3.9 jossa kilkkeet kasattuna ja toisella osiolla WHDload pelit.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 18. maaliskuuta, 2017 - klo 11.45:   
Isoin nopeuteen vaikuttava tekijä on ruudun resoluutio ja eteenkin värimäärä. Oletko tarkastanut ovatko nuo samat kummassakin systeemissä?

Jos nuo ovat samat, niin sitten kannattaa tarkastaa OS3.9:n asetuksia. Muistaakseni siellä on jotain valintoja, joilla saadaan grafiikkaa (esim. ikonit) tallentumaan fast-muistiin chip-muistin sijasta, joka nopeuttaa toimintaa.

Toisessa systeemissä voi myös olla jotain nopeuttavia patcheja kuten FBlit, joten kannattaa verrata startup-sequencea ja user-startupia mahdollisten erojen varalta.

040/060-koneiden kanssa on myös tarkkaa, että on prosessorikirjastot oikein ja CPU:sta enabloituna tärkeimmät ominaisuudet, mutta sulla tais olla 030, että ei siitä johdu.

Miten se ilmenee, että ne CF-kortit eivät toimi? Näkyykö mitään edes HDToolboxissa?

Mulla on kaikki testaamani CF-kortit toimineet IDE-väylässä (4, 8 ja 16 gigaisia), mutta ulkoinen PCMCIA-adapteri on herkempi ja tuntuu,että siinä toimivat vain pienemmät kortit. Yks 4GB kortti ei tuntunut millään toimivan PCMCIA:ssa, mutta sitten kun mun 512MB kortin imagen kirjoitin sille, niin se toimikin... en ole vielä jaksanut selvittää oisko se sitten jostain FAT:n versiosta kiinni tms...

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Lauantaina, 18. maaliskuuta, 2017 - klo 16.46:   
CF-kortit eivät näy HDToolboxissa eikä niitä saa millään käyttöön myöskään WinUAE:ssä. Merkkeinä Transcend ja Sandisk. Nämä eivät siis toimi IDE-väylässä saatika PCMCIA:ssa.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Maanantaina, 20. maaliskuuta, 2017 - klo 20.49:   
Yritin taasen tehdä uutta CF kortti versiota ja sain sen osioitua psf3 tiedostojärjestelmällä ja laitoin esimmäisen osion boottaavaksi. Kopioin WINUAE:lla toiselta kortilta käyttöjärjestelmän tuolla ALL CLONElla ja avot ei taaskaan toimi oikeassa Amigassa... Mitä ihmettä teen väärin. Imagen kautta saan toimimaan mutta haluaisin muuttaa osioita isommaksi ja se ei nyt tunnu onnistuvan...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: